FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 3-1

Meci de pus în ramă » 5 motive pentru care victoria "cîinilor" cu Steaua va rămîne una memorabilă

Dinamoviștii au reușit să îi îngenuncheze pe steliști
Dinamoviștii au reușit să îi îngenuncheze pe steliști

Articol de , - Publicat marti, 24 noiembrie 2015 00:00

Succesul formației lui Rednic a intrat în istoria personală atît a învingătorilor de pe teren, cît și a antrenorului de 53 de ani.

Dinamo a bătut Steaua! Și-a adus aminte de bucuria unui succes în Derby de România, scor 3-1, după 12 meciuri - 9 eșecuri și 3 remize - în care părăsise terenul cu capul plecat.

Gazeta Sporturilor vă prezintă 5 motive pentru care victoria "cîinilor" va rămîne una memorabilă nu doar pentru fani, ci și pentru fotbaliști, Mircea Rednic și patronul Ionuț Negoiță, pentru acesta din urmă fiind o premieră în confruntările cu marii rivali de la Steaua.

  1. Prima victorie în Derby de România pentru fiecare dintre cei 14 fotbaliști folosiți duminică de către Rednic! Nici românii, nici străinii nu mai bifaseră un succes contra rivalilor. Ultima victorie a roș-albilor în dauna Stelei data din primăvara 2011.
  2. Rednic a rămas neînvins în Derby de România. "Am avut inspirație la schimbări, Gavrilă și Gnohere s-au înscris la goluri, dar și cei schimbați și-au făcut treaba", a mărturisit "Puriul". "Pe băieți i-am motivat cu trei filmulețe, duminică, înainte de meci, cel cu strigătul spartan, golurile de la victoria cu 4-2 din Ghencea, din Sîmbăta Paștelui, și execuția fantastică a lui Dennis Șerban de la primul meu meci ca antrenor contra Stelei. A funcționat!", a povestit Rednic. Lăudat de Ionel Dănciulescu: "Nea Mircea este cel mai bun antrenor din România. Simte jucătorii și este foarte inspirat atunci cînd face schimbările. A găsit din nou cheia succesului. E o victorie mare venită după mulți ani de invincibilitate a Stelei".
  3. Paul Anton și Steliano Filip și-au reafirmat poziția de certitudini pentru echipa națională, Anghel Iordănescu avîndu-i pe lista pentru Euro 2016.
  4. Mircea Rednic a adus 10 stranieri în mercato de vară, iar doi dintre ei au contribuit decisiv în victoria roș-albilor, prima în dauna Stelei, după 12 meciuri fără succes. Croatul Palici și francezul Gnohere și-au trecut numele în istoria marcatorilor.
  5. Nicușor Stanciu, cu golul de la ultima fază a meciului, a mai diminuat din umilința Stelei. Dacă Dinamo cîștiga cu 3-0, era primul succes al "cîinilor" cu acest scor în fața Stelei în campionat după cel din septembrie 1989, atunci cînd roș-albii se impuneau în Ghencea cu acest rezultat. A oprit atunci o serie de 104 meciuri fără înfrîngere ale Stelei, care este și acum un record continental. Atunci, Mircea Rednic a fost pe teren, acum reedita succesul ca antrenor al lui Dinamo.

"Eu nu trăiesc derby-ul acesta ca toți românii din echipă, dar mă bucur că am marcat în poarta rivalei. Nu e nici o sărbătoare, mai avem mult pînă la finalul campionatului. Sînt fericit oricum, a fost o seară minunată de care-mi voi aduce aminte mereu"
Harlem Gnohere, atacant Dinamo

"N-am fost noi Barcelona! Am fost o Barcelona mai mică. Am fost Barcelonica, Barceloneta. Eu sînt realist și sînt conștient să Stelei i-au lipsit mulți jucători, nu pot spune că am făcut-o șah-mat"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

"Ce să vorbesc eu de Steaua? Nu mă interesează! Mă bucur foarte mult că am cîștigat, dar nu mă gîndesc la titlu. Acum mă interesează meciul cu FC Voluntari pentru că trebuie să ajungem în play-off. Am dovedit că sîntem o echipă unită"
Paul Anton, mijlocaș Dinamo

3victorii și 3 remize are Rednic în Derby de România

15ani au trecut de la precedentul meci cu Steaua în "Groapă" în care Dinamo a marcat de trei ori. Se întîmpla în aprilie 2000, scor 3-2, partidă ce a oprit seria de 19 jocuri la rînd fără victorie în derby-uri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
bianconerri
bianconerri  •  24 Noiembrie 2015, 12:57
Postat de tandd pe 24 Noiembrie 2015, 12:54

daca si bunica avea un testicol facea armata,Cine-l mai baga pe cocalar in seama?

Presa, ca ei i-au luat interviul. Insa am banuiala ca au vrut inadins sa-l lase sa se faca de ras.

tandd
tandd  •  24 Noiembrie 2015, 12:54
Postat de bianconerri pe 24 Noiembrie 2015, 12:37

Ar mai fi si fatza plangacioasa a motoretei de la final. Ala cu arogantele marca Reghe... Auzi la el: daca marca el la sutul ala din 6-7 metri (care s-a oprit in fanionul de la cotul terenului), fcsbeul batea Dinamo (iar) la scor. DACA ... macar nimereai poarta, petarda galbena.

daca si bunica avea un testicol facea armata,Cine-l mai baga pe cocalar in seama?

bianconerri
bianconerri  •  24 Noiembrie 2015, 12:53
Postat de zizu pe 24 Noiembrie 2015, 12:45

eee dar popa daca nu cerseste faul la orice adiere a vantului care il atine nu joaca...in plus privitii fiua in timpul jocului.......cum sta crispat,preatit sa ceara faul in fiecare secunda,afisand mereu mina de plangacios...

,, Jucator de nationala", asta ca sa ma exprim elegant. Un lucru bun dupa meciul asta mai e si faptul ca au disparut userii aia de care nu aveai loc sa comentezi ceva, ca imediat te injurau. Un forum mai curat:))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează