FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Levy's Steaua! Roş-albaştrii s-au impus în primul amical al verii

Tatu a marcat singurul gol al amicalului cu Zestafoni
Tatu a marcat singurul gol al amicalului cu Zestafoni

Articol de - Publicat vineri, 24 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 24 iunie 2011 12:09

Contra campioanei Georgiei a apărut prima imagine din felul în care vor arăta roş-albaştrii în sezonul următor.

Ronny Levy a stat tot timpul în picioare, ca să-şi convingă jucătorii să ia în serios primul lui meci ca antrenor al Stelei. Zestafoni, campioana Georgiei, a fost adversara în faţa căreia echipa din Ghencea a developat o secvenţă din echipa pentru sezonul următor. Cum s-a prezentat ea?

Tatu şi Rusescu, OK. Vezi mai jos golul marcat de Tatu

Israelianul a jucat 4-4-2 şi a folosit în start patru inşi noi faţă de lotul din sezonul trecut: Tatu, Dorinel Popa, Rusescu şi Valeriu Lupu. Ultimul a jucat uimitor de bine pentru un fotbalist a cărui experienţă precedentă înseamnă trei sferturi de sezon la Urziceni, dar asta e irelevant, fiindcă pe postul său sînt Latovlevici şi Brandan, deci n-are nici o şansă să joace.

VIDEO » Vezi aici rezumatul partidei Steaua - Zestafoni 1-0

Dintre nou-veniţii importanţi, Tatu şi Rusescu au jucat bine, Dorinel Popa s-a descurcat mai greu. Brazilianul a şi marcat cu o execuţie frumoasă, s-a străduit să coboare şi să-l ajute pe Lupu în apărare. Rusescu a fost şi vîrf, lîngă Bilaşco, şi mai retras cînd echipa era în apărare. A arătat două preluări spectaculoase, dar s-a şi încurcat cînd a ajuns unu la unu cu adversarul.

Vezi aici o galerie foto de la amicalul Steaua - Zestafoni 1-0

Gaură în mijloc
Gruzinii agresivi şi rudimentari i-au indicat lui Levy şi motive pentru care ar trebui să fie îngrijorat. Martinovici, fundaş dreapta din cauza accidentării lui Gabi Matei, nu e făcut pentru postul ăsta. Nu are nici o calitate care să-l recomande ca "lateral". Şi mai grav, echipa actuală arată că e nevoie să fie accelerate negocierile pentru Bourceanu. Fiindcă Bicfalvi şi Dorinel Popa, mijlocaşii centrali folosiţi aseară, nu oferă, nici unul, garanţii că ar putea duce un sezon ca titulari.

Alte două concluzii îi privesc pe doi dintre oamenii care au făcut parte din prima echipă şi anul trecut. Surpriza plăcută: Bilaşco. A produs majoritatea atacurilor cît s-a aflat pe teren, şi-a creat ocazii. Neplăcută: Nicoliţă. Bănel a irosit la fel de multe mingi ca în campionat. E adevărat că s-a şi agitat tot aşa cum face de obicei. Concluziile privesc însă doar partea asta a lotului. Steaua din campionat e de aşteptat să arate altfel, cu internaţionalii lăsaţi în vacanţă, poate şi cu noi achiziţii.

Geraldo e pierdut!
Portughezul a rezistat pe teren două minute şi a ieşit suspect de ruptură musculară, caz în care ar pierde toată pregătirea

Steaua a pierdut un om din zona în care avea cea mai mare concurenţă. Geraldo Alves s-a accidentat, leziune musculară la coapsă. Roş-albaştrii se tem că ar putea fi o ruptură, situaţie groaznică pentru lusitan, fiindcă ar rata şi al doilea stagiu de pregătire, fixat între 2 şi 15 iulie, tot în Austria.

Oficialii roş-albaştri au sesizat din momentul în care Geraldo a căzut că ar putea fi o problemă serioasă, i-au reproşat arbitrului, "îi laşi să intre cu toporul pe teren!". În locul lui Geri a intrat Galamaz, care abia ieşise de două minute. În lot mai sînt fundaşi centrali: Galamaz, Iliev, Gardoş şi Martinovici.

Cum au jucat achiziţiile Stelei:
Dorinel Popa - L-a lăsat pe Bicfalvi, colegul de linie, să lupte cu gruzinii. Controlează bine mingea, dar ca mijlocaş central are nevoie de un bodyguard ca să facă faţă unui adversar puternic fizic.
Tatu - S-a implicat mult cît a fost pe teren, a avut o execuţie spectaculoasă la gol şi s-a descurcat ca mijlocaş stînga, deşi el e obişnuit să fie atacant şi e de picior drept.
Rusescu - A fost spectaculos, dar s-a pierdut cînd a avut ocazia să finalizeze. Raul a creat pericol cîtă vreme l-a avut pe Bilaşco în faţa lui, după care, ca vîrf, nu s-a mai descurcat la fel de bine.
Mihai Costea - A avut evoluţia cea mai slabă dintre nou-veniţi, s-a împiedicat o dată în minge. A marcat un gol în ultimul minut, numai că arbitrul a anulat eronat reuşita pe motiv de ofsaid.
Băjenaru - A intrat mijlocaş dreapta şi a trecut după aceea al doilea atacant. S-a pierdut cînd a apărut în centru, a ajuns mai rar la minge şi a arătat că poate fi luat în considerare doar ca extremă.

Steaua - Zestafoni (Georgia, I) 1-0
Au marcat: Tatu (41)

Steaua: Stanca (80 Cojocaru) - Martinovici (72 Bejan), Iliev, Galamaz (59 Geraldo), V. Lupu (88 Toşca) - Nicoliţă (59 Băjenaru), D.Popa (72 Muzac), Bicfalvi (80 Al. Lazăr), Tatu (64 Albu) -Rusescu (80 Văduva), Bilaşco (59 M. Costea)
Antrenor: Ronny Levy

Golul înscris de Tatu în Steaua - Zestafoni 1-0, filmat de suporteri din tribune

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
sirius55
sirius55  •  24 Iunie 2011, 16:30

ma uit pe gsp doar daca am stiri despre STEAUA,celelalte echipe nu ma intereseaza.

digynho
digynho  •  24 Iunie 2011, 14:06

Da chiar asa e........70 % din persoanele ce intra aici...cauta stirile cu steaua....E si normal sa scrie despre aceasta echipa cea mai iubita cea mai buna !!!Fortzaa Steaua

raul4steaua
raul4steaua  •  24 Iunie 2011, 13:32

Cat mai multe articole vrem cu Steaua daca se poate, RESTUL NU CONTEAZA!!! Lasati sa fie ei invidiosi Steaua e numai una!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează