FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - STEAUA, LUNI, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE DOLCE SPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Mereu în genunchi în faţa lui Gigi! » U Cluj - Steaua pune faţă în faţă doi patroni prieteni buni

Walter are o avere de circa 20 de milioane de euro, de 10 ori mai puţin decît rivalul său din Pipera
Walter are o avere de circa 20 de milioane de euro, de 10 ori mai puţin decît rivalul său din Pipera

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 09 martie 2012 23:00

Walter e şi la propriu, şi la figurat omul de casă al lui Becali. Nu i-a luat vreun punct în disputele directe şi s-a supus mereu dorinţelor omologului bucureştean în cazul transferurilor.

Univeristatea Cluj a reacţionat ieri la articolul publicat de Gazeta Sporturilor şi în care se dezvăluia că 12 fotbalişti importanţi din lotul ardelenilor au fost amendaţi înaintea partidei cu Steaua. "Jucătorii au fost sancţionaţi cu sume între 200 şi 1.600 de euro pentru cartonaşele galbene şi roşii încasate în tur, deci nu e vorba despre autodistrugere. În plus, nimeni din conducere n-a dat vreo declaraţie, astfel că cea care apare sub protecţia anonimatului în Gazeta Sporturilor e inventată", s-a scris ieri într-un comunicat anonim de pe site-ul clujenilor.

"Nu fac eu blat cu Walter", a spus ieri şi Gigi Becali, însă între cei doi există o relaţie de strînsă prietenie. În ultimii ani, Florian Walter a fost unul dintre supuşii patronului Stelei, indiferent că a fost vorba despre meciuri directe, afaceri, vizite la Palat sau transferuri de jucători.

1. La "directe" e 3-0 pentru Gigi
Walter - Becali 0-3. Acesta e scorul întîlnirilor directe dintre cei doi de cînd Walter a devenit patronul lui U Cluj. Golaverajul e pro Gigi, 7-2, cele 3 partide disputîndu-se în perioada iulie 2010 - iulie 2011.

2. Toată ziua e la Palat
Afacerile pe care cei doi le au sînt puse la cale la reşedinţa lui Becali din Bucureşti. "Florian parcă e căţeluşul lui Gigi, vine la ordin de fiecare dată cînd Becali îl sună. Se prezintă la Palat şi stă si singur ore bune aşteptîndu-l pe Becali dacă acesta are treabă sau dă declaraţii presei", a spus un apropiat al finanţatorului Stelei. Aşa s-a întîmplat şi acum două luni, cînd, după ce a făcut show cu reprezentanţii mass-media, Gigi i-a dus pe ziarişti în camera în care se afla Walter singur. Acesta stătea, la o cafea, şi se uita la televizor, fiind deranjat de faptul că a fost filmat în această ipostază.

3. S-a supus ordinelor în "cazul Băjenaru"
Cea mai umilitoare situaţie pentru Walter a avut loc în vară. U Cluj l-a transferat pe Băjenaru de la Gloria Bistriţa, însă imediat Gigi l-a solicitat pe jucător la Steaua. Florian s-a supus, prompt, şi l-a cedat în Ghencea.

4. A făcut mereu curat în curtea lui Gigi
Şi cînd Becali a dorit să scape de anumiţi jucători a găsit înţelegere la Walter. Păcurar a fost direcţionat spre U Cluj, la fel şi Abrudan, iar după ce Gigi l-a dorit definitiv pe Machado, l-a oferit la schimb pe Dorinel Popa, acceptat imediat de patronul "şepcilor roşii".

"Cu mine, Steaua n-a făcut blaturi!"
Becali a comentat suspiciunile create înaintea meciului de luni seară: "Cum să spui că Steaua face blat cu U Cluj? Steaua n-a aranjat niciodată un meci cu mine patron! Dacă n-am aranjat eu cu ai mei de la Buzău şi am pierdut campionatul, cum să aranjez cu U Cluj? Adică, U Cluj nu îi dă meciul lui Dinamo şi mi-l dă mie? Şi U Cluj cu Dinamo are prietenie mare... Walter nu face aranjamente. Cum ar fi să îi zic eu: «Hai, dă-mi meciul!», cum poţi să faci aşa ceva? E o chestiune de minimă eleganţă, cum să îi ceri asta unui prieten?!".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (64)
znupii
znupii  •  12 Martie 2012, 08:13

Cum mereu in genunchi in fata lui Gigi ? Walter i-a adus pe Galamaz si Dorinel Popa de la Steaua si la schimb l-a imprumutat pe Machado pana in vara :))) tot Walter e prostu satului ?

alex_cainele
alex_cainele  •  11 Martie 2012, 15:25

In cazul Bajenaru chiar nu e evident ce s-a intamplat? Oierul a fost cel tepuit. U Cluj s-a ales cu Marinescu si inca niste bani la schimb cu Bajenaru, care a rezistat 2 sau 3 etape la Steaua. Iar Marinescu la orice ora e mai jucator decat o sa fie Bajenaru vreodata.

kakaoka1907
kakaoka1907  •  10 Martie 2012, 19:02

radu bichis, o sluga mai MARE ca tine nu este in "jesepeu", l-ai intrecut pe Marius Tuhut ! Sa te uiti bine in spate de ieri inainte, ca nu se stie de unde te trazneste pe cer senin. SLUGA! dute in cocina sa-ti iai banii

Vezi toate comentariile (64)
Comentează
Close