FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

EXCLUSIV Jucătorii păgubiți de Hermannstadt recunosc implicarea lui Moraru și acuză clubul „Nu mi se pare normal să vii cu Bentley-ul la antrenament, iar noi să nu ne primim banii”

Schimbările pregătite în club au fost confirmate de către doi dintre jucătorii care s-au despărțit deja de sibieni. Sursă foto: Facebook Hermannstadt
Schimbările pregătite în club au fost confirmate de către doi dintre jucătorii care s-au despărțit deja de sibieni. Sursă foto: Facebook Hermannstadt

Articol de - Publicat sambata, 30 mai 2020 08:16

Daniel Offenbacher și Nemanja Mijuskovici, foști jucători la Hermannstadt, au declarat pentru GSP, respectiv cotidianului Tribuna, din Sibiu, că Octavian Moraru, fiul fostului patron al Rapidului, Valerii, i-a contactat în numele clubului pentru a le propune înțelegeri în privința banilor pe care-i mai au de luat de la club.

  • CONTEXT: Ceea ce Gazeta Sporturilor scrie de aproape o săptămână se confirmă. La FC Hermannstadt se pregătesc mișcări de trupe importante. 
  • Mai exact, se dorește schimbarea președintelui Iuliu Mureșan și a directorului de scouting Răzvan Zamfir, aduși primăvara trecută de Ștefan Băcilă, unul dintre principalii finanțatori ai clubului, cu Octavian Moraru, fiul fostului patron al Rapidului, Valerii, se pare susținut, deocamdată din umbră, de impresarul Anamaria Prodan.

Schimbările pregătite în club au fost confirmate de către doi dintre jucătorii care s-au despărțit deja de sibieni, Daniel Offenbacher și Nemanja Mijuskovici, dar față de care clubul are restanțe mari la salarii.

Offenbacher: „Nu am acceptat propunerea lui Moraru”

Offenbacher a confirmat pentru Gazetă, într-un interviu acordat în exclusivitate, aseară târziu, iar Mijuskovici a declarat cotidianului Tribuna, din Sibiu, că impresarul său "a fost apelat de Moraru pentru a ajunge la o înțelegere". 

Iată interviul cu mijlocașul austriac transferat pe 25 februarie de la Sibiu la FK Sūduva, în Lituania. 

- Domnule Offenbacher, ce restanțe avea clubul la dumneavoastră și cât din acești bani ați primit până acum? Noi am aflat de 26.000 de euro din 40.000

- Într-adevăr, mi-au intrat în cont 26.000 de euro, dar astea sunt restanțe din octombrie până-n decembrie 2019. Mai am de primit 23.000 de euro, suma totală este de 49.000 de euro. 

- V-a contactat domnul președinte Iuliu Mureșan să vă propună vreo înțelegere? 

- Nu. Nici domnul președinte Mureșan, nici domnul Răzvan Zamfir. Dacă ar fi făcut-o, sigur am fi căzut la o înțelegere. Eu am vrut să ajut. Aș fi fost chiar dispus să renunț la o parte din bani. 

- V-a apelat altcineva? Un anume domn Moraru? 

- Da. Dânsul m-a sunat săptămâna aceasta și mi-a propus o nouă înțelegere. Pot să vă spun doar că nu am acceptat-o. 

- Moraru a contactat și alți jucători ce au de luat bani? 

- Știu că și alți foști coechipieri de la Hermannstadt au fost contactați, dar nu știu să vă spun dacă tot de către acest domn Moraru. 

- Când ați început să aveți probleme cu banii la Hermannstadt? 

- Când au venit în club domnii Mureșan și Zamfir și au început să aducă jucători noi. Pe vremea când președinte era domnul Birț n-am avut niciun fel de probleme. 

- Ați creat cumva probleme? De natură disciplinară? 

- Eu mi-am văzut întotdeauna de treabă. Am vrut întotdeauna să ajut, n-am comentat când antrenorul a decis că trebuie să iau loc pe bancă. Eu iubesc Sibiul, suporterii sunt nemaipomeniți, am cunoscut acolo mulți oameni de calitate și mă voi întoarce într-o bună zi în oraș. 

- Dar... 

- Nu mi se pare corect ca patronul, domnul Claudiu Rotar, să vină cu Bentley-ul la antrenament, iar jucătorii să nu-și primească banii. Patru luni de zile n-am văzut un ban, am plătit totul din propriul buzunar. 

- Până la urmă ai reușit să-ți recuperezi o parte din ei... 

- Da, și vreau să mulțumesc AFAN-ului. Mi-a fost de mare ajutor. Nu știu cum m-aș fi descurcat fără sprijinul dânșilor.

CÂȚI BANI AVEAU DE LUAT JUCĂTORII ȘI CÂT AU PRIMIT PÂNĂ IERI

JucătorTotal salarii restante Cât a încasat
Offenbacher49.00026.000
Mijuskovici21.000?
Pamfile8.0004.000
Tsoumou9.0009.000
Besart50.000?
  • *Sumele menționate reprezintă euro

Budescu, fază genială la antrenamentele de la Cheile Grădiștei

Citește și alte știri despre Hermannstadt:

EXCLUSIV Schimbări fără precedent la Hermannstadt » Fiul lui Valerii Moraru vrea să preia puterea în club și să-l dea afară pe Iuliu Mureșan: ce s-a întâmplat în spatele ușilor închise

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează