FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV A plecat de la Dinamo și acum mărturisește: „Mă bucur că nu mai sunt în nebunia de acolo! Clubul nu mai impune respect”

Laurențiu Corbu (stânga), în FCSB - Chindia, 1-1
Laurențiu Corbu (stânga), în FCSB - Chindia, 1-1

Articol de - Publicat marti, 09 iunie 2020 08:19

Laurențiu Corbu, 26 de ani, a spus că va rămâne suporter al lui Dinamo de la distanță, dar e sigur că el și colegii lui de la Chindia Târgoviște pot încurca „haita”, în prima rundă de la reluarea sezonului.

- Laurențiu, cu ce feeling vii tu în Ștefan cel Mare? Bine, tu și Chindia.
- Am pregătit și pregătim acest meci care este ca oricare altul. Și venim să obținem măcar un punct, dacă nu chiar 3. Pentru mine, nu e un duel special, am un feeling normal, că vom face o partidă bună. Trebuie doar să abordăm meciul serios.

- Cum crezi că va fi fotbalul în Liga 1 post-pandemie?
- Echipele muncitoare, care aleargă, care au ambiție, doar acestea vor avea de câștigat. Ai nevoie și de maeștri pe teren, însă când intervine oboseala și la ei, se rup mental și fizic.

Corbu: „Presiunea psihică va fi pe adversari”

- E vreun avantaj pentru voi că se va juca fără spectatori, că e primul meci de după reluarea sezonului în deplasare, împotriva unei formații aflate în criză?
- Este, da. Ne ajută că se joacă fără spectatori. OK, știu că vă gândiți că nu veneau mulți oameni pe stadion în Ștefan cel Mare, dar eu zic că s-ar fi adunat „câinii" acum, e o emulație extraordinară a suporterilor, ca să salveze clubul. Ar fi pus presiune mare pe noi. Programul socios i-a unit pe fani, așa vor salva clubul.

- Ți-e teamă de cineva de la Dinamo?
- Mie mi-e frică doar de Dumnezeu! Dinamo are o trupă bună, cu jucători de calitate, dar cu toții suntem în aceeași zonă în clasament. Presiunea mai mare va fi pe Dinamo, pentru că un eșec ar trage echipa și mai jos. „Câinii" vor juca având o presiune psihică suplimentară. Noi ne gândim că avem doar de câștigat din acest meci.

Pace cu banii

- Mai ești de părere că se va salva Chindia de la retrogradare?
- Sigur. Chiar cred că ne vom salva și că putem obține un rezultat bun sâmbătă.

- Tu ai lămurit problema financiară cu Dinamo? Exista riscul să nu se ia licența fiindcă acest club avea datorii la tine și la alți fotbaliști.
- Da, am lămurit tot.

- Ai luat banii, îi vei lua?
- Am lămurit, totul este OK. Am primit o parte din bani pe perioada stării de urgență, nu prea mai au ce să-mi dea. Suntem bine. Ne-am înțeles ca între gentlemeni. Sincer, chiar au fost OK oamenii de acolo, cu mine.

Corbu: „Durerea e că nu mai impune respect”

- Poți spune că rămâi un simpatizant al lui Dinamo? Tu fiind „câine" din copilărie.
- Da. Chiar citesc informații despre această echipă, atunci când îmi permite timpul, deși sunt focusat la antrenamente și la clubul meu, Chindia, fiindcă vreau să pun umărul să rămânem în Liga 1. Sper să se găsească o soluție cât mai repede la Dinamo, fiindcă e cel mai mare brand din România, e păcat să se întâmple ceva rău cu acest club, Doamne ferește!, să ajungă în faliment. E frustrant pentru suporteri, fiindcă clubul are toate atuurile să fie cel mai bun din România.

- Crezi că va fi un investitor străin, real, care să finanțeze Dinamo?
- Nu știu dacă e praf în ochi, dacă sunt oameni serioși. Oricine ar veni, să vină, e important să resusciteze Dinamo. Durerea e că Dinamo nu mai impune respect. Respectul ți-l dau rezultatele, victoriile. Prestigiul. Uită-te la CFR Cluj: și când nu joacă bine, câștigă, fiindcă impune respect, are prestigiu, are calitate.

- Tu cum te simți?
- Eu mă bucur că nu mai sunt în acea nebunie de la Dinamo. Nu face bine niciunui jucător ce se întâmplă acolo. Lipsa banilor, nu ți se spune ceva concret, nu e niciun viitor, greve, divergențe. Când nu ești liniștit, nu poți avea rezultate bune nici la fotbal, nici în agricultură, în nicio meserie. Poți să fii Barcelona sau Real Madrid, dacă apar disensiuni, greve, lipsa banilor, nu ai cum să fii focusat doar pe muncă. Te „sapă" acest detaliu, în subconștient.

„E rușinos ca Dinamo să nu fie în play-off! Dinamo trebuie să însemne ceva puternic în România. Ați văzut că atunci când a ajuns în play-off, Dinamo s-a luptat chiar la titlu, fiindcă e o forță. Dar acum e într-o situație periculoasă”

„Noi, la Chindia, chiar suntem bine, liniștiți, nu vorbește nimeni de bani, nu întreabă nimeni: «Când ne intră, ce facem, luăm, nu luăm?». E mare lucru să nu ai probleme și să te concentrezi doar pe serviciu” - Laurențiu Corbu, fundaș Chindia

3 meciuria strâns Corbu în 2020 la Chindia, în toate fiind integralist

55 de partidea adunat Laurențiu în tricoul „câinilor", dintre care 18 în actuala ediție

VIDEO. Cum a trăit Laurențiu Corbu cea mai grea accidentare din viața sa: „Primul lucru pe care l-am făcut a fost să învăț din nou să merg”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

„Lucrături” pe burta goală la Dinamo » Paradoxul din Ștefan cel Mare: jucătorii nu primesc salariile, dar există mai multe conduceri

Cum începe Dinamo săptămâna: 3 informații tari de la Săftica, după greva de sâmbătă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  09 Iunie 2020, 18:08
Postat de Izabela Iuliana Nazare pe 09 Iunie 2020, 14:13

Tocmai asta e,el nu juca nimic si dinamo juca in zece cu el pe teren !

Este nedrept cu baiatul!Corbu este fundas dreapta!De nota 7!Urca in atac si dadea centrari!Dar nu era titular iar cand intri asa pe apucate e greu sa te impui!Ca sa fii de nota 9 trebuie sa te ajute si mijlocasul de pe partea ta!Oare cine era acel(i)mijlocas(i)?Dupa toate astea,au mai venit si antrenori- cu idei- care sa-l puna sa joace fundas...stanga!

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  09 Iunie 2020, 14:13

Tocmai asta e,el nu juca nimic si dinamo juca in zece cu el pe teren !

valdino
valdino  •  09 Iunie 2020, 10:10

In unele publicatii sportive e ca la guvernul Pnl :)) nu stie ...stanga ce face ...dreapta ! Nu cu mult timp in urma am citit intr-o astfel de publicatie un articol cu titlul..Exclusiv, un fost dinamovist ( n.a.Corbu) blocheaza Dinamo in drumul spre obtinerea licentei ! Si , ce sa vezi, astazi suntem anuntati ca nu a fost nimic adevarat !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează