FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - PETROLUL

Echipă de titlu, staff de „B” » FCSB va fi condusă de pe bancă, în următoarele 4 meciuri de Liga 1, de doi antrenori cu CV ZERO

Lucian Filip, în stânga. Foto: Imago Images
Lucian Filip, în stânga. Foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat joi, 02 martie 2023 07:11 / Actualizat joi, 02 martie 2023 09:32

FCSB a fost lovită din plin de decizia Comisiei de Disciplină în "cazul Pintilii". Și-a pierdut antrenorul principal, chiar dacă el avea rol de delegat în acte, pe foaia oficială, pentru următoarele 4 etape. Iar cuplul de antrenori care va încerca să suplinească absența lui Pintilii va fi format din Leonard Strizu și Lucian Filip. Primul meci, diseară, pe Arena Națională, contra Petrolului.

  • FCSB - Petrolul, programat în această seară, de la ora 20:00, va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 1. 

Primul a fost adus în club exclusiv datorită faptului că e deținător de licență Pro, document pe care orice echipă trebuie să-l aibă pentru a fi în regulă din perspectiva staff-ului tehnic. 

MM Stoica l-a interzis în vestiar! » Managerul FCSB a dat ordin să nu-l mai primească în cabină înaintea meciurilor
FCSB
MM Stoica l-a interzis în vestiar! » Managerul FCSB a dat ordin să nu-l mai primească în cabină înaintea meciurilor

Lucian Filip n-are niciun fel de studii

Strizu nu conduce însă antrenamentele, nu are acces nici măcar în vestiar înainte, în pauza și la finalul jocurilor. El doar stă pe bancă și, din când în când, se mai ridica pentru a oferi anumite indicații, pe care le primea, de fapt, de la Pintilii, când acesta a luat și el loc pe bancă. 

Acum însă, lângă Strizu, ca ajutor principal, va fi Lucian Filip, fost fotbalist al FCSB-ului, însă nu unul de top, dovadă că nu a bifat în toată cariera nici măcar o selecție în echipa națională. 

Filip a fost până de curând jucător activ, după care s-a ocupat, o perioadă, de formația secundă a roș-albaștrilor, care activa în Liga a 3-a. El nu are licență de antrenor, dar nici carnet, motiv pentru care nici nu apare ca secund în raportul de joc, ci ca preparator fizic. 

Echipă de titlu, staff de „B” » FCSB va fi condusă de pe bancă, în următoarele 4 meciuri de Liga 1, de doi antrenori cu CV ZERO
Lucian Filip, 32 de ani, a fost 8 ani la FCSB, echipă cu care a câștigat nu mai puțin de 8 trofee. Foto: Vlad Nedelea (GSP)

Leo Strizu antrenase doar pe coclauri până să vină la FCSB 

Până la acest moment, Strizu nu a antrenat niciodată o echipă care a fost în Liga 1, ci doar în eșaloanele inferioare. A fost la formația secundă a FCSB-ului, în în urmă cu aproape 15 ani, în Liga a 3-a, apoi la Unirea Constanța, în Liga a 2-a. 

Modul în care va arăta staff-ul de pe foaia de meci pentru FCSB contrastează izbitor nu doar cu obiectivele majore pe care clubul le are și cu nivelul fotbaliștilor din lot, ci și cu ceea ce propun celelalte grupări care acum se află pe locurile de play-off. 

Omologii lui Strizu sunt nume extrem de grele, de la Gică Hagi și Dan Petrescu până la Cristiano Bergodi, Adrian Mutu și Eugen Neagoe. Chiar și secunzii acestora sunt cu mult peste ceea ce reprezintă la acest moment Lucian Filip. 

Vreţi momente vesele?! Staţi de vorbă cu Leo, care e problema?

-Mihai Stoica, după ce a văzut că Strizu nu știa numele secunzilor

Cum arată principalii și secunzii echipelor din zona de play-off, la meciurile din următoarea lună 

CLUBPRINCIPALSECUND
FCSB*L. StrizuL. Filip
FarulGh. HagiC. Anghel
CFRD. PetrescuCurelea, Bordeianu, Minteuan
RapidAd. MutuB. Pătrașcu
CSU CraiovaNeagoeVrăjitoarea, I. Stancu
SepsiBergodiR. Ilyes

* în următoarele 4 etape, cât timp Pintilii e suspendat

Cu ce cupluri de antrenori a luat FCSB cele 5 titluri 

SEZONPRINCIPALSECUND
2004-2005ZengaPedrazzini
2005-2006 (tur)ProtasovȘt. Stoica
2005-2006 (retur)OlăroiuNecula
2012-2013ReghecampfPetrea,Țermure
2013-2014ReghecampfPetrea, Țermure
2014-2015GâlcăN. Dică, L. Roșu

VIDEO. Match Preview FCSB - Petrolul

Citește și: 

Adrian Mutu, conferință de 36 de secunde la Botoșani: „Totul s-a schimbat într-un minut”

Edi Iordănescu, acuzat de implicare în jocuri politice: „Ne-a chemat Oprea la București și ne-a spus că de mâine e noul antrenor!”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (24)
vanboben
vanboben  •  02 Martie 2023, 11:35

Având în vedere ca în ultimii 7 ani a luat de 6 ori locul 2, iar în acest an se lupta din nou la titlu cu un staff "improvizat", dovedește ca nu "hârtiile "/licența PRO te face antrenor , ci experienta și valoarea! Aproape 95% dintre cei cu licență PRO, asa ziși antrenori, ar trebui sa-și rupă licențele și carnetele de antrenori având în vedere ca FCSB=Steaua a obținut și are în continuare rezultate mai bune decât ei, chiar și în condițiile acestea, respectiv cu un staff nelicentiat! Vorba aceea, "teoria ca teoria, dar practica te omoara"! Florin Bratu, Viorel Moldovan, Ionuț Badea, Marius Lăcătuș Gavrila Balint și mulți alții asemenea lor au licențe PRO, dar ca antrenori au dovedit ca sunt "praf"! Deci, despre ce vorbim?

Dobermannul
Dobermannul  •  02 Martie 2023, 10:32

"FCSB a fost lovită din plin de decizia Comisiei de Disciplină în "cazul Pintilii"" Pai nu asta a fost "pohta care ati pohtit" voi aici la GSP. Nu pentru asta ati publicat o puzderie de articole si poze sa demonstrati oamenilor si sa mobilizati comisiile FRF despe crima care se petrece la FCSB: un om fara scoala de antrenori, scoala susanica lui Burleanu da indicatii jucatorilor?

NeaGica
NeaGica  •  02 Martie 2023, 10:15

Doar la FC *** se poate întâmpla așa ceva =))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează