FOTBAL  »  Superliga  »  CAZUL MARIO IORGULESCU

Procesul lui Mario Iorgulescu, amânat dintr-un motiv incredibil: avocatul a anunțat abia azi că a fost numit viceprimar la Sectorul 6 » La precedentul termen nu a anunțat

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 11:23 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 12:05

Avocatul lui Mario Iorgulescu a cerut azi o nouă amânare, de câteva ore, în procesul în care acesta e judecat pentru omor.

  • CONTEXT: Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată în septembrie 2019 după ce a cauzat un accident mortal, fiind drogat și beat la volan. În finalul lui 2020, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a decis că procesul lui Mario ar putea începe și a respins cererea acestuia, de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.
  • În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea, evaluat la 300.000 de euro. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • La două săptămâni de la accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

În termenul care a avut loc în această dimineață, avocatul lui Mario Iorgulescu, Oleg Burlacu, a cerut o amânare. Motivul? A fost numit viceprimar la sectorul 5.

Avocatul lui Mario Iorgulescu, numit viceprimar la sectorul 5

Potrivit Libertatea, decizia Consiliului Local a fost luată pe 14 iunie, cu o zi înainte de termenul anterior din proces, și în aceeași zi în care a semnat contractul de apărător, cu Gino Iorgulescu.

Pe 15 iunie, în fața judecătorului Oleg Burlacu nu a menționat despre conflictul de interese care exista la acea dată.

Azi, el a anunțat în sala de judecată că Mario Iorgulescu va fi apărat de Dan Lupașcu, fost judecător, fost președinte al Tribunalului București și al Curții de Apel București.

 Procesul a fost amânat cu câteva ore, pentru ora 14:00.

Gino Iorgulescu: „Băiatul meu rămâne internat, suferă de o boală ireversibilă”

Pe 14 iunie,  la Tribunalul București, a avut loc al doilea termen în procesul în care fiul șefului LPF e judecat pentru omor. 

Prezent la Tribunal, avocatul Oleg Burlacu a precizat că judecătorii din Italia n-au dat curs zilele trecute celor două mandate europene de arestare emise pe numele lui Mario Iorgulescu, întrucât acesta s-ar afla într-o stare medicală gravă. 

Curtea de Apel din Milano a stabilit că Mario Iorgulescu este într-o stare medicală gravă și a respins ambele mandate europene de arestare solicitate de statul român”, a declarat avocatul lui Mario Iorgulescu pentru Libertatea.  

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a confirmat, prin intermediul sursei citate, ce a spus avocatul Oleg Burlacu: „Da, așa este. E o decizie de pe 31 mai sau 1 iunie, nu-mi mai amintesc bine. Băiatul meu va rămâne internat pentru că suferă de o boală ireversibilă. Nu știu ce va face statul român dacă Mario va fi externat peste un an sau doi”

Citește și: 

Cazul Mario Iorgulescu: avocații susțin că a avut leziuni pe creier înainte să omoare un om pe șosea + Gino: „Fiul meu nu este fugar. Are perioade în care devine agresiv”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
bufnila
bufnila  •  23 Iunie 2022, 02:56

interesant, pe net nu se gaseste nici o asemenea decizie de la curtea de apel din Milano - nici la ei pe site, nici nicaieri http://www.corteappello.milano.it/ Dar ce conteaza, daca a zis avocatul asa este. Oare a sunat cineva din partea statului Roman sa-i intrebe de sanatate?

Daniel1987
Daniel1987  •  23 Iunie 2022, 01:33

Suferă de o boala ireversibila? Dar cand sa întâmplat incidentul de a omorât o persoana nu suferea de acea boala? Plus ca mai era și băut... Din păcate asa se întâmplă cu băieții de bani gata care tăticu sau mămica le oferă totul pe tavă. Cred ca, cu puțin mai multa educație nu se întâmplă nenorocirea de a omorî pe cineva și sa lase niște copii fără tată.

Amiralul2022
Amiralul2022  •  22 Iunie 2022, 19:13

Ce boală are, mă, boală pe viață sau ce ? Beizadeaua e scăpată 100%, ce proces, cine crede chestia asta ?

Vezi toate comentariile (23)
Comentează