FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - UTA 4-0

VIDEO Luis Phelipe, după debutul oficial la FCSB: „Fotbalul este nebun”

Luis Phelipe, sursa: facebook FCSB
Luis Phelipe, sursa: facebook FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 09:58 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 14:07

FCSB a învins-o fără probleme pe UTA Arad, scor 4-0, în etapa #22 din Superliga. Luis Phelipe (22 de ani), noua achiziție a roș-albaștrilor, a debutat oficial în partida de pe Arena Națională.

Atacantul transferat de la Poli Iași pentru 200.000 de euro a fost integralist în partida cu arădenii.

De la Dinamo direct în Ghencea? Nu mai are loc în „haită” și a fost propus la mai multe echipe
DINAMO
De la Dinamo direct în Ghencea? Nu mai are loc în „haită” și a fost propus la mai multe echipe

Luis Phelipe a debutat la FCSB: „Fotbalul e nebun”

Unul dintre cei 3 jucători transferați de FCSB în această iarnă este conștient de diferența de nivel față de Poli Iași, dar jucătorul brazilian este încrezător în forța echipei sale, care este lider detașat în Superliga.

Obiectivul lui Luis Phelipe la FCSB este câștigarea campionatului. Roș-albaștri au un avans de 11 puncte față de CFR Cluj, ocupanta locului 2.

„Am avut puține emoții, este normal pentru că aici sunt jucători foarte importanți. Este important că am câștigat cele 3 puncte. Suporterii noștri sunt extraordinari, ne-au încurajat tot meciul, sunt o motivație pentru noi. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Mi-e dor de Antalya și de Brazilia, dar trebuie să mă adaptez la vremea de aici. Am venit aici să fiu campion.

Sunt gata să câștig trofee cu FCSB, am venit aici să fiu campion. Fotbalul este nebun, dar trebuie să ne antrenăm din greu. Este bine că CFR a pierdut puncte, avem 11 puncte avans. Suntem o echipă, vorbim mereu, este important să ne câștigăm meciurile”, a declarat Luis Phelipe, la finalul meciului.

FCSB a învins-o categoric pe UTA Arad, scor 4-0, după o partidă dominată autoritar de trupa lui Charalambous. Darius Olaru a înscris un hat-trick, iar David Miculescu a stabilit scorul final în minutul 82. La FCSB a debutat și Baba Alhassan (24 de ani), jucător transferat de la Hermannstadt pentru 600.000 de euro.

Nana Antwi (23 de ani), transferul cu numărul 3 din această iarnă pentru vicecampioana României, nu a făcut parte din lot. 

Teribilă poveste a lui Luis Phelipe: ”Mi-a zis că dacă nu veneam în ziua aia, ar fi trebuit să-mi taie piciorul!”

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Luis Phelipe a relatat o întâmplare ce i-ar fi putut schimba tot cursul vieții. Se întâmpla în 2021.

”Am avut o infecție la picior, a fost o infecție serioasă! Piciorul meu devenise foarte mare (n.r. - inflamat, gesticulează spre zona afectată). Am stat cu febră, apoi am mers la doctor, unde mi s-a spus: «Luis, dacă nu veneai astăzi, ar fi trebuit să-ți tăiem piciorul!». În ultima zi am mers!

A trebuit să fac apoi o serie de teste, de investigații medicale zi de zi. Am avut momente apoi când am vrut să renunț la fotbal.

Chiar anul trecut, în 2023. Când eram la Botafogo, în timpul acestui proces, începând din ianuarie și până în martie-aprilie, i-am spus soției: «Baby, nu mai vreau să joc fotbal! Vreau să mă opresc, vreau să merg să muncesc, să merg la studii, la universitate...».

(Reacția ei care a fost?) Mi-a spus: «Nu, tu ai fost născut pentru asta, te-ai născut pentru a juca fotbal! Acum trei ani, jucai în echipa națională, de ce vrei să te oprești acum? Ai și un copil acum, avem nevoie de tine!». De asta am continuat, e vorba de familia mea, de soția mea... Mai am încă multe visuri de construit. Soția și copilul m-au încurajat tot timpul, de asta am continuat”, a povestit sud-americanul.

500de mii de euro este cota lui Luis Phelipe. conform Transfermarkt.

Citește și alte știri:

Se întâmplă în Superliga: eșecul catastrofal, „răsplătit” cu peste 200 000 de euro

Ilie Dumitrescu știe ce îi lipsește lui Olaru: „Aici trebuie să mai lucreze. Orice scouter se uită la asta”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close