FOTBAL  »  Superliga  »  LPF - FRF

Acuzaţii grave către LPF și FRF: „Structuri de tip mafiot! Nu o să accept niciodată așa ceva!”

Adrian Porumboiu, 70 de ani, fost arbitru internațional, lansează acuzații grave la adresa LPF și FRF, în contextul blocajului apărut în implementarea arbitrajului video în Liga 1.
Adrian Porumboiu, 70 de ani, fost arbitru internațional, lansează acuzații grave la adresa LPF și FRF, în contextul blocajului apărut în implementarea arbitrajului video în Liga 1.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 martie 2021 18:14 / Actualizat miercuri, 03 martie 2021 18:27

Adrian Porumboiu, 70 de ani, fost arbitru internațional, lansează acuzații grave la adresa LPF și FRF, în contextul blocajului apărut în implementarea arbitrajului video în Liga 1.

Eu sper că dacă Iorgulescu s-a trezit acum, nu mai doarme. Totuși, trebuie înțeles că a avut acea problemă. Liga a avut o poziție bună, ca ei să plătească aparatura, iar FRF să se ocupe de instruirea arbitrilor. Așa trebuie să se procedeze în orice colț din lumea asta. Federația spune că este indepedentă, dar lista arbitrilor este făcută de ei. Este normal să se ocupe de activitatea arbitrilor, din moment ce ei decid care sunt promovați și care retrogradați.

Nu poți să spui că nu te interesează, dar să te declari mulțumit de sancțiunile care se dau. Eu luam două campionate în trecut dacă aveam VAR-ul. Sunt structuri de tip mafiot, dacă vor un fotbal sănatos, aceste greșeli ale arbitrilor pot fi reparate și asta face VAR-ul. Nu pot să accept niciodată de ce nu se poate materializa acest obiectiv, nu se vrea. Toată treaba asta stă în mâinile Ligii, acolo ar trebui să se ia deciziile majore. Amestecul Federației mi se pare deplasat, ei sunt un fel de «Gică contra»”, a declarat Porumboiu, fostul patron al lui FC Vaslui, pentru Realitatea Sportivă.

Thailanda are VAR, nu și România!

La 4 ani de când s-a implementat pentru prima dată sistemul de arbitraj video, anul 2021 regăsește nu mai puțin de 21 de campionate de pe continent cu această tehnologie funcțională.

Ultima țară înscrisă în lista selectă e Serbia, care va avea începând din 2021-2022, iar alături de ea sunt: Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Anglia, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovacia, Spania, Elveția, Turcia, Ucraina. Din afara Europei, alte 16 campionate au VAR, printre care și Thailanda, Argentina, Australia, Brazilia, Chile, China, Columbia, Egipt, Maroc, Mexic, Paraguay, Qatar, Coreea, Thailanda, Emiratele Arabe, SUA și Uruguay.

În schimb, în România, disputa FRF-LPF e pe cale să lase Liga 1 fără acest sistem și în campionatul viitor.

Răzvan Burleanu, despre LPF: „Vor control pe arbitraj, pentru a-l tranzacționa în interesul vreunei echipe”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Avertisment pentru Florinel Coman: „Un gest de acest fel te poate termina. Poate să îţi distrugă cariera”

Scandal incredibil în vestiarul lui Dinamo! Doi fotbaliști pedepsiți pentru o farsă macabră la adresa lui Nepomuceno: „Nu se face așa ceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
853246084756615
Marcel Popa  •  03 Martie 2021, 19:18

Ultimii am fost si santem ,dar santem cei mai tari ,la manele pitipoance si politicieni de doi lei.Burleanu si Iorgulescu sant pusi politic,se vede.

csaba
csaba  •  03 Martie 2021, 19:04

Hoția de la FRF și LPF n-a dispărut, unde sunt banii alocați de UEFA pentru VAR ???

joze_maurinio
joze_maurinio  •  03 Martie 2021, 18:44

Bai oamenilor, intelegeti ca aici e vorba de hoti si de complici. Cine nu vrea VAR inseamna ca ori ia, ori ia. Arbitrasii nu vor VAR, ca atunci nu prea mai pot decide doar ei meciurile si nu mai pot lua banii negri. Oficialii nu vor VAR pentru ca nu mai pot delega arbitrii unde trebuie ca sa-si ia si ei parte. Iar, echipele care nu vor VAR sunt echipe care au arbitrasii in buzunar si nu prea vor sa-i lase. Arbitrul este, prin definitie secundara, hot, sarlatan, impostor. NU judecator impartial. AAAA, vai, nu putem baga, trebuie sa ne instruim vreo 10 ani sa-l folosim, ca intructiunile VAR sunt in mandarina si noi vorbim chineza noua in coreeana. Hai, ma lasi cu vrajelile. Deci, nu te faci arbitru daca esti cinstit, si cu VAR-ul iti ia painea nemuncita de la gura. Daca esti arbitru corect ai fi de acord cu VAR, sa-si ia ei responsabilitatea si sa greseasca VAR-ul de ce sa-mi asum eu. Dar cand iei banii prin plicuri sau valize.....!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează