FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ VIDEO

LPF pregătește introducerea VAR în Liga 1! Când pot fi primele meciuri cu asistență video

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 noiembrie 2018 16:54

LPF pregătește introducerea video-arbitrajului în Liga 1, iar sistemul ar putea intra în vigoare chiar din acest sezon.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial că a primit o scrisoare de la de la FIFA, din partea lui Sebastian Runge, liderul grupului de inovare a fotbalului, prin care este înștiințată de pașii care trebuie urmați pentru introducerea VAR în Liga 1.

Mai mult, Liga a primit și o listă de furnizori de tehnologie VAR, inspectați de FIFA, și o listă a companiilor care oferă sisteme de comunicare pentru arbitri.

Potrivit Prosport, LPF ar urma să introducă Arbitrajul Video în primăvara anului 2019, pentru a fi testat, iar din sezonul 2019-2020 ar urma să fie prezent la toate meciurile.

"Comisia Centrală a Arbitrilor este pregătită să înceapă testarea sistemului chiar din primăvara anului 2019. Considerăm că testarea sistemului chiar din partea a doua a sezonului actual este benefică, urmând ca din sezonul 2019/2020 acesta să fie implementat în Liga 1, în funcţie de posibilităţile Ligii Profesioniste de Fotbal", se arată într-o scrisoare a FRF către sursa citată.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (11)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  16 Noiembrie 2018, 21:17

cu toate c-ar fi senzational arbitrajul video,nu cred c-o sa fie introdus.tot cu penalty-urile date Craiovei o sa ramanem,acelea precum cel dat in meciul cu Sepsi sau ca acela din meciul contra echipei din Sibiu.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  16 Noiembrie 2018, 20:54

o veste super buna !

valii_sv
valii_sv  •  16 Noiembrie 2018, 20:22
Postat de turbozero pe 16 Noiembrie 2018, 19:51

Mai ramanem cu prieteniile dintre cluburi.. E extraordinar de util VAR-ul in tara noastra! Nu ar mai fi cazuri radu petrescu-beto de exemplu.. Ar trebui introdus in primele 2 ligi. Nu cred ca e atat de scump iar aici ar putea ajuta si Ministerul Sportului, asta daca vrem sa evoluam calitativ in fotbal.

Si ce o sa manance pe la emisiuni Naum si restul ?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează