FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV A plecat de la FCSB, dar face ravagii » Strizu îi poate extinde suspendarea lui Pintilii

Leo Strizu, așezat, lângă Mihai Pintilii // sursă foto: Imago Images
Leo Strizu, așezat, lângă Mihai Pintilii // sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 05 martie 2023 17:29 / Actualizat duminica, 05 martie 2023 17:41

Leo Strizu (55 de ani), antrenorul principal demisionar de la FCSB, a povestit că Mihai Pintilii (38) i-a transmis schimbările din tribună în timpul meciului cu Petrolul, scor 4-1. Regulamentul prevede o sancțiune suplimentară în astfel de situații.

După ce a demisionat de la FCSB, Leo Strizu a vrut să fie sincer și l-a expus astfel pe Mihai Pintilii. Strizu a povestit că în timpul meciului cu Petrolul, câștigat cu 4-1, „am primit schimbările din tribună, de la Pinti”.

Pintilii, „principalul” de facto, se afla în tribună fiindcă era suspendat. El mai are de consumat încă două etape din suspendarea de patru etape pe care a primit-o.

Fotbalist din Liga 1, implicat în jocuri la pariuri, cu un clan interlop! Juca inclusiv pe meciurile echipei sale, clubul i-a reziliat imediat contractul
pariuri
Fotbalist din Liga 1, implicat în jocuri la pariuri, cu un clan interlop! Juca inclusiv pe meciurile echipei sale, clubul i-a reziliat imediat contractul

Leo Strizu îi poate extinde suspendarea lui Mihai Pintilii

De ce a fost pedepsit? Fiindcă a jucat rolul unui antrenor principal fără să fi avut dreptul. Fostul internațional nu are nici măcar licența A, necesară unui secund. El a transmis indicații, a apărut la interviurile scurte dinainte și de după meciuri.

Regulamentul prevede posibilitatea de a-i suplimenta pedeapsa unui antrenor care, deși este suspendat, „intră în legătură, în mod direct sau indirect, cu echipa”.

Mihai Pintilii ar trebui suspendat, dar nu e antrenor!

Au mai existat situații în care tehnicieni suspendați se aflau în tribună și vorbeau la telefon, dar în cazurile acelea era imposibil pentru comisiile Federației să investigheze și să demonstreze că antrenorii comunicau cu oameni de pe bancă.

În cazul acesta, Strizu l-a dat de gol pe Pintilii, el a povestit foarte clar că „suspendatul” opera schimbările în timpul unei partide în care nu avea voie să ia legătura cu echipa în vreun fel.

Un jurist care cunoaște și regulamentele, și practica din comisiile jurisdicționale explică de ce ar fi complicată judecarea lui Pintilii: „Regulile se referă la antrenori. Or, Pintilii nici măcar nu e recunoscut de către Federație ca antrenor”.

E încă o situație în care „legile” FRF nu reușesc să acopere scenariile absurde pe care le iscă fotbalul românesc.

VIDEO: cum și-a anunțat Leo Strizu demisia de la FCSB

Mai multe știri despre FCSB:

Mihai Pintilii, apărat de un jucător de la CSA Steaua: „Ce fac în cei 6 ani în care nu pot să muncesc? Din ce îmi întrețin familia?”

Cum văd Gică Popescu și Florin Răducioiu plecarea lui Leo Strizu de la FCSB: „A avut curaj și a arătat respect”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
istet10
istet10  •  06 Martie 2023, 16:11
Postat de union pe 05 Martie 2023, 19:18

Domnul Strizu sa fie anchetat ca a primit bani fara sa presteze o munca [ deci o infractiune] o avea el o licenta PRO [care demonstreaza ca este in afara fotbalului ]dar asta nu presupune o renumerare

Ba, tu ai habar ce inseamna o infractiune? Care sunt elementele constitutive ale infractiunii? Daca nu si-a indeplinit atributiile din fisa postului, DIN VINA LUI, sufera cele prevazute in legislatia muncii si in clauzele contractului.

istet10
istet10  •  06 Martie 2023, 16:09
Postat de DoarDiviziaB pe 05 Martie 2023, 20:44

Tu te auzi? Un patron poate plati un angajat pentru a sta de pomană. Spune-mi unde este obligatoriu sa faci ceva daca patronul nu îți cere ceva? Parlamentarii nu primesc salariu pentru a nu face nimic?

Taica, functia lui, de antrenor, are o fisa a postului. Semnata de Strizu. Nimeni, nici macar patronul nu iti poate interzice sa-ti indeplinesti functia. Se cheama infractiunea de abuz in serviciu.

leu.mr
leu.mr  •  05 Martie 2023, 20:58

"face ravagii" ??? Mai remus ai preluat expresia de la metrosport ?

Vezi toate comentariile (38)
Comentează