FOTBAL  »  Superliga  »  ELIMINĂRI

Liga lui Roșu Împărat » România oferă campionatul cu cea mai mare medie de eliminări pe meci

Istvan Kovacs a arătat două cartonaşe roşii în acest campionat
Istvan Kovacs a arătat două cartonaşe roşii în acest campionat

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2017 00:00

Un studiu realizat de CIES Football Observatory arată că România oferă campionatul cu cea mai mare medie de eliminări pe meci din toată Europa: 0,3 cartonașe roșii/partidă.

Dacă la nivel de națională suntem în cădere liberă, iar cluburile au doar apariții accidentale în fazele superioare ale competițiilor continentale, Liga 1 reușește să fie totuși în topul continental.
Dar la un capitol negativ: în sezonul actual, e campionatul cu cea mai mare medie de eliminări din întreaga Europă!

Rezultatul a apărut într-un studiu recent efectuat de CIES Football Observatory, un grup de analiză și statistică fotbalistică înființat de Centrul Internațional pentru Studii Sportive (Neuchatel, Elveția).

Crăciunescu: "Probleme la deposedări și folosirea coatelor"
Astfel, în România s-au acordat până acum 0,3 cartonașe roșii pe meci, iar pe locul secund, cu 0,29/partidă, e Grecia, țara din care vine Kyros Vassaras, șeful CCA! Cel mai drastic arbitru intern a fost Ovidiu Hațegan, care a dictat 8 eliminări în 15 partide conduse în L1!

"E o concluzie foarte ciudată. Cred că necazurile vin și dinspre fotbaliști, și dinspre arbitri. Avem în continuare probleme la jucarea balonului, la deposedări, la folosirea coatelor", spune fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu.

Balaj: "Tratăm blând violențele și jignirile"

E completat de Cristi Balaj, recent retras din activitate: "Nivelul informațiilor însușite de jucători în materie de arbitraj e precar. De asemenea, nu s-au luat sancțiuni asupra fotbaliștilor care, de-a lungul vremii, au arătat comportament neadecvat, violențe sau limbaj jignitor.

Această chestiune a escaladat, iar acum culegem roadele. A se compara reacția FIFA la adresa lui Messi în baza imaginilor video, chiar dacă arbitrul nu adoptase nicio măsură pe teren, și injuriile din fotbalul românesc rămase nepedepsite".

Top campionate în materie de eliminări

  Țara Media/meci
1. România 0,30
2-3. Grecia, Franța 0,29
4-5. Turcia, Italia 0,27
6-7. Portugalia, Serbia 0,26
8. Belgia 0,25
9. Ungaria 0,24
10-11. Spania, Austria 0,23

2e locul pe care-l ocupă România în clasamentul general al cartonașelor galbene și roșii acordate în actualul sezon (medie 5,21 la avertismente, medie 0,30 la eliminări): lider la general e Grecia (5,23/0,29), iar pe poziția 3 e Ucraina (5,21/0,20)

58de cartonașe roșii s-au acordat în actualul sezon din L1, în care s-au disputat până în prezent 196 de meciuri

3eliminări a avut cel mai "rău" fotbalist din L1, George Miron (FC Botoșani); e urmat de alți 8 jucători cu două eliminări, printre care se numără Alibec și Tamaș (ambii FCSB), Golofca (Botoșani) sau Morais (Astra)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  31 Martie 2017, 09:20

Suntem in cadere libera la aspectul educational al natiunii, indiferent de tipul educatiei: cunostinte generale, economice, juridice, sportive, etc. Iar statul, organele abilitate(includ aici si CCA) ce fac? Inaspresc 'amenzile'. Cu alte cuvinte amendeaza efectul. Munca de pereventie, cea care depisteaza cauza producerii efectelor negative, este ZERO. Stat in disolutie evidenta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează