FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Interviu șocant cu Lucian Rusandu: „Erorile arbitrilor sunt sarea și piperul! VAR ar strica farmecul meciurilor”

Lucian Rusandu a oferit răspunsuri uluitoare într-un interviu pe care l-a acordat în 2013 celor de la covasnamedia.ro și în care se poziția ferm împotriva arbitrajului video, despre care spunea că „reluarea VAR mai mult ar încurca decât ar ajuta”.
Lucian Rusandu a oferit răspunsuri uluitoare într-un interviu pe care l-a acordat în 2013 celor de la covasnamedia.ro și în care se poziția ferm împotriva arbitrajului video, despre care spunea că „reluarea VAR mai mult ar încurca decât ar ajuta”.

Articol de , , - Publicat marti, 15 martie 2022 20:50 / Actualizat marti, 15 martie 2022 22:54

Lucian Rusandu a oferit răspunsuri uluitoare într-un interviu pe care l-a acordat în 2013 celor de la covasnamedia.ro și în care se poziționa ferm împotriva arbitrajului video, despre care spunea că „reluarea VAR mai mult ar încurca decât ar ajuta”.

„Centralul” care a stricat meciul FCSB - Farul a fost în urmă cu 9 ani protagonistul unui interviu uluitor. A dialogat cu cei de la covasnamedia.ro într-un moment în care abia arbitrase primele jocuri în Liga 1. 

Protectorul-șef al FCSB e Rusandu » Cum ar fi arătat lupta la titlu fără greșeli de arbitraj + topul celor mai avantajate formații
Arbitraj
Protectorul-șef al FCSB e Rusandu » Cum ar fi arătat lupta la titlu fără greșeli de arbitraj + topul celor mai avantajate formații

Și-a adus aminte în detaliu despre debutul său pe prima scenă: „A fost o partidă între Gaz Metan Mediaș și Târgu Mureș. Deși s-a terminat 0-0, nu a fost un meci ușor. În minutul 10 am dat deja un om afară, a fost un meci dificil pentru un începător, dar l-am stăpânit și am fost apreciat pentru felul în care am arbitrat.”

Rusandu e de părere că românii sunt mai valoroși decât arbitrii străini

La momentul respectiv, fotbalul românesc apela extrem de des la brigăzile din străinătate din cauza neîncrederii în cavalerii fluierului de la noi, dar și pentru că în 2009 și 2011 DNA zguduise arbitrajul intern prin arestarea șefilor arbitrilor: Gheorghe Constantin și Vasile Avram. 

Rusandu însă respingea alternativa brigăzilor de afară: „Cred că avem destui arbitri foarte valoroși în țară, așadar, nu văd rostul aducerii arbitrilor străini. Nu sunt eu în măsură să compar evoluția noastră, a românilor, cu cea a străinilor, dar cred că avem mulți arbitri care sunt mult mai valoroși decât cei aduși de afară. 

În afară de liniștea de după meci nu cred că au venit cu nimic în plus. Când spun liniște, mă gândesc la faptul că ei după meci se urcă în avion, pleacă și nu aud și nu văd cum după un meci important două săptămâni se discută despre ei la televizor”.

Lucian Rusandu: „VAR înseamnă mai multe păreri și nu ne-ar ajuta”

Cel mai șocant răspuns oferit de Rusandu în acel interviu a fost la întrebarea despre implementarea sistemului de arbitraj video. 

„Nu mi se pare o idee bună, cred că prin această metodă s-ar pierde mult din farmecul partidelor. Ne-ar ajuta poate în situații în care mingea a trecut sau nu de linia porții, dar în situații care se pot interpreta nu cred că ne-ar ajuta, fiindcă ar fi mai multe păreri și cine are o competență mai mare de a decide decât arbitrul? 

E drept că arbitrul mai greșește, este imposibil să vezi fiecare unghi, iar câteodată evenimentele se petrec atât de repede încât ochiul uman nici nu poate percepe ceea ce se întâmplă. 

De exemplu, e de ajuns să clipești și mingea poate trece de linia porții, sau nu. Aceste lucruri fac parte din fotbal, din acest fenomen întreg. Cred că greșelile de arbitraj sunt sarea și piperul fotbalului, așadar, reluarea ar strica acest farmec".

Conducătorii, jucătorii, dar și spectatorii văd în noi un punct negru care strică jocul. Din punctul meu de vedere însă, dacă noi n-am fi și n-am reuși să ținem în frâu jocul, s-ar bate între ei
- Lucian Rusandu

Mi-a plăcut stilul de arbitraj al lui Pierluigi Collina. Încerc să prind câte ceva de la el, să zâmbesc în timpul meciului, de exemplu. Cred că acel om are ceva prin care a reușit să-și impună punctul de vedere şi decizia în așa fel încât să fie foarte respectat. Cât despre echipa preferată… pot spune că îmi place jocul lui Bayern Munchen. Îmi place fotbalul german, acea organizare a lor. Nu e nici ultratacticizat, ca în Italia, nici prea lejer, ca în Spania
- Lucian Rusandu

Toată viața lui, Rusandu a fost susținut de unul căruia nu vreau să-i dau numele, dar despre care Jean Pădureanu spunea că i-a dat doi porci de 150 de kg fiecare și după aceea a sunat să mai ceară unul. Vă dați seama ce a învățat Rusandu 
- Ion Crăciunescu, într-un interviu în GSP în 2017

1999e anul în care Rusandu s-a înscris pentru prima dată la un curs de arbitraj, iar în 2010 avea deja să promoveze în Liga 1

FCSB - Farul 2-0 // Gheorghe Hagi: „Nu am văzut niciodată atâtea greșeli împotriva unei echipe. E o rușine!”

Citește și alte știri despre Liga 1:

ANALIZĂ GSP Protectorul-șef al FCSB e Rusandu » Cum ar fi arătat lupta la titlu fără greșeli de arbitraj + topul celor mai avantajate formații

UPDATE CFR Cluj s-a întărit în play-off cu un fotbalist din Ucraina » A fost prezentat oficial!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
ionica007
ionica007  •  16 Martie 2022, 11:00
Postat de orlick pe 15 Martie 2022, 23:20

Steaua e de ani buni cea mai tehnică și mai ofensiva echipă de la noi. Tot de ani de zile i se refuză în mod regulat penaltiuri, iar adversarii nu sunt penalizați pentru intrarile dure. Articolele de genul ăsta sunt explicatia: ca arbitru, trebuie să fluieri doar împotriva Stelei, altfel ești linșat mediatic. Când se fac greșeli contra Stelei, nici nu se iau fazele în discuție.

...:) Esti jalnic...:) Plangeti-va de mila in familie, lasati-ne pe noi in pace cu frustrarile voastre... Asumati-va im becilitatea conducatorilor vostri, nu mai dati vina pe altii...:)

zorrozabal
zorrozabal  •  16 Martie 2022, 10:10
Postat de cuviosulmafiot pe 16 Martie 2022, 10:02

Ce zice fluierașul ***?Ca„greșelile”de arbitraj sunt„sarea și piperul”intr-un meci de fotbal?I-aauzi!***

Lasa-l bre,ca fara„greșelile”trupei lui Deaconu,echipa lu Becali ar fi la play out,iar el ar fi un personaj neinteresant!Iar noi cu cine ne-am mai distra la DIGISPORT1 și pe GSP?!Mai ales ca Prodanca nu mai e„la moda”de când a „ușuit-o”GG de la Palat?!

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  16 Martie 2022, 10:02

Ce zice fluierașul ***?Ca„greșelile”de arbitraj sunt„sarea și piperul”intr-un meci de fotbal?I-aauzi!***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează