FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

Lucia Hossu Longhin, TVR: "Guvernul să ne oblige să transmitem Liga 1!"

Lucia Hossu-Longin
Lucia Hossu-Longin

Articol de GSP - Publicat marti, 05 aprilie 2011 00:00 / Actualizat marti, 05 aprilie 2011 12:11

Lucia Hossu-Longin, membru în CA al TVR, crede că postul public trebuie să participe la o nouă eventuală licitaţie pentru drepturile de televizare a competiţiei interne


Televiziunea publică a refuzat să participe la licitaţia organizată de LPF pentru drepturile de televizare a Ligii 1, rezultatul votului în Consiliul de Administraţie fiind de 7-6. Lucia Hossu-Longin, realizatoarea cunoscutului serial "Memorialul durerii" şi membru în CA al TVR, se declară total împotriva deciziei ca postul public să nu transmită meciurile din campionatul intern.

- Doamnă Longin, de ce nu s-a dorit participarea TVR la licitaţie?
- Orice s-ar spune, motive concrete nu sînt. În Consiliu, votul a durat zece minute: aşa decizi politica postului public pentru trei ani? Trebuie să analizezi, să discuţi. La meciul România-Luxemburg am avut 15 puncte de rating, faţă de 0,2, cît avem de obicei. Mai mult, sportul aduce publicitate la TVR. Ce alte programe mai reuşesc asta?

- Este decizia influenţată de situaţia financiară sau de politica generală a postului public?
- Şi de una, şi de alta, dar s-a gîndit greşit. Sigur, e austeritate, dar reduci din costuri, nu elimini dreptul plătitorilor de taxe de a fi conectaţi la un eveniment. Nu discut de calitatea fotbalului, dar dacă nu transmiţi Liga 1, ai altceva în loc? În al doilea rînd, nu poţi, ca televiziune naţională, să nu transmiţi o competiţie majoră în ultimii patru ani! Fotbalul e o bucurie a tuturor românilor, o evadare, pentru contribuabili!

"Nu trebuie să lipsim de la o nouă licitaţie"

- Sînteţi, aşadar, unul din cei şase membri ai CA care au votat pentru participarea la licitiaţie.
- Da, eu am susţinut totdeauna sportul. Mi s-a spus că am votat aşa pentru că e vorba şi de fiul meu, Emil Hossu-Longin. Dar eu am practicat săritura în lungime, urmăresc şi înţeleg fotbalul, chiar sînt stelistă! Mai mult, îl admir pe Gigi Becali. Am realizat un documentar cu casele ridicate pentru sinistraţi de Gică Popescu, Becali şi Biserica Ortodoxă Română. Cine le-a văzut înţelege diferenţa.

- În cazul unei noi licitaţii, credeţi că TVR va fi prezentă?
- Joi vom avea o nouă şedinţă de Consiliu. Sper că oamenii vor gîndi mai atent, nu trebuie să lipsim dacă se face o nouă licitaţie! Oricum, voi propune să redactăm un document pe care să-l înaintăm Guvernului, iar acesta să stabilească prin ordonanţă obligaţia postului public de a transmite competiţii majore! Atît culturale, cum e Festivalul Enescu, spre exemplu, cît şi sportive, cum e Liga 1!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
budur
budur  •  05 Aprilie 2011, 21:38

faza aia a pus capac la tot cu gigi becali.in schimb televiziunile ar trebuii sa nu cedeze la santajul prestat de cluburi si sa nu dea acei bani pentru ca fotbalul romanesc nu merita

adra
adra  •  05 Aprilie 2011, 18:17

la genul masculin se numeste LINGAU.... la feminin cum ???

brod
brod  •  05 Aprilie 2011, 12:26

CUCOANA ASTA, CARE FĂCEA CU MULT ZEL EMISIUNI DE RIDICARE ÎN SLĂVI A SOCIALISMULUI BIRUITOR, ARE ATITUDINI GREU DE ÎNŢELES PENTRU UNII. PENTRU ALŢII... A NU SE UITA SITUAŢIA DIN ANII '90, CÂND FUSESE PROPUSĂ PENTRU CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE AL TVR DE CĂTRE UN PARTID NUMIT "ROMÂNIA MARE". ACUM, O DOARE DE FOTBAL?! CRED ŞI EU, DACĂ FIU-SĂU ESTE LA SECŢIA DE SPORT A TVR, ŞI MAI ŢINE ŞI O CÂRCIUMĂ ÎN BUCUREŞTI UNDE, DACĂ GHICEŞTI SCORUL, PRIMEŞTI... UN PAHAR DE BERE. AŞA CĂ, HAI... SIFON, MADAM!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează