FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

„Transferul lui Sabin Ilie la Fener a fost o cacealma” » Dezvăluire de senzație: cum au fost păcăliți turcii să plătească 1,5 milioane de euro

Articol de - Publicat marti, 27 octombrie 2020 16:06 / Actualizat marti, 27 octombrie 2020 16:21

Azi, la chioșcurile de ziare din țară, se distribuie împreună cu Gazeta Sporturilor cartea ”Fotbalul în cârje”, semnată de Marcel Pușcaș. Jucător, antrenor, președinte, impresar, om de afaceri, investitor, jurnalist, autorul trece în revistă momente spectaculoase dintr-o carieră tumultuoasă.

Marcel Pușcaș istorisește în cele peste 300 de pagini ale cărții momente de culise trăite în fotbalul românesc, iar Gazeta selectează azi trei episoade inedite culese din perioade diferite: jucător la Rapid, președinte la Steaua, director de dezvoltare în FRF.

Deplasare în Italia cu Rapid: Liță Dumitru pe post de mecanic auto

În vara lui 1986, giuleștenii au efectuat un turneu în Italia, la care Pușcaș a fost invitat, deși era încă în convalescență după fractura de tibie și peroneu suferită în septembrie 1985, care avea să-i închidă cariera de jucător la numai 25 de ani. Detaliile drumului cu autocarul de la București la Rimini sunt spectaculoase, avându-l în prim-plan pe Liță Dumitru, aflat spre finalul carierei:.

„Cu un autocar producție 1962, cu eșapamentul în interior, cu apă gazoasă la sticlă în portbagaj și clocotită bine, reușeam să ieșim din țară. La Pojarevac am făcut pană. Ferodoul ne crea probleme. Liță s-a dat jos, și-a suflecat mânecile, s-a băgat sub mașină, s-a umplut de praf și ulei, dar a rezolvat problema! După 200 de kilometri, ferodoul și-a făcut iar de cap, la Stremska Mitrovica. Liță s-a evidențiat din nou, la Zagreb, la fel, la Ljubljana, la fel. Patru pene de bus «flinstonian», toate rezolvate de Liță. Am înnoptat la Lipica, la herghelie, iar a doua zi, cu haltă în Trieste, am ajuns la Rimini. Cu Liță mecanic am făcut 24 de ore! Fără el, ne întorceam acasă".

„Transferul lui Sabin Ilie la Fener a fost o cacealma” » Dezvăluire de senzație: cum au fost păcăliți turcii să plătească 1,5 milioane de euro
Marcel Pușcaș

Sabin Ilie, fratele „Cobrei” în Turcia: „Am ticluit un scenariu cu Giovanni Becali"

Povestea vânzării lui Sabin Ilie la Fenerbahce, în 1997, e demnă de un scenariu pentru un documentar: „Era golgeterul României. Avusese cel mai bun sezon din carieră. Cu toate astea, nimeni nu-l dorea pe o sumă cu șase zerouri. Printr-o cacealma bine ticluită cu Giovanni Becali am «alertat» presa din Turcia că rivalele Fenerbahce, Istanbulspor și Beșiktaș l-ar dori pe atacantul nostru. Nici vorbă să fi discutat cu ei. Ținând cont de cota avută de Adrian, fratele lui Sabin, la Galatasaray, cei de la Fener au mușcat momeala. L-au sunat pe Becali. Acesta le-a prezentat o casetă cu niște goluri uluitoare și multe, spunându-le bașkanilor că Sabin e mult mai valoros decât Adi. 

„Transferul lui Sabin Ilie la Fener a fost o cacealma” » Dezvăluire de senzație: cum au fost păcăliți turcii să plătească 1,5 milioane de euro
Sabin Ilie, în duel cu Coporan, într-un derby cu Dinamo

Inițial au oferit doar 800.000 de dolari. Am plecat cu Giovanni, cu Sabin și cu Leta, viitoarea fostă soție, la Istanbul, cu un avion privat pus la dispoziție de Fener. A doua zi, turcii au pornit licitația de la 800.000 de dolari, iar eu de la două milioane de euro. Într-un final, am bătut palma pentru 1,5 milioane dolari și o vacanță de 10 zile în Antalya pentru Lăcătuș și compania, însoțiți de neveste".

Aventura la FRF: „Burleanu nu e el! Programul lui? «Păstrarea scaunului sub fund»"

Pușcaș a intrat în echipa lui Răzvan Burleanu la FRF încă din 2014 și a plecat în 2018, după ce a candidat chiar împotriva șefului federal. Povestește cum a decurs prima întâlnire cu Burleanu la restaurantul „California" din Capitală, „și-a făcut apariția un tânăr înalt, cu ochelari, cu un chip ce aducea a bibliotecar", și completează: 

„Ulterior aveam să aflu, odată cu arestarea lui Gică Popescu, pe ce se baza tânărul. Se baza pe alții care puteau să-i facă culoar prin arestarea lui Popescu. De fapt, el nu era el! S-a înconjurat de tot felul de ciudați în zona decizională, pe post de consilieri. Mulți i-au fost probabil impuși de la centrul său de comandă. Singurul interes pe care-l are este propovăduirea și dezvoltarea programului național «Păstrarea scaunului sub fund»".
 

VIDEO Drama trăită de Marcel Pușcaș: „Am avut dublă fractură deschisă de tibie și peroneu! Am stat 9 luni în cârje și patru în spital”

Citește mai multe știri despre cartea lui Marcel Pușcaș 

„Copos și Mincea se șpăguiau reciproc! I-aș fi împușcat” » Marcel Pușcaș, fragmente controversate din noua carte lansată cu ziarul!

Marcel Pușcaș face dezvăluiri spectaculoase: ce antrenor de la Steaua i-a cerut să aranjeze meciuri + „Stoichiță își vindea orice apropiat pentru bani”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
gabri80el
gabri80el  •  27 Octombrie 2020, 19:10
Postat de masinameaeata pe 27 Octombrie 2020, 18:01

Ha, ha, ha, din cauza asta o sa mai dea Papa de la Roma, pe Coman si/sau Man, sumele cerute. Foarte bine faceti ca demascati *** lor, asa vor afla toti ca de fapt, ei sunt niste bisnitari si nu oameni de afaceri.

toti asa-zisi oameni de afaceri au fost candva bisnitari

liga303
liga303  •  27 Octombrie 2020, 18:49

si nulitatile din presa si televiziunile autohtone au contribuit si contribuie la asemenea inselaciuni...se prostitueaza moral pah 1000 Euro si un cupon McDonalds. Imi amintesc vag cum la vremea respectiva urla presa ce valoare uriasa aveau fratii aia inepti...cum urmeaza sa devenim campinoni mondiali cu ei. Ma mir ca inca exista fraieri gen Milan si Rangers care s-au trezit in lot cu doua nulitati excretate de penalul fotbal romanesc. Zau ca unele cluburi ma duc cu gandul la prostii care cumpara masini vechi de la samsari...stiu ca nu e bine dar totusi se risca.

snowpiercer
snowpiercer  •  27 Octombrie 2020, 18:22
Postat de masinameaeata pe 27 Octombrie 2020, 18:01

Ha, ha, ha, din cauza asta o sa mai dea Papa de la Roma, pe Coman si/sau Man, sumele cerute. Foarte bine faceti ca demascati *** lor, asa vor afla toti ca de fapt, ei sunt niste bisnitari si nu oameni de afaceri.

stiu ca esti prost,dar nici chiar asa. coman si man nu pleaca pentru ca noi nu suntem clona csu sa dam pe bani putini jucatori. clona csu a luat vreo 6 milioane pe mitrita si vreo 5 pe mihaiu ala. atata a luat efectiv,astia au mai pus si comisioanele si procentele de 20%,cea ce este gresit. efectiv clona csu atata a incasat. Steaua in schimb daca il vinde pe man si pe coman ii vinde de la 10 milioane in sus si nu da procente la nimeni. plus ca ar fii o greseala sa vinzi acum jucatorii cand te bati la titlu. la anu dupa ce intram in grupele ucl poti sa ii vinzi,pana atunci nu are rost sa ii vinzi.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează