FOTBAL  »  Superliga  »  SUSPENDARE

Lăcătuș a primit o suspendare asemănătoare cu a lui Țicu după ce i-a rupt piciorul lui Ardeleanu: „A fost redusă la 11 etape parcă. I-am trimis bani la vremea aia, cam 20.000 de dolari”

Marius Lăcătuș, legenda Stelei +6   FOTO
Marius Lăcătuș, legenda Stelei

Articol de - Publicat joi, 19 octombrie 2023 12:05 / Actualizat joi, 19 octombrie 2023 13:07

Legenda stelistă Marius Lăcătuș (59 de ani) a vorbit despre suspendarea de 16 etape primită de Valentin Țicu (23 de ani), fundașul stânga al Petrolului Ploiești, după ce fotbalistul prahovenilor l-a accidentat grav pe Dragoș Iancu (21 de ani), mijlocașul lui Hermannstadt, în meciul direct de la Ploiești, încheiat 0-0

Miercuri, 18 octombrie, comisia de disciplină din cadrul LPF anunțat sancțiunea pe care Valentin Țicu, fundașul Petrolului, a primit-o în urma intrării dure avute asupra lui Dragoș Iancu. Petrolistul a fost suspendat 16 etape și amendat cu 10.000 de lei. Prahovenii au dreptul la recurs, iar ploieștenii au de gând să formuleze apel

Componentul „Generației de Aur” îi răspunde lui Alin Stoica: „El mereu a avut alte păreri. Nu va uita nimeni acel Mondial”
ROMÂNIA
Componentul „Generației de Aur” îi răspunde lui Alin Stoica: „El mereu a avut alte păreri. Nu va uita nimeni acel Mondial”

Suspendarea primită de Valentin Țicu i-a adus aminte lui Marius Lăcătuș de o sancțiune asemănătoare pe care acesta a primit-o după ce i-a rupt piciorul lui Vasile Ardeleanu, în timpul unui meci Steaua - FCM Bacău, disputat în 1999 în Ghencea. 

În minutul 13, „Fiara” a avut un atac extrem de dur asupra lui Ardeleanu. Verdictul medicilor: dublă fractură transversală de tibie și peroneu, plus rupere de ligamente. 

Marius Lăcătuș a precizat că și el a primit o suspendare asemănătoare cu a lui Țicu la acea vreme, trimițându-i lui Ardeleanu și o sumă de bani, din care să își plătească operația și spitalizarea. 

Marius Lăcătuș, reacție după ce a văzut suspendarea primită de Valentin Țicu, fundașul Petrolului: „Nu-ți dorești să trăiești așa ceva”

„Și eu am primit 15, 16 etape de suspendare. A fost redusă la 11, parcă, nu mai țin minte exact. Nu-ți dorești să trăiești așa ceva. Țicu, la fel ca și mine, cred că are mult de suferit.

Știi că ai accidentat pe cineva, nu e ușor. Eu am mai jucat foarte mult. Vorbisem ca după operație Ardeleanu să-și facă recuperarea în București, trebuia să fie cazat la hotelul Armatei, la Haiducu, avea masă, avea totul asigurat.

Eu am trimis bani către el la vremea aia, nu știu dacă au ajuns toți la el. I-am dat 15.000, 20.000 de dolari. Cred că era contractul lui pe un an. Am văzut reacția lui, a zis de o sumă mult mai mică”, a declarat Marius Lăcătuș la Digi Sport Special.

Marius Lăcătuș: „Ardeleanu a vrut să degajeze, îmi aduc aminte bine faza”

„Cred că niciun jucător nu se gândește, când are un atac mai agresiv, să-i producă o accidentare atât de gravă. Ardeleanu a vrut să degajeze, îmi aduc aminte bine faza, și i-am prins piciorul de sprijin. 

Uite că soarta așa a vrut, și pentru mine, și pentru el, sigur a suferit mai mult el. În viață ai și bune, și rele, dacă este cazul să discuți, discuți”, a mai adăugat Marius Lăcătuș, potrivit sursei citate anterior. 

Vasile Ardeleanu: „Am stat două săptămâni în spital. Mi-a plătit Lăcătuș toată internarea”

În 2019, la aproape 20 de ani de la momentul faultului comis de Marius Lăcătuș asupra lui, Vasile Ardeleanu explica.  

Foto: GSP
Foto: GSP
Foto: GSP
Foto: GSP
Foto: GSP
+2 FOTO

„Am stat două săptămâni în spital. Mi-a plătit Lăcătuș toată internarea. Dar de atunci nu l-am mai văzut. Și nici nu mă interesează de el… Să fie sănătos! Am văzut că e pe la echipa aia de liga a patra (n.r. - Steaua, care era în liga a patra la acea vreme)… Nici măcar n-a promovat… I-a bătut Rapidul...

După ce m-am recuperat era ca și cum nu mi-aș fi rupt piciorul! Nimic, nimic, nicio zgârietură măcar nu mi-a rămas… Și nici frică nu am avut până m-am retras în 2005.

Am pus piciorul la minge la fel ca și înainte. Cum îl pun și acum cât mai joc… Și mai joc… Că-mi place fotbalul. Iar după meci stăm cu băieții și mai bem o bere, mai tăiem un porc, mai tăiem o oaie… Trăim…", a spus Ardeleanu pentru Fanatik.

VIDEO. Momentul în care Marius Lăcătuș îi rupe piciorul lui Vasile Ardeleanu. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Citește și: 

Hagi a oferit explicații pentru forma proastă a lui Mazilu: „Se vede asta”

Un elvețian trecut prin Superliga a transmis românilor cum pot răpune echipa lui Murat Yakin: „Contraatac și atenție în ultimele minute!” + Mesaj pentru U Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
Mandpv
Mandpv  •  19 Octombrie 2023, 21:01

Ticu nici macar n-a faultat!A fost o intamplare nefericita.

Adixtz
Adixtz  •  19 Octombrie 2023, 18:32

Idolul stelei - un distrugator de oase. Nicio treaba cu fotbalul. Cum poti sa fi fanul unui asemenea fotbalist agresiv! Memorabil si galbenul dat de arbitru lui Lacatus! Cum reușea sa castige steaua, dinamo in vremea aia -cu arbitrii! Caci, alfel, era mult mai greu! Il putem pe compara cu Dobrin, Balaci, Hagi? Never ever! Jucatorii care fac astfel de faulturi ar trebui sa fie suspendati cel putin perioadă cat jucatorul accidentat lipseste !

popescu.dzn
popescu.dzn  •  19 Octombrie 2023, 15:27

La Lăcătuș ***. Nu exista comparație între cele 2

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează