FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

„Zmeii” etapei 9 din SuperLigă: Rapid și Hermannstadt domină primul „11”

Alexandru Ioniță, ales în echipa etapei
Alexandru Ioniță, ales în echipa etapei

Articol de GSP - Publicat marti, 06 septembrie 2022 15:39 / Actualizat marti, 06 septembrie 2022 16:06

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, pe site-ul oficial, cel mai bun unsprezece din etapa cu numărul nouă din SuperLiga României.

Revelația acestei ediții de campionat, nou-promovata Hermannstadt, dă doi jucători în „11-le” ideal al acestei etape: portarul Vlad Muțiu, care a avut nu mai puțin de șapte intervenții în victoria sibienilor contra lui FC Argeș, scor 1-0, și mijlocașul ghanez Baba Alhassan, care a dat pasa de gol la unica reușită a ardelenilor, semnată de Daniel Paraschiv, a cincea din actualul sezon de Liga 1.

FCSB a pus în vânzare biletele pentru meciurile de pe teren propriu din Conference League » Prețurile acestora, după ce Becali a anunțat că „vreau 2,5 milioane de euro din bilete”
FCSB
FCSB a pus în vânzare biletele pentru meciurile de pe teren propriu din Conference League » Prețurile acestora, după ce Becali a anunțat că „vreau 2,5 milioane de euro din bilete”

Rapid și Hermannstadt dau fiecare câte 2 jucători

Rapid, liderul campionatului, cu 21 de puncte adunate în 9 etape, are 2 jucători incluși în echipa etapei, prezentată de LPF: Junior Morais, fotbalist care a avut o prestație solidă în meciul câștigat de bucureșteni contra Voluntariului, scor 1-0, și Alexandru Ioniță, care a contribuit decisiv la singura reușită a giuleștenilor, cea a lui Marko Dugandzic.

Ceilalți fotbaliști vin de la cele două Craiove, UTA Arad, CS Mioveni, Farul Constanța, Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj.

În primul 11 realizat de Liga Profesionistă de Fotbal mai apar următorii jucători:

Alexandru Chipciu: fotbalistul celor de la Universitatea Cluj a jucat pe postul de fundaș dreapta contra celor de la FCU Craiova 1948, achitându-și excelent sarcinile defensive.

Alexandru Benga: reușita sa din minutul 86 le-a adus arădenilor un punct contra împotriva Chindiei Târgoviște.

Guilherme Garutti: brazilianul a ajutat-o pe CS Mioveni să obțină prima victorie din actuala stagiune, 1-0 contra lui Sepsi Sf.Gheorghe.

Vlad Achim: mijlocașul defensiv al celor de la FCU Craiova 1948 a recuperat nu mai puțin de 17 baloane, 5 în jumătatea adversă.

Gabriel Torje: fostul dinamovist a înscris două goluri spectaculoase în tricoul Farului Constanța, în înfrângerea pe care dobrogenii au suferit-o în fața Universității Craiova, 3-4.

Jovan Markovic: internaționalul român născut la Belgrad a marcat o dublă împotriva trupei lui Gheorghe Hagi, Farul Constanța, ajutând-o pe Universitatea Craiova să ajungă la a treia victorie din campionat, sub comanda lui Mirel Rădoi

Christian Irobiso: atacantul nigerian, ce are și cetățenie portugheză, a marcat un gol și a contribuit în mod decisiv la victoria Petrolului Ploiești contra Botoșaniului, scor 2-1. A fost a cincea victorie a „lupilor galbeni” în acest sezon de Liga 1.

Adrian Mutu, antrenorul etapei

Antrenorul etapei cu numărul 9 din Liga 1 a fost desemnat Adrian Mutu. Tehnicianul formației din Giulești a ajuns la a șaptea victorie pe banca bucureștenilor, contabilizând 21 de puncte din 27 posibile în acest campionat.

„11-le” ideal alcătuit de LPF: Muțiu-  Chipciu, Benga, Garutti, Junior Morais - Ioniță, Achim, Alhassan - Torje, Markovic, Irobiso
Antrenor: Adrian Mutu

Andrea Compagno, noul jucător al celor de la FCSB, nu a fost inclus în echipa etapei

Andrea Compagno, ales jucătorul lunii august în ancheta Gazetei, intitulată „Cei mai buni”, nu a prins 11-le ideal întocmit de către Liga Profesionistă de Fotbal.

Mai multe știri din Liga 1: 

Andrea Compagno, jucătorul lunii august, despre viața în România, adaptarea la FCSB și duelul infernal cu West Ham: „De când eram copil visam la astfel de momente”

E la Cluj-Napoca și semnează! U Cluj a găsit atacantul mult râvnit

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează