FOTBAL  »  Superliga  »  MIRCEA SANDU LA 70 DE ANI

VIDEO EXCLUSIV Mircea Sandu voia grațierea unui condamnat din Dosarul Transferurilor: „Băi președinte, ai bun-simț și dă-i drumul din închisoare!”

Sandu susține că Gică Popescu ar fi meritat să fie grațiat de președintele țării după condamnarea din Dosarul Transferurilor (2014). Traian Băsescu era numărul 1 în stat la acea vreme.
Sandu susține că Gică Popescu ar fi meritat să fie grațiat de președintele țării după condamnarea din Dosarul Transferurilor (2014). Traian Băsescu era numărul 1 în stat la acea vreme.

Articol de , , , - Publicat duminica, 30 octombrie 2022 16:35 / Actualizat duminica, 30 octombrie 2022 17:41

La împlinirea a 70 de ani, Mircea Sandu a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor. Printre altele, Sandu susține că Gică Popescu ar fi meritat să fie grațiat de președintele țării după condamnarea din Dosarul Transferurilor (2014). Traian Băsescu era numărul 1 în stat la acea vreme.

Gigi Becali exultă după anunțul de azi: „Fanii de la CSA vor veni iar la noi”
FCSB
Gigi Becali exultă după anunțul de azi: „Fanii de la CSA vor veni iar la noi”

Mircea Sandu voia grațierea lui Gică Popescu

- Mai țineți minte ce-ați gândit când Popescu a fost condamnat? Când ați aflat decizia condamnării lui?
- Eram cu Puiu Iordănescu în mașină și ne duceam spre Rin, hotelul lui Negoiță. Era seara premergătoare Adunării Generale (n.r. - urmau alegerile pentru șefia FRF, câștigate în cele din urmă de Burleanu). Am ajuns acolo și l-am văzut pe unu', Bodescu. Nu știam cine e, bine, nici acum nu știu, în fine... Era foarte dinamic pe-acolo. Rămăsese discuția că o parte dintre membri au nevoie de un candidat de-al lor și nu se vor mai prezenta. Atunci s-a tot vehiculat și e o realitate. Iordănescu a fost propunerea unui membru, că atât era nevoie, să candideze la acele alegeri. El și-a dat acordul, era și foarte susținut. Am avut o discuție în trei cu el și cu Gică. Popescu a zis: „Dacă nea Puiu candidează, înseamnă că eu o să fiu sigur condamnat, e ca și cum aș recunoaște o vină!”. Nu știu ce știa Gică. În orice caz, cred că n-ar fi fost rău ca Iordănescu să candideze. Dar în condițiile astea ar fi rămas suspiciunea că l-au condamnat pe Gică pentru că a candidat el.

- Da!
- Faptul e consumat acum. Dar uitați-vă că Hoeness, de la Bayern, a făcut o evaziune 30 de milioane, constatată. A stat câteva luni în condiții de hotel și i-au dat drumul. Gică Popescu a plătit banii, a murit și taică-su de supărare după ce-a făcut infarct. Nu se poate să n-ai un pic... Băi președintele Românei, ai fost pe stadioane și te-ai bucurat! Ai bun-simț pentru astfel de oameni! Dă-le, bă, drumul! Nu se supără nimeni în țara asta pe chestia asta. Nu era criminal, nu violator, nu bancrute, nu d-ăștia care fac sutele de milioane, miliardele, care dispar din România și nu se întâmplă nimic. Și-l iei pe Gică Popescu, care a dat și banii înapoi. Păcat! Gică ar fi avut o altă ascensiune, o reprezentare mult mai importantă în plan internațional pentru România, pentru fotbalul românesc.

300.000 de euroeste prejudiciul pe care Gică Popescu l-a plătit pentru transferul lui Lucian Sânmărtean de la Bistrița la Panathinaikos, în 2003

Mai multe știri despre Mircea Sandu:

Mircea Sandu, dezvăluiri despre influența granzilor: „Steaua și Dinamo anilor '80 făceau dezastru! Nea Imi nu se băga, Lucescu făcea tot”
INTERVIU EXCLUSIV
Mircea Sandu, dezvăluiri despre influența granzilor: „Steaua și Dinamo anilor '80 făceau dezastru! Nea Imi nu se băga, Lucescu făcea tot”
„Uite, fac acum un pariu” » Mircea Sandu i-a anunțat candidatura lui Marica: „Se pricepe la afaceri, stă bine și cu prosopul. Ha, ha, ha!”
INTERVIU EXCLUSIV
„Uite, fac acum un pariu” » Mircea Sandu i-a anunțat candidatura lui Marica: „Se pricepe la afaceri, stă bine și cu prosopul. Ha, ha, ha!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
gbiolan
gbiolan  •  01 Noiembrie 2022, 19:47

Da, a comis fapta,a recunoscut și a acoperit prejudiciul.Dar chestia este alta-că s-a brodit să fie arestat chiar în preziua/prezilele depunerii candidaturii de președinte FRF . Să fi fost făcută cu scopul(intenția directă) de a-mi împiedica candidatura și a o favoriza pe cel care și acum este???!!!!

Nae_4774
Nae_4774  •  30 Octombrie 2022, 23:14

Nu prea contează panseurile unuia ca Mircea Sandu, dar, ceea ce este grav, mulți gândesc ca el. Adică, arde-l pe cel care ciupește câte ceva de prin buzunarele neatenților, dar închide ochii la cei care palmează milioane din banii care le trec prin mână. Pârlitul care a subtilizat 50 de lei e hoț , dar un bătător de minge de care s-au lipit sute de mii de euroi ar trebui iertat și ar trebui să i se ofere o funcție bine remunerată...Ai noștri, ca brazii!

666piturca
666piturca  •  30 Octombrie 2022, 22:49
Postat de belane pe 30 Octombrie 2022, 21:10

Stai mai nenica ca nu te inteleg, nu ma mai duce capul ce vrei sa zici mai ales la varsta asta. Deci evaziunea fiscala in valoare de 30 de bulioane a lui Hoeness, cei 2 ani de detentie in regim hotelier, apoi faptul ca odata iesit din inchisoare a fost reales presedinte al lui Bayern si este in continuare adulat si respectat de o Germanie intreaga nu este la fel de grava cu evaziunea de aproape 1 bulion de euro a lui Gica Popescu, pe care a platit-o intregral si pentru care si el si-a ispasit pedeapsa. Diferenta dintre tine si nemti la faza asta cred ca este ca tie ti-au murit toate "caprele".

Cum zici Matale, ashea ie. Doar ca sa ma clarific: ti se pare ca *** e tratat ca vreo***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează