FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERLATIVELE GSP

Ce-ar schimba în fotbalul românesc Jefte, cel mai bun străin din Liga 1: „Așa s-ar rezolva totul”

Articol de , - Publicat miercuri, 22 decembrie 2021 13:12 / Actualizat miercuri, 22 decembrie 2021 14:16

GALA GSP 2021. Jefte Betancor (28 de ani), atacantul Farului, a fost desemnat „Fotbalistul străin al anului” și a devenit primul spaniol care triumfă în tradiționala anchetă a Gazetei Sporturilor.

Evoluțiile bune pe care Jefte le-a avut la FC Voluntari și Farul l-au făcut iberic să fie apreciat în Liga 1 și să fie desemnat cel mai bun străin al anului 2021.

„Fotbalistul străin al anului” la Gala GSP, Jefte dezvăluie cum l-a marcat Hagi: „E incredibil!”
SUPERLATIVELE GSP
„Fotbalistul străin al anului” la Gala GSP, Jefte dezvăluie cum l-a marcat Hagi: „E incredibil!”

VIDEO Jefte, străinul anului în Ancheta GSP, cere VAR în Liga „Așa s-ar rezolva totul”

În interviul acordat Gazetei Sporturilor, Jefte a spus că nu ar schimba nimic în cariera lui, dar, dacă ar putea schimba ceva în Liga 1, ar introduce arbitrajul video.

 – Dacă ai fi să schimbi un singur moment din viața ta care ar fi acela?
- Cred că așa e viața și rămân cu ea așa. Mă bucur de acest moment, că sunt la Farul, că sunt fotbalist profesionist. Nu aș schimba nimic din viața mea pentru că asta m-a făcut puternic. Mă bucur de acest drum.

- Dacă ai avea puterea să iei o decizie radicală în fotbal ce-ai schimba?
- Aș introduce VAR în România. Se vorbește mult despre arbitri și nu e în regulă. Sunt decizii care te afectează și unele care te ajută. Dar cu arbitrajul video s-ar rezolva totul. 

În La Liga există VAR, dar tot sunt probleme

După Sevilla - Barcelona 1-1, Xavi Hernandez, antrenorul catalanilor a vorbit despre modul în care „centralul” Del Cerro Grande a condus partida. Joules Kounde, fundașul central al Sevillei, a fost chiar eliminat după ce a avut o reacție nervoasă și l-a lovit cu mingea în față pe Jordi Alba.

La finalul meciului, Xavi a adus în discuție maniera de arbitraj a lui Del Cerro Grande, care a permis intrările foarte dure ale fotbaliștilor, nesancționându-i de multe ori pentru intrările tari.

„Nu spun nimic. Ce pot să spun? Ar trebui să vorbească și arbitrul și să țină o conferință de presă. Treaba arbitrilor este foarte grea, încercăm să-i ajutăm, dar rolul lor este foarte greu”, a spus Xavi potrivit Marca.

Citește și: 

Rețeta succesului, varianta Gică Hagi: „Nu mi-ați citit cartea? E un concept foarte clar, se cheamă «Read the game!». Noi facem un fotbal bazat pe cei trei «P»”

Niță, cel mai bun fotbalist român în Ancheta GSP, dezvăluie detaliile plecării de la FCSB: „N-a fost în totalitate decizia mea”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
minos3
minos3  •  22 Decembrie 2021, 14:47

Prin VAR nu s-ar rezolva totul, ci doar o parte dintre probleme. Raman multe altele: antrenori slabi, selectie gresita, conducatori de club prost pregatiti, jucatori lipsiti de educatie, impresari mincinosi etc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează