FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

De ce a fost înlăturat Dario Bonetti de la Dinamo: „Un antrenor nu poate face așa ceva! Eu am fost artizanul schimbării”

Dario Bonetti, ex-antrenor Dinamo
Dario Bonetti, ex-antrenor Dinamo

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 octombrie 2021 11:40 / Actualizat duminica, 24 octombrie 2021 12:45

Iuliu Mureșan (67 de ani), administratorul special de la Dinamo, susține că el a fost „artizanul” îndepărtării lui Dario Bonetti (60) din funcția de antrenor. Sâmbătă, după 1-1 cu Rapid, italianul a fost arătat cu degetul de Mircea Rednic, actualul „principal” al alb-roșilor.

Fost „principal” la Dinamo în 2009 și 2012, Dario Bonetti a fost reangajat de clubul alb-roșu în această vară. El a fost demis după doar două luni (8 meciuri) în care a pregătit-o pe Dinamo. Sub comanda lui Bonetti, Dinamo le-a învins pe FC Voluntari, 3-2, și Academica Clinceni, 3-1, dar a pierdut toate celelalte partide.

După ce Mircea Rednic, noul antrenor de la Dinamo, l-a criticat pe Bonetti, Iuliu Mureșan, administratorul special al clubului, a intervenit și a spus că el a insistat pentru demiterea italianului, fiind nemulțumit de ce vedea la antrenamente și la meciuri.

Iuliu Mureșan: „Eu am fost artizanul schimbării lui Bonetti la Dinamo. Nu se fac astfel de lucruri!”

„Am observat foarte multe lucruri, de asta a fost schimbat. Eu sunt cel care merge la antrenamente, îmi place să merg. Nu la toate, dar la jumătate dintre ele merg. Am observat multe lucruri, nu vreau să le dezvolt. Mai ales că Bonetti amenință mereu că ne dă în judecată. Bonetti a făcut multe lucruri care nu se fac de către un antrenament, atât la antrenamente, cât și la meci.

E greu să dai afară un antrenor după 3 sau 4 etape. Oricum l-am dat afară destul de repede. Când m-am convins că nu există cale de îndreptare, am propus să fie schimbat și s-a întâmplat asta imediat.

Să știți că eu am fost artizanul acelei schimbări, după ce am văzut niște lucruri. Nu am avut nimic cu omul, se poate colabora cu mine, dar trebuie să faci muncă de calitate, să fii implicat și să ai rezultate.

Era dinamovist, păstra relația bună cu mulți dinamoviști, mai ieșea la terase cu unii, alții de la Dinamo, ăsta a fost un criteriu pe care l-am adus. Și acele rezultate pe care le-a avut la Dinamo. Am obținut, totuși, două victorii cu el. Au fost lucruri bune și rele, dar mai multe minusuri, au cântărit mai mult”, a spus Mureșan la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Mircea Rednic îl arată cu degetul pe Dario Bonetti după Dinamo - Rapid 1-1

După Dinamo - Rapid 1-1, Rednic s-a plâns după meci de problemele fizice ale echipei, lăsând să se înțeleagă că a primit o echipă prost pregătită de Dario Bonetti, predecesorul său:

„Nu am cum să îi cert pe băieții ăștia. Fac eforturi mari, ținând cont de cum s-au antrenat înainte și prin ce au trecut. Au și ei dreptatea lor. Testele fizice sunt foarte slabe, au avut 2-7 kg în plus... Nu i-au cântărit niciodată. Ei acum fac eforturi foarte mari. Nu e vina lor”.

VIDEO. Mircea Rednic, conflict cu Florin Prunea: „Un papagal”

Mai multe știri despre Dinamo: 

Informații de ultimă oră despre starea lui Alexandru Răuță: „I-au dat drumul de la spital. Nu a spus nimănui de durerea în piept!”

Iuliu Mureșan anunță două transferuri importante la Dinamo: „Luni semnează” » GSP a aflat cine este unul dintre jucătorii cu care negociază „câinii”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
dragdim
dragdim  •  25 Octombrie 2021, 07:31
Postat de dumitru82drugan pe 24 Octombrie 2021, 13:40

Rednic este un antrenor mult mai slab decat Boneti se vede ca dupa ce face schimbari pierde avantajul sau meciul !

Era mai bun Bonetti care făcea 2 schimbări din 5 posibile și alea in mon 85 ?

creeperno115
creeperno115  •  24 Octombrie 2021, 22:42

Daca nu facea schimbarile, intram in colaps fizic si puteam sa pierdem. Asa, rapid a avut bulan si a reusit doar sa egaleze

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  24 Octombrie 2021, 13:40

Rednic este un antrenor mult mai slab decat Boneti se vede ca dupa ce face schimbari pierde avantajul sau meciul !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close