FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Rapidiștii nu cred în varianta Șumudică la FCSB: „Suporterii nu l-ar accepta înapoi!”

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de - Publicat joi, 20 mai 2021 14:19 / Actualizat joi, 20 mai 2021 14:50

Marius Măldărășanu nu crede nici el în varianta cu Marius Șumudică la FCSB: „Suporterii din Giulești au acceptat antrenori cu trecut dinamovist sau stelist, dar dacă un rapidist s-ar duce acolo, nu l-ar mai primi înapoi!”.

- Marius, ce crezi despre mutarea asta, Șumudică la FCSB?
- Nu, eu nu cred în ea. Îl cunosc farte bine și, până nu se anunță ceva oficial, nu pot să cred. 

Îl cunoaștem pe domnul Becali, îî place să arunce cu tot felul de știri. E posibil ca ei să fi negociat ceva, dar nu îl văd pe Șumi acolo. 

Am rămas mirat când am auzit. Dar nu știu nimic, am auzit doar ce a spus domnul Becali.

Măldărășanu: „Șumi o fi supărat că nu l-au sunat cei de la Rapid”

- De ce crezi că ar fi negociat totuși?
- Nu știu, mă gândesc că Șumi o fi supărat că nu l-au sunat cei de la Rapid. Poate o fi o strategie a lui, să-i forțeze pe cei de acolo să îl sune, la presiunea suporterilor, dar nu cred. Deși...

- Deși?
- Dacă ar ajunge acolo, ar fi singurul care ar putea să gestioneze relația cu patronul de la FCSB. Are diplomația aceea de a se descurca. 

Felul de a fi a arătat, cel puțin la Astra, unde a luat campionatul, că știe să gestioneze relația cu un patron, cu un vestiar puternic, cu probleme financiare mari. 

Dar, repet, nu-l văd pe Șumi acolo, cred că e mai mult așa, o știre pentru presă.

- Era normal să îl caute cei de la Rapid când Mihai Iosif a reușit promovarea?
- Uite, noi, câțiva dintre foștii jucători, am fost invitați la o masă de Răzvan Lucescu, în urmă cu câteva săptămâni. Când Rapidul nu promovase încă. Și vorbeam, normal, despre echipă, despre viitor. 

Concluzia a fost că, dacă Rapid va ajunge în Liga 1 cu Mihai Iosif antrenor, el să aibă șansa să o pregătească în continuare. Chiar dacă nu are licență Pro. Pentru că a dovedit că prin modul lui de lucru, de a gestiona vestiarul, în situații critice, prin pedagogia lui, a reușit să determine o schimbare în mentalitatea, în jocul echipei. 

Șumi a spus că ar veni la Rapid, dar în anumite condiții, cu un buget, cu e echipă care să se bată la obiective. Dar, să fim reașliști, chiar dacă se vor aduce jucători foarte buni, va fi greu la început să faci o echipă, din punct de vedere al omogenității. Va fi dificil. 

Poate că Șumi va antrena în viitor Rapidul, dar poate așteaptă o situație favorabilă, care să-l ajute.

- Crezi că suporterii Rapidului l-ar mai accepta vreodată pe Șumudică dacă se va duce la FCSB?
- Nu, îți dai seama, nu cred. Suporterii au acceptat antrenori cu trecut dinamovist, chiar și stelist, dar să fie un fost rapidist care se duce acolo, nu cred că l-ar mai accepta niciodată înapoi. 

Dar, repet, eu nu cred că se duce acolo. Deși viața îți poate rezerva tot felul de surprize.

Eu nu cred în știrea asta. Nici eu nu-l văd pe Șumi la FCSB, la cum îl cunosc eu de rapidist. E doar un foc de paie. Dar poate că a stat prea mult și vrea să muncească. 

El a spus mereu că are o cotă și că n-ar mai antrena în România și poate de aceea nu l-au căutat cei de la Rapid. Eu zic că ar alege oricând Rapidul, chiar și pe bani mai puțini, decât FCSB.
- Vasile Maftei, fost jucător la Rapid

În posibilitatea ca Marius Șumudică să ajungă antrenor la FCSB nu cred nici Daniel Pancu, ex-antrenor și jucător la Rapid, și Gigi Corsicanu, unul dintre liderii galeriei rapidiste. 

Contractul pe care Becali i l-a propus lui Șumudică:

  • contract pe 3 ani;
  • salariu de 20.000 de euro pe lună;
  • poate crește la 25.000 de euro dacă se califică în grupele Conference League în toamnă;
  • 500.000 bonus pentru calificarea în grupele Champions League;
  • 200.000 bonus pentru calificarea în grupele Europa League;
  • 1 milion de euro clauză de reziliere.

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali anunță dezastrul la CFR Cluj: „Îi «paradesc» și pe ăștia. Țaca-paca, faliment” + Acuză jocuri de culise: „Au o armată în spate”

Reacția incredibilă a lui Nedelcu l-a scos din minți pe Gigi Becali » De ce nu voia jucătorul să intre pe teren

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează