FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Fostul atacant al Rapidului i-a lăudat pe fanii alb-vișinii în Portugalia: „Poate cei mai tari pe care i-am întâlnit” + ce spune despre experiența în România

Joao Paulo Pinto // FOTO: Imago
Joao Paulo Pinto // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 noiembrie 2021 11:48 / Actualizat duminica, 21 noiembrie 2021 13:36

Fostul atacant portughez Joao Paulo Pinto (41 de ani) a vorbit în țara natală despre experiența trăită la Rapid.

Trecut pe la formația din Giulești între 2008 și 2010, Joao Paulo Pinto a acordat un interviu pentru Tribuna Expresso și a vorbit despre transferul la formația alb-vișinie, despre experiența din România și i-a lăudat pe fanii Rapidului.

Avertismentul lui Mihai Stoica: „Alta e problema la Rapid, nu ce a spus Iosif”
CHINDIA - RAPID 2-2
Avertismentul lui Mihai Stoica: „Alta e problema la Rapid, nu ce a spus Iosif”

Joao Paulo Pinto nu a uitat de Rapid: „Are poate cei mai tari fani pe care i-am întâlnit până acum”

„A fost una dintre cele mai dificile decizii pe care le-am luat în viața mea. Aveam 27 de ani, eram la cel mai bun sezon din carieră în ceea ce privește cifrele, fusesem chemat pe lista lărgită a naționalei, marcam multe goluri, aveam cotă bună. Rapid era cea mai bună opțiune. La Leiria nu era cea mai bună situație, eram în zona retrogradării. Eu eram pe val, dar echipa nu era. A trebuit să cântăresc bine totul, la vârsta pe care o aveam, ținând cont de forma pe care o traversam. 

A venit oferta de la Rapid, un club uriaș din România. Dar știam că fiind pe lista lărgită a Portugaliei aș fi putut fi chemat să joc, știam însă și că dacă plec din campionatul portughez, dispăream de pe radarul naționalei. Era o decizie dificilă. M-am gândit că trebuie să profit și am făcut-o.

Am mers în România. Nu mi-a fost greu să mă adaptez. Mereu am învățat ușor limbi străine, vorbeam engleză, lucru fundamental pentru orice fotbalist care pleacă să joace într-o țară străină. Aveam acest avantaj.

Fostul atacant al Rapidului i-a lăudat pe fanii alb-vișinii în Portugalia: „Poate cei mai tari pe care i-am întâlnit” + ce spune despre experiența în România
Joao Paulo Pinto // FOTO: Imago

Totul s-a derulat foarte rapid, în două zile. Trebuia să fiu înregistrat în ultimele zile de mercato. Îmi amintesc că am ajuns într-o joi dimineața, iar vineri dimineață am făcut vizita medicală pentru a fi înregistrat la Ligă și pentru a putea juca sâmbătă. Am făcut doar un antrenament vineri și sâmbătă am jucat. A fost unul dintre cele mai ciudate momente pentru că nu cunoșteam pe nimeni. Deși vorbeam engleză, să vorbești în engleză pe teren era ceva nou pentru ceilalți jucători” (n.r. - râde).

Fotbalul din Liga 1, lăudat în Portugalia

Joao Paulo Pinto recunoaște că a fost surprins plăcut de nivelul fotbalului din Liga 1 atunci când a venit în România: „Nu era un fotbal diferit față de cel cu care fusesem obișnuit. Asta a fost unul dintre lucrurile care m-au surprins. Uneori credem că în Portugalia avem tot ce e mai bun și nu e deloc așa. Sunt multe alte țări care, deși nu sunt la fel de cunoscute cum e campionatul nostru, au campionate tari. Campionatul român e dovada clară. 

Mi-a plăcut mult, pentru că am mers la un club mare, cu un public fantastic. Fanii Rapidului sunt poate cei mai tari fani pe care i-am întâlnit până acum. Trăiau fotbalul într-un fel pe care nu-l regăsești în Portugalia, dacă e să spunem adevărul. Nouă ne place fotbalul, dar ei au o conexiune și o dăruire pentru fotbal într-o manieră diferită. Stadioanele erau pline. Nu e de mirare că Rapid e clubul la care am petrecut cel mai mult timp în cariera mea. 

Nu aveam cea mai bună părere despre români și România, trebuie să fiu sincer. Cred că aveam preconcepțiile pe care le avem toți. Dar nu toți românii sunt răi. Bucureștiul e unul dintre orașele mele preferate acum. Are o calitate de viață fantastică, e un oraș frumos. 

Am întâlnit români minunați, am învățat să scriu și să citesc în română și am avut norocul de a discuta cu oameni mai în vârstă, care au trăit și sub regimul Ceaușescu. Mi-au vorbit despre viața lor, despre experiențele lor din vremuri tulburi pentru ei”, a spus Joao Paulo Pinto.

  • Crescut la juniorii lui Boavistei, Joao Paulo Pinto a evoluat la Rapid între febuarie 2008 și ianuarie 2010. A bifat 40 de meciuri și a marcat 3 goluri. 
  • De-a lungul carierei, atacantul a mai fost legitimat la CD Aves, CD Feirense, Vitoria Setubal, Boavista, Varzim, Beira Mar, Estoril, Tenerifel, Pacos Ferreira, Uniao Leiria, Leixoes, Olympaikos, Khazar Lankaran, Apollon Limassol, GD Aves, FC Famalico, Tirense și FC Foz, de la care s-a retras în vara lui 2019.

VIDEO Daniel Niculae a anunțat ce transferuri pregătește Rapid în această iarnă

Citește și alte articole despre Rapid:

Jucătorii Rapidului, puși la zid de Angelescu: „Rușinos, nu meritam egalul! Urmează o ședință” + decizie în cazul antrenorului Mihai Iosif

Săpunaru nu și-a menajat colegii după Chindia - Rapid: „Să ne fie rușine! Dacă suntem penibili... Vorbim ceva la vestiar, dar facem altceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ucluj2011
ucluj2011  •  22 Noiembrie 2021, 10:05

Asta cu fanii Rapidului este 100% adevărat! Dacă și echipa ar fi fost dealungul timpurilor MĂCAR pe sfertul fanilor Rapidului.... Rapid ar fi fost printre granzii Europei. Din păcate pentru ei , echipa Rapidului nu sa ridicat NICIODATĂ la nivelul incredibililor fani pe care îi are.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează