FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Minus 40% la salarii! » Petrolul şi-a schimbat complet lotul: doar Pecanha a rezistat dintre titularii sezonului trecut

Articol de - Publicat marti, 07 iulie 2015 00:00

Ploieştenii au renunţat la 14 jucători, au adus alţi 12, iar tranzacţiile, în ambele sensuri, s-au făcut gratis. Media salariilor scade de la 8.000 de euro în campionatul trecut la 5.000 de euro în prezent, cu condiţia să scape de Tamuz, care dă peste cap contabilitatea clubului.

Petrolul versiune 2015-2016 aproape că nu mai are nici o legătură cu echipa care a combătut în campionatul precedent. Doar opt oameni din lotul care a încheiat sezonul în luna mai se mai află acum sub comanda lui Selymes, dar unul singur s-a numărat printre titularii indiscutabili ai "lupilor".

E vorba despre portarul Peterson Pecanha, căruia galben-albaştrii i-au prelungit recent contractul pînă în 2017, care ar putea fi ultimul angajament din cariera goal-keeper-ului de 35 de ani.

Aflat în insolvenţă şi cu o situaţie financiară la limita falimentului, prahovenii au fost nevoiţi să se dispenseze în primul rînd de jucătorii cu contracte mari, precum Geraldo, De Lucas sau Teixeira. Toţi aveau angajamente de peste 10.000 de euro pe lună. Iar în contrapartidă a urmat o campanie low-cost: doar fotbalişti liberi, sosiţi în special pe filieră franceză prin relaţiile managerului sportiv Mihai Joiţa.

Pecanha devine şeful la salarii

Petrolul a propus, practic, în această vară schimbarea totală a lotului, avînd cel mai productiv mercato din punct de vedere numeric: au venit nu mai puţin de 12 oameni noi, cu Benga şi Ropotan în capul listei notorietăţii. În rest, oameni veniţi de prin diviziile inferioare, cu precădere din Franţa şi Belgia.

S-au schimbat radical şi condiţiile materiale în sensul că media contractelor a scăzut cu aproape 40%, de la 8.000 de euro sezonul trecut la circa 5.000 de euro pentru campionatul care stă să înceapă. Liderul veniturilor devine Pecanha, care ajunge acum la 100.000 de euro pe an.

Atac la Marius Constantin

Pe ultima sută de metri înainte de startul campionatului, Petrolul încearcă să facă mutarea cea mai importantă a verii: aducerea lui Marius Constantin de la Tg. Mureş! Cum ASA e în dezintegrare din cauza problemelor penale la nivel de finanţare publică, fundaşul de 34 de ani ar fi intrat deja în contact cu şefii "lupilor".

Oferta ar fi pentru un sezon, dar ploieştenii aşteaptă ca fostul rapidist să-şi rezolve urgent situaţia contractuală cu vicecampioana spre a-l putea înregimenta chiar în cursul acestei săptămîni.

Farina rezolvat, urmează alte două nume

Prahovenii au mai bifat ieri încă o mutare. Mijlocaşul francez Nicolas Farina, 28 ani, va semna un contract pe două sezoane şi se va prezenta deja la antrenamentele "lupilor". A evoluat ultima dată în Luxemburg, la FC Racing, iar pe traseu a mai jucat în prima ligă franceză, cu Metz, dar şi în divizia secundă germană, cu Cottbus. În plus, ploieştenii mai lucrează la încă alte două tranzacţii: un mijlocaş român cu CV în ligile inferioare italiene şi un atacant tunisian.

Tamuz, piatra de moară

Trecut la rubrica "de vînzare" din cauza salariului său imposibil de susţinut de către club în prezent, 250.000 de euro, Toto Tamuz nu a găsit deocamdată un club dispus să achite clauza solicitată de Petrolul, 250.000 de euro. El se află şi în prezent în Turcia, unde a urmat un tratament din cauza unor probleme la genunchi, iar soluţia unui transfer în Israel sau la Steaua stagnează, spre disperarea șefilor galben-albaştri. Jucătorul nu mai intră în calculele lui Selymes, dar va trebui ca ploieştenii să-i achite salariul-gigant dacă nu reuşesc să-l plaseze în altă parte.

Echipa-ideală sezonul trecut
Pecanha - Alcenat, Geraldo, Ipsa, Fanchone - De Lucas, Mustivar - Albin, Teixeira, Astafei - Tamuz

Formula probabilă pentru noul campionat
Pecanha - Peteleu, Benga, Faug-Porret, Rippert - Ropotan, Altama - Nepomuceno, Marinescu, Zoubir - Vl. Rusu (Gnohere)

Meciurile Petrolului în primele 5 etape

  • Steaua (d)
  • Voluntari (a)
  • CSMS Iaşi (d)
  • Chiajna (d)
  • Pandurii (a)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close