FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

JULIO BAPTISTA. Incredibil: ce le cere Baptista șefilor de la CFR Cluj! + lovitură de teatru: nu Iuliu Mureșan l-ar fi transferat

Articol de - Publicat joi, 07 februarie 2019 09:00

Julio Baptista, brazilianul în vârstă de 37 de ani, care ceruse o perioadă de refacere înainte de pregătirea de iarnă, a mai cerut șefilor de la CFR Cluj acum încă una. Ultima sa apariție pe teren a fost în septembrie, cu Sepsi, când a intrat un minut.

  • Apariția lui Julio Baptista în Gruia tinde să se transforme într-o lovitură, dar nu de imagine, ci în imaginea și în bugetul CFR-ului.

Venit în vara lui 2018, după ce se retrăsese de un an și jumătate din fotbal, internaționalul brazilian fost în anii de glorie la cluburi precum Real Madrid, Arsenal sau Roma a devenit dintr-o vedetă un pensionar de lux. Pe cel mai mare contract din Liga 1, 52.000 de euro pe lună!

În total, pentru un an și jumătate, CFR trebuie să-i achite aproximativ 900.000 de euro net, indiferent dacă joacă sau nu. "Încă de când a venit se vedea, la antrenamente, că vrea, dar se chinuie, nu mai poate", spun sursele GSP.

Sezonul s-a reluat, dar Baptista se pregătește numai la sală. Fizic, arată impecabil, strârnind chiar admirația colegilor pentru modul în care lucrează la aparate.

După reunirea de la începutul lui ianuarie, brazilianul a făcut un RMN care a relevat că tratamentul cu celule stem, făcut în decembrie, în Spania, nu a dat rezultate.

Cartilagiul genunchiului stâng nu s-a refăcut, durerile persistă. Atunci a cerut două-trei săptămâni pentru refacere. Acum, de la reînceperea campionatului, a mai solicitat încă două-trei săptămâni. Fotbalistic spus, trage de timp.

Urmează ca jucătorul să mai facă un RMN până la finalul lui februaruie. În cazul în care nici atunci nu se observă o îmbunătățire a stării sale, e posibil ca actuala conducere să insiste pentru rezilierea acordului scadent la finalul anului. Deși, în club se știe că Nelu Varga ține ca Baptista să continue.

S-a păcătit Varga?

Tot surse din club afirmă că "transferul lui Baptista s-a făcut peste capul ex-președintelui Iuliu Mureșan. Impresarul Toni Curea a discutat direct cu patronul Nelu Varga. Acesta a fost încântat, sperând că brazilianul îi va asigura calificarea în grupele Europa League".

Tranzacția s-a făcut la limită pentru ca brazilianul să prindă lista UEFA, astfel că nu a mai fost timp și pentru un control medical.

După ultima sa apariție în teren, un minut în meciul cu Sepsi, în 28 septembrie, jucătorul a început să acuze dureri.

A ezitat să meargă la RMN, dar până la urmă a acceptat să îl facă. Și atunci au ieșit la iveală toate problemele: cartilajul genunchiului stâg complet distrus, dar și o leziune la cel al genunchiului drept.

3 apariții are Baptista pe teren pentru CFR, din august: 22 de minute la returul cu Dudelange, 20 de minute cu Gaz Metan (etapa a 6-a) și un minut cu Sepsi (13)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
123571298698420
Mirceo Constantin  •  08 Februarie 2019, 10:21
Postat de icostin66 pe 07 Februarie 2019, 15:05

Inca o data se demonstreaza ca Muresan a fost un profesionist adevarat... Toata lumea il incrimina pentru acest transfer, dar iata ca apare pana la urma adevarul... I-ar fi fost foarte usor sa se disculpe, insa un barbat ramane un barbat... Respect, Iuliu muresan, din partea unui ''U''-ist...

Nu.ti fa probleme de banii bisericii.Inca nu.i canta nimeni prohodul cfr.lui.vor mai trece an pana cand fcsb va lua un titlu.

123571298698420
Mirceo Constantin  •  08 Februarie 2019, 10:15
Postat de satyricon pe 08 Februarie 2019, 01:06

:)))))))))))))))))

Din banii de campioana...sezonul 2018-2019.ori 2017-2018,doar numai ei mai iau campionate fcsb jucand tzurca de ceva ani ,vreo 10 si continua in liga 1 doar dupa blaturile lui becali...

energydrik
energydrik  •  08 Februarie 2019, 07:34

Eu nu inteleg de ce GSP scoate stiri pe care nici nu mai stim daca sa le credem. Pai, nu ati spus voi ca Baptista are o intelegere cu CFR ca sa ii fie platit salariul doar cand o sa fie apt de joc/in circuitul echipei? Adica, pana acum omul ala nu a incasat salariu 50.000 euro/luna, doar i se plateste cazarea si alte cheltuieli. Acum, ati revenit la stirea initiala cu salariu de 50.000 euro/luna si ce mare tepar e Baptista.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează