FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Ce mesaj i-a transmis Edward Iordănescu lui Alex Mitriță: „Merge mai departe!”

Alexandru Mitriță, 29 de ani, a avut o discuție directă cu selecționerul Edward Iordănescu.
Alexandru Mitriță, 29 de ani, a avut o discuție directă cu selecționerul Edward Iordănescu.

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2024 13:57 / Actualizat marti, 02 aprilie 2024 14:27

Alexandru Mitriță, 29 de ani, a avut o discuție directă cu selecționerul Edward Iordănescu. Antrenorul nu i-a făcut promisiuni, dar îl are în vizor pentru Euro 2024. Jucătorul e motivat să fie în lotul pentru Germania. Olteanul s-a metamorfozat în ultimii ani.

Alexandru Mitriță, 29 de ani, a fost decisiv pentru Universitatea Craiova în ultimele săptămâni, iar ascensiunea juveților, locul 2, principala contracandidată a FCSB în lupta la titlu, o serie de 9 meciuri fără eșec (dintre care 6 victorii), i se datorează în bună măsură.

„Zorro” din Superligă, omul cerut la naționala lui Iordănescu, are o poveste de viață impresionantă: „O să arăt din ce în ce mai bine!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
„Zorro” din Superligă, omul cerut la naționala lui Iordănescu, are o poveste de viață impresionantă: „O să arăt din ce în ce mai bine!”

Capricios, nu doar talentat, starul Băniei nu s-a lăsat descumpănit de faptul că a fost ocolit încă o dată de către selecționerul Edward Iordănescu, pentru amicalele cu Irlanda de Nord (1-1) și cu Columbia (2-3). Cei doi, antrenor și jucător, au avut o discuție lămuritoare înaintea acțiunii naționalei de la finele lunii martie. Iar convorbirea i-a dat și mai mult curaj fotbalistului, chiar dacă nu a reintrat în cărțile naționalei, pentru a avea șanse de a prinde lotul României la Euro 2024.

Schimbarea lui Alexandru Mitriță: de la tipul flegmatic la team-player

Alex Mitriță este în cea mai bună formă a sezonului, a marcat de fiecare dată în ultimele 4 etape, plus un assist decisiv cu Rapid (2-1), sâmbăta trecută.

„Selecționerul i-a spus: «Mergi mai departe și vedem!» Și băiatul merge! Au discutat, și-au spus părerile, nu s-au făcut promisiuni. A fost o discuție cu cărțile pe față.

Poate că Mitriță pare un tip arogant, dar nu e, din contră. OK, este mai distant, însă în interiorul lotului este un tip de echipă, un adevărat căpitan. El chiar a (re)venit la Craiova ca să ia titlul, așa a spus mereu. De aceea reacțiile lui de genul «Hai, mă, că vă omor! Hai să tragem să batem!», de la meciul cu Rapid. Are frustrare, pozitivă, în el, fiindcă vrea trofee, nu să le vadă cum trec pe lângă el.

Acum mai mulți ani era mai flegmatic, când s-au certat la națională, că nu se implică destul, dar acum e un alt om", au spus apropiații grupării din Cetatea Băniei.

13goluri și 11 assist-uri a adunat Mitriță în actuala ediție în 33 de meciuri în toate competițiile

Mitriță a câștigat doar Cupa României, în 2018, cu juveții.

Alex Mitriţă a fost în circuitul echipei naţionale, mereu am văzut calităţi la el. Poate faptul că nu a avut o mentalitate mai competitivă l-a făcut să nu joace la cluburi mai importante. Da, am avut o discuţie cu el, eu comunic cu jucătorii, sunt deschis la dialog. Selecţia nu a fost făcută după orgolii sau supărări
- Edward Iordănescu, selecționerul României, luna trecută, întrebat de neconvocarea lui Alex Mitriță

Traseu sinusoidal, presărat cu controverse, al lui Alexandru Mitriță la echipa națională

Mitriță n-a mai fost convocat la echipa națională de aproape doi ani. Ultima oară a jucat 25 de minute cu Muntenegru (0-2), în iunie 2022, apoi a fost rezervă neutilizată cu Finlanda (1-0).

Dacă în perioada 2018-2020 a bifat 14 selecții, ulterior, a dispărut treptat din atenția primei reprezentative. În martie 2019, s-a vorbit de un conflict cu Cosmin Contra, chiar dacă selecționerul de atunci a negat incidentul. Antrenorul a vorbit "doar de o supărare normală că a fost schimbat după 45 de minute", cu Suedia (1-2), chiar dacă apoi nu l-a păstrat în lot cu Feroe și nu l-a mai chemat la alte două acțiuni.

GSP.ro a scris la vremea respectivă că jucătorul l-ar fi insultat pe secundul lui Contra, Ionel Gane! Totuși, "Guriță" l-a convocat ulterior pe Mitriță în finalul campaniei, ratate, de calificare la Euro 2020.

18selecții și 3 goluri a bifat Mitriță la prima reprezentativă

Edward Iordănescu l-a convocat pe Alex la începutul mandatului său, olteanul a bifat două selecții sub comanda selecționerului, dar apoi nu l-a mai convocat. S-a speculat că fotbalistul ar fi avut un comportament inadecvat în cantonament, fapt care l-a deranjat pe antrenor, recunoscut pentru filosofia de a pune pe primul loc grupul în fața individualităților.

A fost o discuție privată cu dânsul (n.r. – Edi Iordănescu), mi-a zis să continui pe aceeași linie. Răspunsul meu e mereu pe teren. Da, vreau la Euro, pentru asta muncesc!
Alexandru Mitriță, atacant Universitatea Craiova

VIDEO. Edward Iordănescu: „Cu riscul de a supăra multă lume îmi asum ce spun acum. Nu avem 3-4 garnituri ca alte naționale”

Citește și alte știri:

ANALIZĂ Universitatea Craiova la ora bilanțului » Cheltuieli mai mari la echipă în 2023, datorie uriașă pe termen lung

EXCLUSIV Ce a răspuns Andrei Nicolescu la întrebarea: „Se vrea retrogradarea lui Dinamo?” » Șeful „câinilor” acuză

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (14)
Criss54
Criss54  •  03 Aprilie 2024, 09:02
Postat de sormar pe 02 Aprilie 2024, 18:29

Glumiţi, statisticile de efort îl plasează pe Stanciu în primii 3 jucători, ca travaliu. Aveţi impresia că Mitriţă ar da acelaşi randament la naţională ca la Craiova, unde se plimbă pe teren când echipa lui se apără? Eu zic să vă mai gândiţi...

Ne lași cu Stanciul tău în pace? Uită-te la ultimile meciuri ale lui să vezi că a făcut figurație pe teren! Păi nici în visele tale Stanciu nu are travaliu și driblingul lui Mitriță!

golgol
golgol  •  03 Aprilie 2024, 06:07

Mitrita, Hagi jr, Stanciu, Man. Cei mai in forma acum sunt Mitrita si Man, apoi Stanciu iar Hagi jr nu e. Ca si calitati, Mitrita driblează mai mult decat ceilalti 3 si scoate om, oameni din joc. Stanciu e mai echilibrat si e bun cu pasele iar Man e putin din ambii. Cat despre Hagi jr, faptul ca nu esti titular meci de meci la msrea echipa Alaves spune ca nici aia nu vad in el macar 50% din tatal lui. La fel la Rangers, nu juca un meci intreg. In schimb ceilalți 3, joaca titulari macar vreo 70 minute. Daca e sa lasam pe cineva acasa ar fi Hagi jr darce baiatul tatei si dupa mine un jucator care nu iese cu nimic in prim plan fata de cei 3 de mai sus, poate doarvcu numele. Oare sa l ia Iordănescu la euro doar cu numele?

dandana
dandana  •  03 Aprilie 2024, 00:01

Eu cred ca ar face ceva cu Bancu și Screciu pe acolo. Noi am avut performanțe bune când jucători erau de la Craiova, steaua și Dinamo, poate uni plecați de la aceste echipe și se cunoșteau. Noi nu avem performanțe pentru ca nu facem echipă cu jucători care joaca și ne bazăm pe rezerve ca Hagi și alți. Sa fim serioși! Nu putem face mai mult pana nu ne detașăm de mentalitatea asta. Ca dacă x este în serie B și este și rezerva este mai bun ca unul din campionatul Românesc. Eu cred a trebuie sa terminam cu rezervele și sa dam șanse unor jucători care joaca zi de zi

Vezi toate comentariile (14)
Comentează