INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATUL MONDIAL

VIDEO Ovidiu Hațegan, gata să revină după infarct?! Burleanu dezvăluie: „Ne așteptăm ca el și Kovacs să fie prezenți la Mondial”

Ovidiu Hațegan / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Ovidiu Hațegan / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 18:22 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 19:13

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a lăudat prestația lui Istvan Kovacs din partida Manchester City - Real Madrid 4-3, oferind apoi informații îmbucurătoare despre situația medicală a lui Ovidiu Hațegan.

Duminică, 27 martie, Hațegan a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara. Răzvan Burleanu susține că arbitrul arădean ar putea reveni în timp util pentru a fi prezent la Mondialul din Qatar, chiar dacă inițial existau temeri că „centralul” își va încheia cariera.

Burleanu dezvăluie: „Ne așteptăm ca Istvan Kovacs și Hațegan să fie prezenți la Campionatul Mondial”

„Istvan Kovacs a fost o prezență foarte bună la Manchester City - Real Madrid, la fel cum a fost și în meciul CFR - FCSB, în ciuda tuturor criticilor și acuzațiilor pe care le-a primit. Istvan Kovacs și Hațegan, pe care nu trebuie să-l uităm, sunt doi arbitri pe care noi ne bazăm în anii următori în ceea ce privește reprezentarea fotbalului românesc la cel mai înalt nivel

Pe lângă participarea lor la Campionatul European, ne așteptăm ca amândoi să fie prezenți și la Mondial. UEFA recunoaște integritatea arbtirilor români și ar trebui ca acești arbitri să primească cât mai mult respect și în campionatul intern.

Vassaras are un contact constant cu Ovidiu Hațegan, pe care îl așteptăm. El își dorește să revină, cu siguranță. Așa am înțeles din ultimele discuții”, a afirmat omul din fruntea Federației Române de Fotbal. 

Șefii arbitrajului UEFA și FIFA îl vor pe Istvan Kovacs în Qatar 2022

Istvan Kovacs, 37 de ani, are șanse mari să fie inclus în lotul de 10 „centrali” europeni pentru Campionatul Mondial de fotbal din iarnă. Pierluigi Collina, președintele Comisiei FIFA, îl vrea la Mondial, iar Roberto Rosetti, liderul Comisiei UEFA, i-a oferit meciuri tari în Liga Campionilor, inclusiv delegarea de la Manchester City - Real.

Kyros Vassaras a avut rolul lui în acest plan. Membru în Comisia de Dezvoltare a Arbitrajului la UEFA, șeful CCA a insistat pentru un „central” român la CM 2022.

Vasile Marinescu și Ovidiu Artene vor fi asistenții săi și la Mondial, în cazul în care „centralul” din Carei va fi păstrat în lotul pentru turneul final din Qatar.

Suntem în fața unei revelații. Istvan Kovacs e unul dintre arbitrii-fenomen ai Europei 

- Mundo Deportivo, cotidian spaniol

38 de partidea avut Istvan Kovacs în acest sezon în toate competițiile: 22 interne, 10 în cupele europene, 3 în preliminariile CM 2022 și 3 în campionatul Arabiei Saudite

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Porumboiu și Crăciunescu sunt siguri că Istvan Kovacs va fi la Mondial + Unde i s-a văzut clasa și cele două calități majore: „Vede diagonala”

FOTO Istvan Kovacs și-a arătat clasa în semifinala City - Real » 5 momente gestionate perfect: „Lecție de arbitraj, așa se conduce un astfel de meci!”

VIDEO + FOTO Istvan Kovacs, în centrul atenției la Manchester City - Real Madrid » Toate camerele au fost pe arbitrul român: „E coautor la gol! Se vede Qatarul!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  28 Aprilie 2022, 07:15

Da,nu-i exclus ca Hațegan sa...„fie prezent la Mondial”!Dar nu pe teren!Ca invitat...poate!Dar chiar și așa, e greu de crezut-daca in Qatar vor fi temperaturi tropicale!Imi pare rau de el,dar el nu va mai arbitra decât vreun meci de divertisment intre prieteni, sau poate prin județeana-unde sa se plimbe pe teren și sa iși bage vata in urechi- ca sa nu se supere de injuraturile celor de pe margine!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează