FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Oficial! Olimpiu Moruțan a fost vândut la Galatasaray » Gigi Becali a făcut publice toate detaliile tranzacției

Olimpiu Moruțan
Olimpiu Moruțan

Articol de GSP - Publicat luni, 23 august 2021 16:13 / Actualizat luni, 23 august 2021 17:43

Olimpiu Moruţan pleacă de la FCSB. Mijlocașul român a semnat cu Galatasaray pentru suma de 5,7 milioane de euro, a anunțat patronul Gigi Becali.

Galatasaray l-a luat pe Moruțan după ce a făcut o ultimă ofertă: 4,2 milioane de euro, plus 1,5 milioane de euro dacă echipa turcă se va califica în grupele Europa League, a anunțat patronul roș-albaștrilor.

Da, l-am vândut pe Moruţan la Galatasaray. Suma este de 5,7 milioane de euro. 4,2 milioane de euro vor plăti acum pe el, plus 1,5 milioane de euro dacă se califică în grupele Europa League. 

Dar Galatasaray se va califica în grupele Europa League şi asta va fi suma. Eu sunt mulţumit”, a spus Becali pentru Fanatik.

Moruțan a ajuns în final la Galatasaray

Transferul vine la o zi după ce impresarul mijlocașului, Florin Vulturar, anunța că Moruțan vrea să se transfere la gruparea turcă:

„Da, eu și jucătorul ne dorim ca el să joace la Galatasaray. Galatasaray este un club mare, care are niște fani incredibili”, a spus Vulturar, potrivit Ajansspor, agentul adăugând că, în această situație, doar cei doi patroni trebuie să ajungă la un acord”.

Botoșani primește și ea bani de pe urma lui Moruțan

FC Botoșani va primi o sumă considerabilă în urma transferului lui Moruțan la Galatasaray. Moldovenii aveau păstrate 9% procente dintr-un viitor transfer al mijlocașului.

Astfel, formația lui Valeriu Iftime va primi în urma mutării lui Moruțan în Turcia suma de 378.000 de euro.

Moruțan, ofertă și de la Copenhaga

Înainte să semneze cu Galatasaray, FCSB a avut o ofertă de 3 milioane de euro pentru Moruțan de la Copenhaga. În ciuda faptului că a declarat public diminuarea prețului pentru Moruțan la 3 milioane de euro, George Becali s-a răzgândit în momentul în care a primit oferta de la FC Copenhaga. 

Potrivit unor surse din media daneză, FCSB a trimis o contraofertă în care a ridicat semnificativ pretențiile pentru Moruțan.

Nu mă voi opune niciodată unei plecări atunci când este în interesul clubului și al unui jucător, cu mențiunea că îmi doresc foarte mult să completăm, să punem ceva în loc, pentru că avem ca obiectiv titlul și nu ne permitem să fim într-un tranzit continuu 
Edi Iordănescu

Galatasaray l-a transferat recent și pe Alexandru Cicâldău

Galatasaray Istanbul l-a cumpărat în această vară și pe Alexandru Cicâldău, de la CS Universitatea Craiova. Oltenii au încasat 6,5 milioane de euro, iar jucătorul va primi un salariu de 1,1 milioane de euro pe sezon. „Cic” a parafat un angajament pe 5 sezoane cu gruparea „Cim Bom Bom”.

De-a lungul anilor, Galatasaray a fost cu ochii pe fotbalul românesc. Nu mai puțin de 14 fotbaliști „tricolori” au evoluat la cea mai galonată echipă din Turcia: Iosif Rotariu, Gică Hagi, Iulian Filipescu, Adrian Ilie, Gică Popescu, Ionuț Luțu, Radu Niculescu, Florin Bratu, Ovidiu Petre, Bogdan Stanciu, Iasmin Latovlevici, Florin Andone și Cicâldău. Moruțan va fi al 15-lea.

Citește alte știri despre Liga 1:

Plângere penală între cluburile din Craiova! 5 capete de acuzare: „Manipulare cu rea-credință”

Clubul din Liga 1 la care ar putea ajunge Alexandru Crețu și Iulian Cristea: „Nu vă ascund asta”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (156)
719551965454838
Danut Mircea Sandu  •  24 August 2021, 17:10

Pelicanule, cu tine vorbesc moruțane, te vei întoarce la primăvară, "vedeto" atunci când se întorc flămânde păsările călătoare...

vasileroaita
vasileroaita  •  24 August 2021, 11:00

Din cate se scrie, Morutan e tot la FC FCSB la aceasta ora! O fi glumit iar nea Gigi

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  24 August 2021, 06:53
Postat de planetfun pe 23 August 2021, 20:37

Nu se pricepe terim la fotbal, ca altfel avea ochi pentru sorescu.

Sorescu nu il are impresar pe Giovani,iar DDB nu are banii lui Becali ca sa faca„para indarat”,cu baskanii!

Vezi toate comentariile (156)
Comentează