FOTBAL  »  Superliga  »  DISCURS

Marian Iancu, discurs devastator la TV: „Gloria Bistrița are o corespondentă în Liga 1! Conducătorul lor se comportă ca răposatul, sper să retrogradeze”

Marian Iancu / Sursă foto: Arhivă GSP +17   FOTO
Marian Iancu / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 ianuarie 2023 11:41 / Actualizat vineri, 20 ianuarie 2023 16:31

Marian Iancu (57 de ani), fostul patron al lui Poli Timișoara, a fost protagonistul unui discurs acid vineri dimineață, în prima sa intervenție de la ieșirea din închisoare, petrecută în vara lui 2022. Ex-finanțatorul de pe Bega a nominalizat echipa din Superligă care-i amintește de Gloria Bistrița lui Jean Pădureanu.

Descătușat după ce și-a ispășit condamnarea pentru evaziune fiscală și spălare de bani, controversatul Marian Iancu a făcut o analiză acidă a patronilor din prima ligă și a luptelor din culisele fotbalului românesc. Fostul patron al Politehnicii Timișoara a făcut acuzații extrem de grave la adresa Botoșaniului lui Valeriu Iftime.

Marian Iancu: „Gloria Bistrița are o corespondentă în Liga 1, conducătorul se comportă ca răposatul”

„Noi nu eram parte din Cooperativă, cooperativizarea o făcea Mircea Sandu, nu noi. Gloria Bistrița are, în oglindă, o oarecare corespondentă în Liga 1, nu știu dacă e nevoie s-o numesc eu.

E o echipă din zona Moldovei (n.r. - FC Botoșani), cu un conducător mult mai emancipat din toate punctele de vedere, un om de onoare în sens fotbalistic (n.r. - Iftime), dar care se comportă exact ca răposatul (n.r. - Jean Pădureanu), cu rezultate previzibile, aproape de scos de pe lista Pronosport sau a pariurilor sportive. 

Îmi doresc ca acea echipă să fie printre cele care vor retrograda, din punct de vedere al viitorului!”, a spus un Marian Iancu dezlănțuit, în direct la Pro Arena. 

Replică ironică a lui Valeriu Iftime după atacul de azi: „Am auzit ce a spus «Avram» Iancu! Ar trebui să ignor necunoscuții”
REPLICĂ
Replică ironică a lui Valeriu Iftime după atacul de azi: „Am auzit ce a spus «Avram» Iancu! Ar trebui să ignor necunoscuții”

Conduita mea în fotbal a fost una de excepție, aproape imaculată. Nu am făcut compromisuri pentru a avea rezultate. Cred că e lipsă de astfel de conducători care să se implice, nu să vină să-și construiască o imagine lângă o echipă de fotbal.

- Marian Iancu, fost patron Poli Timișoara&FC Timișoara

Noi am investit bani, foarte mulți bani. Cu toții am riscat, eu, Steaua, Dinamo, Porumboiu, Mititelu...Am investit în centre de copii și juniori, aveam echipe care jucau în Liga 2, în Liga 3. Noi aveam orgolii, investeam.

- Marian Iancu, fost patron Poli Timișoara&FC Timișoara

Ce înseamnă Marian Iancu pentru fotbalul românesc

Marian Iancu a făcut investiții uriașe la Poli Timișoara, a plătit salarii exorbitante unor antrenori și fotbaliști cu cotă. A făcut și performanțe, vezi eliminarea lui Șahtior Donețk în 2009 (0-0 și 2-2), în Liga Campionilor. În campionat însă, n-a izbutit să aducă titlul mult visat. S-a oprit de două ori pe 2, în 2009 și în 2011.

  • a condus clubul Poli Timișoara mai bine de 6 ani: a preluat societatea în iarna lui 2005.
  • a investit sume colosale, însă nu a câștigat niciun trofeu: a fost de două ori vicecampioană și de două ori în finala Cupei României.
  • în 2011, Poli n-a primit licența de Liga1 și a fost retrogradată la masa verde.
  • Iancu a fost ulterior condamnat la 12 ani de închisoare, în 2014, pentru comiterea mai multor infracțiuni, el ieșind abia acum din spatele gratiilor.

Marian Iancu a fost condamnat în 2014 la 12 ani de închisoare. Acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO, el a fost obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, împreună cu doi complici. Pentru a recupera prejudiciul, magistraţii Curţii de Apel au decis confiscarea, de la Marian Iancu şi de la ceilalţi doi inculpaţi condamnaţi, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini.

22 de milioane de euroa fost doar cuantumul sumelor de transfer pe care Iancu le-a achitat în perioada în care a activat la Timișoara

FOTO Cum arată Marian Iancu după 8 ani de închisoare » Transformare majoră

FOTO: Cristi Preda
+13 FOTO

VIDEO Mihai Mironică, întâmplare incredibilă în Raiul „Cooperativei”, la Bistrița: „«Haideți la un salam de urs, vă așteaptă și domnu' primar»”

Citește și alte știri de actualitate: 

„Află Elias și vin suporterii peste noi!” » Ovidiu Burcă încercase să-i sperie pe jucători înaintea grevei

EXCLUSIV „E ciudat și îngrijorător” » Ce l-a deranjat pe Vlad Iacob la jucătorii lui Dinamo + Altă veste proastă pentru fani

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (65)
rocky3
rocky3  •  21 Ianuarie 2023, 22:01
Postat de tictictic pe 20 Ianuarie 2023, 17:34

Nu ma astept ca astia de care amintesti, si nu sunt singurii p-aici, sa inteleaga ceva din realitatea postdecembrista; nici la vreo scanteie de inteligenta din partea lor. Astia nici acum nu realizeaza ca prin '91 cand isi cumparau fericiti blugi cu pret bun de pe la tarabe, piete, oboare, talciocuri si buticanii de cartier, 8 din 10 perechi erau aduse de Gigi Becali cu tirurile din Turcia...:))) Altfel, desi Gigi Becali nu a fost niciodata si nu e nici acum vreo "usa de biserica", consider ca a fost condamnat la puscarie degeaba, sau cel putin mult prea lejer. In cazul schimburilor de terenuri cu Armata, Statul Roman a fost cel care a initiat si avizat tranzactia; Gigi nu facea politica, nu era implicat in afaceri cu statul, nu cunostea nici macar un general sau colonel; n-avea intrare la nivelul ala. In cazul sechestrarii de persoane, omul n-a facut altceva decat sa-si gaseasca singur masina furata; i-a bagat pe hotii prinsi in portbagaj, i-a adus acasa la el, i-a pus la masa, i-a cinstit cu whisky, le-a tinut o morala si le-a dat drumul sa plece liberi. Daca apela la politie, nici astazi nu si-ar fi recuperat masina:) Cam tot pe vremea aia, pilotul Stefan Iovan l-a impuscat mortal pe hotul ce-i incalcase proprietatea; a fost declarat nevinovat de catre aceeasi justitie...:))) Iar in cazul cu premierea unei echipe deja retogradate pentru a-si juca corect sansele pe teren, in ultima etapa... e chiar inutil sa mai discutam.

Pilotul era Adrian Iovan, *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky3
rocky3  •  21 Ianuarie 2023, 18:48
Postat de tictictic pe 20 Ianuarie 2023, 15:10

Corect! Putina lume cunoaste istoria reala a lui Gigi Becali, cum a devenit el milionar. Pe scurt, pe vremea lui Ceasca, familia Becali avea cateva mii de oi, la margine de Bucuresti, insa teren de pasune mult prea insuficient pentru intreaga turma. Faceau bani buni din lapte, branza, carne si lana. Pe Gigi, copil fiind, il trimiteau zilnic cu oile la pasunat, pe marginea ulitelor; rontaiau alea ce se putea de pe-acolo, iar Gigi le mai scapa din cand in cand si pe terenurile CAP-urilor din zona. Cand il prindeau paznicii tarlalelor, il bateau si-l ciomageau cumplit. Dupa '89, Gigi a mostenit de la tac-su intreaga avere, inclusiv vreo 2 sute de mii de dolari (in lei). Cu banii aia s-a apucat de bisnita cu tiruri intregi de blugi aduse de la turci, inmultindu-i de cateva ori. Insa ambitia lui a fost sa devina stapan pe terenurile unde fusese ciomagit de paznici cand era mic. Astfel, in momentul in care s-au desfiintat CAP-urile si taranii si-au recapatat proprietatile, Gigi le-a cumparat pe toate de la acestia, una cate una. Mai departe, Armata s-a trezit ca avea nevoie de terenurile din zona aia pentru un obiectiv militar strategic, dar n-avea buget pentru achizitia lor; asa ca i-a propus proprietarului Gigi Becali un schimb, oferindu-i la paritate terenurile pe care MApN-ul le detinea in zona Pipera. Tranzactia a fost avizata in CSAT, la cel mai inalt nivel al statului. Mai departe, cunoastem ce s-a mai intamplat...

E de notorietate ce s-a întâmplat! Atât ciobanul cât si Babiuc, ministrul de atunci au apărării, au înfundat pușcăriile pentru ca au furat statul! Nu toți sunt proști ca voi si să creadă că ciobanul cu 4 clase a făcut sute de milioane cinstit!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  21 Ianuarie 2023, 17:38

CFR Cluj e continuatoarea Gloriei Bistrita pentru necunoscatori.... ! dar au dus Gloria si Cooperativa la urmatorul nivel .... ASta poate sa o spuna doar Becali cand e suparat tare.......

Vezi toate comentariile (65)
Comentează