FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - SEPSI 1-0

CFR CLUJ - SEPSI 1-0 // Minteuan e number one! Campioana din Triunghiul Bermudelor, înghițitoarea de antrenori, merge brici cu interimarul și și-a securizat prima poziție

Articol de - Publicat duminica, 03 martie 2019 21:50

CFR Cluj a învins-o din nou pe Sepsi OSK, a doua oară în decurs de 4 zile, cu același scor: 1-0! Cele două echipe vor juca pentru a 3-a oară consecutiv, în week-end-ul viitor, în prima etapă din play-off. 

CRONICA MECIULUI // Minteuan e number ONE! 

Alin Minteuan urcat de la ”satelit” încă mai așteaptă să fie înlocuit cu un tehnician permanent. Cât ține interimatul, el a bifat al treilea succes la rând cu 1-0 și a scurizat primul loc din clasament.

CFR nu era atât de bună nici cu tehnicianul român la modă, Edi Iordănescu, nici cu portughezul super experimentat Conceicao! Campioana din Triunghiul Bermudelor, înghițitoarea de antrenori, funcționează cu Minteuan ca și cum aici ar fi dorit conducerea să ajungă, de parcă Alin n-ar fi doar un interimar, un paznic lăsat să vegheze afacerea doar cât să nu dispară nimic pînă la apariția managerului viitor.

Minteuan nu are anvergura unui campion, pe el l-au urcat șefii cu un lift exagerat de rapid din "C" în "A", direct pe tronul liderului competiției. Au nume, au CV-uri îndeajuns de puternice jucătorii lui, stăpânii capricioși ai unui vestiar din care ba iese o formație puternică, pragmatică, ba apare una resemnată cu soarta chinuitoare.

Totul e în funcție de toanele lui Culio și ale colegilor lui cu talent de fotbaliști și cu spirit de sindicaliști gata oricând să se ia la harță cu patronatul. Când se concentrează doar la activitatea de pe iarbă, vișiniii sunt greu de bătut.

Și bolnav e bun!

Sigur, Sepsi a suferit din pricina câtorva absențe importante, însă demonstrația Clujului e valabilă și în condițiile astea. Atacul Omrani-Țucudean e în stare să rezolve oricând un meci din campionatul românesc. Francezul l-a păcălit pe Rus cu un dribling de Cupa Liceelor și i-a transmis balonul marcatorului român.

George a încheiat cu finețe faza și a mai contabilizat un gol, în ciuda convalescenței interminabile din cauza căreia nu mai rezistă un meci întreg pe teren. Internaționalul slăbit de gripă sau speriat c-ar suferi din cauza unei anomalii cardiace trebuie să fie înlocuit din nou și intră Costache, o extremă mutată în centrul ofensivei din pricina bolii reale sau imaginate a lui Țucudean.

Obișnuiți să câștige

Atacanții și mijlocașul Ioniță mai produc câteva acțiuni frumoase, Sepsi rezistă. Oaspeții au avut și meciuri mai bune de-a lungul acestui sezon, de data asta nu mai au forța să avanseze, atacurile lor se împotmolesc fără ghidul Tandia. Covăsnenii sunt dependenți de francez. Ioniță, omologul lui lipsit de ambiție, încă mai e în curs de recuperare a formei datorită căreia a costat un milion de euro când a fost cumpărat de la Astra.

Diferența esențială e că nu depinde Clujul de cât chef are Alex într-o anumită zi, prezența lui pe teren nu e importantă ca a lui Tandia pentru Sepsi. CFR îi mai are pe Țucudean, pe Omrani. Și o apărare solidă. Și pe Culio. Și o aură de campion pe care clubul a câștigat-o în ultimul deceniu și o folosește ca pe un scut.

FINAL CFR - SEPSI OSK 1-0 (ȚUCUDEAN 15)

VEZI AICI LIVETEXT PARTIDA!

CLICK PENTRU VIDEO!

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, A. Mureșan, Peteleu - Djokovic, Bordeianu, Culio - A. Ioniță, Țucudean, Omrani
Rezerve: Collado, Hoban, Lang, Păun, Costache, Moutinho, Petrilă

Sepsi: Fejer - Rus, Viera, Jovanovic, Sato - Velev, Karnitski - Mensah, Knowles, Fl. Ștefan - Hamed
Rezerve: Niczuly, Hadnagy, Rudol, Abud, Popescu, Carnat, Sîntean

***

PROGRAMUL ETAPEI A 26-A

Vineri
Dinamo - Chiajna 2-1 (Detalii, AICI!)

Sâmbătă
Gaz Metan - Dunărea Călărași 0-0 (Detalii, AICI!)
FC Voluntari - FCSB 2-2 (Detalii, AICI!)

Azi:
Hermannstadt - Poli Iași 2-0 (Detalii, AICI)
Viitorul - FC Botoșan 1-0 (Detalii, AICI)
CFR Cluj - Sepsi 1-0

Luni
CSU Craiova - Astra, de la 20:00

Clasament Liga 1:

clsament liga 1

 
 

Citește și:

PROGRAM PLAY-OFF și PLAY-OUT // Iată țintarul etapelor în acest moment: când e FCSB - CFR Cluj

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (219)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  04 Martie 2019, 10:23

Daca nici anul asta nu ia titlul echipa fericitului Gheorghe-cand are trei sateliti,fata de doar unul al CFR-ului-inseamna ca Domnul s-a maniat,si nu-i mai rabda furaciunile!

mosvasile
mosvasile  •  04 Martie 2019, 10:18

Cand a luat Astra-cu Sumudica-titlul de campioana,Mirel Radoi a tinut sa-i puna la punct pe papagali,- care tot o tineau cu "Sumudica i-a furat titlul lui Gigi"-facand recurs la logica si la bun simt:"Cum sa-i titlul,cand Astra a fost mereu pe primul loc tot campionatul"!La fel s-a intamplat si in anii urmatori,atat Viitorul cat si CFR fiind pe primul loc tot campionatul!Dar papagalii o tineau pe a lor:"I-a furat titlul lui GG"!De parca i se cuvenea de drept!

cj666
cj666  •  04 Martie 2019, 08:28
Postat de gerularupeimana pe 04 Martie 2019, 02:21

Super meci, de 1x2 in functie de rezultatele celorlalte partide, meci intre doua echipe surori jucat dupa toate celelalte partide care contau in lupta pentru play off. Cum pana corbului ultimul meci din sezonul regulat sa nu se joace toate meciurile la aceeasi ora, in toate campionatele din lume se intampla acest lucru. CFR e campioana deja, pentru ea trag si arbitrii si liga, asa cum s-a intamplat si in trecut cand a luat campionatul.

Oare care meci conta? Egalul scos de arbitru pentru echipa arhanghelului la voluntari?

Vezi toate comentariile (219)
Comentează