FOTBAL  »  Superliga  »  DELEGARE

EXCLUSIV De la Karim, la Miluță! » Unde l-au trimis pe Istvan Kovacs să arbitreze, după semifinala de lux a Ligii Campionilor

Istvan Kovacs / Sursă foto: Guliver/Getty Images +30   FOTO
Istvan Kovacs / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 28 aprilie 2022 11:05 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 17:58

La câteva zile după ce a condus semifinala de Champions League dintre Manchesyer City și Real Madrid, încheiată 4-3, Istvan Kovacs (37 de ani) a fost delegat de CCA la un duel de play-out. 

Marți, Istvan Kovacs a condus într-o manieră remarcabilă duelul City - Real Madrid, primind laude atât în presa internațională, cât și din partea oamenilor din fotbalul românesc. Lunea viitoare, la șase zile de la duelul de pe Etihad Stadium, „centralul” din Carei va arbitra confruntarea din play-out dintre CS Mioveni și FC Botoșani.

Aterizare din „Cosmos” » Istvan Kovacs, delegat la Mioveni - Botoșani

Astfel, după ce a luat contact cu crema fotbalului mondial, Istvan Kovacs revine la meciurile mai puțin atractive din fotbalul românesc. De la „galbenul” acordat lui Guardiola și deciziile la limită luate în duelurile Benzema - De Bruyne, Kovacs va împărți dreptatea în duelul dintre echipele lui Miluță Blănaru și Mihai Roman II.

Manchester City - Real Madrid / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Manchester City - Real Madrid / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Manchester City - Real Madrid / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Manchester City - Real Madrid / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Manchester City - Real Madrid / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+26 FOTO

Kovacs a lăsat o impresie foarte bună. A lăsat loc de finala Ligii. Nu știu dacă va mai primi acum, după sferturi și semifinale, dar la anul merită să arbitreze finala. E îndreptățit.

- Ion Crăciunescu, pentru GSP.ro

Ieri, Răzvan Burleanu, președintele reales al Federației Române de Fotbal, a declarat că Istvan Kovacs și ceilalți arbitri români ar trebui să primească mai mult respect din partea conducătorilor din Liga 1.

„Istvan Kovacs a fost o prezență foarte bună la Manchester City - Real Madrid, la fel cum a fost și în meciul CFR - FCSB, în ciuda tuturor criticilor și acuzațiilor pe care le-a primit. Istvan Kovacs și Hațegan, pe care nu trebuie să-l uităm, sunt doi arbitri pe care noi ne bazăm în anii următori în ceea ce privește reprezentarea fotbalului românesc la cel mai înalt nivel.

UEFA recunoaște integritatea arbtirilor români și ar trebui ca acești arbitri să primească cât mai mult respect și în campionatul intern”, a spus Burleanu. 

VIDEO Răzvan Burleanu, despre prestația lui Istvan Kovacs și starea lui Ovidiu Hațegan: „Ne așteptăm ca amândoi să meargă la Mondial”

Citește și alte știri despre Istvan Kovacs:

Cați bani a câștigat Istvan Kovacs pentru supermeciul Manchester City - Real Madrid

EXCLUSIV Porumboiu și Crăciunescu sunt siguri că Istvan Kovacs va fi la Mondial + Unde i s-a văzut clasa și cele două calități majore: „Vede diagonala”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  28 Aprilie 2022, 23:17

Adică să-l ridicăm în slăvi pe kovacs în timp ce ne batem plua de miluță. Că miluță nu e om ca kovaci și ca karim... De miluță ne putem bate joc. Halal gazetărie bă gesepeule.

balotelli
balotelli  •  28 Aprilie 2022, 17:19
Postat de v1ad pe 28 Aprilie 2022, 13:07

Un arbitru de liga 1 va arbitra un meci de liga 1. Nu sunt suporter al Botosaniului sau al Mioveniului, dar daca cineva din conducerea celor 2 cluburi vede acest articol, ar trebui sa dea in judecata acest trust de presa (pentru ca autorul nu se semneaza) pentru defaimare.

Păi să-i dea Blănaru în judecată. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lionforever
lionforever  •  28 Aprilie 2022, 16:52

Un arbitru bun, impartial si bine pregatit poate arbitra si in CL si in liga mămăliga, asta e diferenta, aici a ajuns fotbalul romanesc pe fundul prăpastiei, o contribuție majoara ați avut si voi presa românească de sport care nu sunteți departe de valoarea ligi 1 românești, ati laudat excesiv anumiti jucatori din servilism fata de patroni sau din incompetenta in cazul multora dintre voi, nu ati promovat cat trebuia si cum trebuia modul selectiei in sectorul juvenil etc.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează