FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Mario Nicolae, manager Dinamo: „VAR-ul nu e o prioritate, avem alte probleme mai mari”

Mario Nicolae, managerul lui Dinamo, consideră că implementarea VAR în Liga 1 nu este o prioritate.
Mario Nicolae, managerul lui Dinamo, consideră că implementarea VAR în Liga 1 nu este o prioritate.

Articol de - Publicat joi, 04 martie 2021 17:50 / Actualizat vineri, 05 martie 2021 00:05

Mario Nicolae, managerul lui Dinamo, consideră că implementarea VAR în Liga 1 nu este o prioritate.

Oficialul „câinilor” nu împărtășește opinia majorității echipelor din campionatul României, care cer insistent introducerea arbitrajului video.

Mario Nicolae, manager Dinamo: „E prea mult să cerem bani echipelor și pentru VAR”

Eu am o mentalitate clasică, deși am doar 36 de ani și, teoretic, ar trebui să fiu deschis la nou. Cred că fotbalul ar trebui să fie lăsat cum era. Mai ales că în fotbalul românesc - nu doar la Dinamo - sunt probleme financiare foarte mari. E prea mult, zic eu, să cerem cluburilor să plătească alți bani. 

Vor fi costuri suportate de club, mă refer la cei 2-3 asistenți în plus și așa mai departe. Să ne gândim că o echipă din Liga 1 cheltuie undeva la 3-4.000 de euro la două săptămâni numai pe testele COVID-19. Nu e ușor”, a declarat Nicolae pentru GSP.ro.

„Fotbalul a funcționat foarte bine și fără VAR”

De asemenea, Mario taxează blocajul apărut pe axa FRF - LPF în privința adoptării proiectului și se opune propunerii ca echipele din Liga 1 să-și asume costurile de introducere a VAR-ului.

„Acest conflict între LPF și FRF nu are cum să facă bine fotbalului românesc. Dacă tot vrei să implementezi un sistem nou, hai să ne punem cu toții de acord, să încercăm să găsim soluții, să atragem sponsori. Nu să ne bălăcărim public, asta nu ajută. 

E foarte simplu să vii cu o propunere care nu are în spate o susținere financiară reală. Am urmărit fotbalul zeci de ani, a funcționat foarte bine și fără VAR. Lasă-l așa dacă nu poți implementa ceva nou! 

La copii și juniori nu ne gândim, mai bine ar merge acolo banii dedicați pentru VAR. Sunt lucruri mai importante decât arbitrajul video, iar academiile de fotbal sunt un exemplu elocvent. E părerea mea”, a mai spus oficialul lui Dinamo într-un dialog cu Gazeta.

VAR în Liga 1: ultimele detalii

Oficialii LPF Gino Iorgulescu, Justin Ștefan și fostul arbitru FIFA Marius Avram, prezentat astăzi ca manager de proiect VAR din partea Ligii, au susținut o conferință de presă la sediul LPF, imediat după întâlnirea avută cu președinții cluburilor din Liga 1, în care s-a discutat despre implementarea arbitrajului video.

Concluzia trasă de șeful LPF este că Federația Română de Fotbal va trebui să acopere costurile pentru implementarea video-arbitrajului în Liga 1. Pentru ca discuțiile să fie deblocate, Gino Iorgulescu a solicitat o întâlnire lămuritoare pentru săptămâna viitoare cu Răzvan Burleanu (președinte FRF) și Orlando Nicoară (reprezentantul eAD, firma care deține drepturile de televizare ale meciurilor de Liga 1).

LPF exclude varianta de a contribui financiar la pregătirea arbitrilor, întrucât acest lucru s-ar afla în afara legii. Iar în cazul în care FRF va refuza să achite costurile pentru introducerea VAR, Gino Iorgulescu amenință cu reclamații la Tribunalul de Arbitraj Sportiv!

Varianta optimistă: VAR peste 6 luni

Dacă FRF va accepta să plătească pentru pregătirea arbitrilor, Liga 1 ar avea VAR în cel mai bun caz în 6 luni, după cum spune președintele Ligii: „Școlarizarea arbitrilor durează cel puțin 6 luni. Dacă deblocăm situația, peste 6 luni, poate 8, abia atunci vom putea avea VAR”.

Sorin Cârțu, reacție după ședința de la LPF. Ce spune despre greșelile de arbitraj

Citește mai multe știri de actualitate:

Becali s-a săturat! Ultimele vești l-au scos din minți: „Scot echipa de pe teren!”

Circ la Poli Iași! » Primarul a întors foaia în ceea ce-l privește pe Andrei Cristea

Marinos Ouzounidis acuză înaintea meciului cu FC Botoșani: „Mi se pare puțin ciudat, mă aștept la mai multă protecție”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (94)
2155133897964464
Conti Conti  •  05 Martie 2021, 13:00

Dinamo daca e praf si cu var si fara var, nu ii intereseaza sa se poata lua unele decizii corecte...ar fi bn sa li se mai dea si lor niste banii, de pe la liga, de pe la federatie...daca aveau conducatori buni, nu ajungeau unde sunt

514091889218839
Mihai Buzea  •  05 Martie 2021, 12:12

Normal. Burleanu e mai tare decât var.

iopanet
iopanet  •  05 Martie 2021, 10:17

Arbitrajul este praf, jumatate dintre meciuri sunt decise de erorile arbitrilor, dar VAR-ul "e prea scump". Multe terenuri sunt fie fara instalatie de incalzire, fie cu instalatia de incalzire oprita pentru ca "e prea scump". De ce trebuie sa fie 16-18 echipe in prima liga? Pot fi 10-12 echipe, dar cu un standard de calitate impus si pentru arbitraj, si pentru terenuri, etc. Cine isi permite sa joace in prima liga, sa ramana. Cine nu, sa mearga in liga a doua, a treia, fiecare unde isi permite...

Vezi toate comentariile (94)
Comentează