FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV Ioan Ovidiu Sabău nu continuă la U Cluj

Ioan Ovidiu Sabău, 55 de ani, nu a ajuns la o înțelegere cu U Cluj, care trebuie să-și caute acum antrenor.
Ioan Ovidiu Sabău, 55 de ani, nu a ajuns la o înțelegere cu U Cluj, care trebuie să-și caute acum antrenor.

Articol de , , - Publicat marti, 30 mai 2023 09:40 / Actualizat marti, 30 mai 2023 14:09

Ioan Ovidiu Sabău, 55 de ani, nu a ajuns la o înțelegere cu U Cluj, care trebuie să-și caute acum antrenor. 

UPDATE, ora 12:45 » Ioan Ovidiu Sabău voia ca U Cluj să aibă propria bază

Apropiații lui Ioan Ovidiu Sabău spun că antrenorul și-ar fi dorit ca echipa să aibă o bază proprie de pregătire, acesta fiind unul dintre motivele separării lui Sabău de U.

În acest moment, Universitatea Cluj se antrenează pe terenurile din Parcul Iuliu Hațieganu alături de grupele de copii și juniori ale clubului. 

Baza sportivă aparține Universității Babeș Bolyai, catalogată drept sponsor al clubului. De asemenea, un alt teren aparține Academiei U-Luceafărul.

În anii precedenți, primarul Emil Boc a dorit să cumpere Baza Sportivă Dan Anca pentru U Cluj, însă negocierile nu s-au concretizat.

UPDATE, ora 12:15 » Ioan Ovidiu Sabău confirmă plecarea de la U Cluj

Consider că e cel mai bine pentru mine și pentru sănătatea mea să întrerup colaborarea cu U Cluj. Nu renunț la cariera de antrenor. 

Luăm în calcul să rămân în cadrul clubului, să mă ocup de echipa din Liga 3, unde voi încerca să ajut tinerii pentru prima echipă. Sunt discuții, încă n-am luat nicio decizie”, a declarat Sabău în cadrul unei conferințe de presă.

UPDATE, ora 11:50 » Surse GSP: Ioan Ovidiu Sabău nu continuă la U Cluj

Potrivit surselor GSP, Sabău va anunța azi, într-o conferință de presă, că nu va mai continua la U Cluj ca antrenor principal. Motivul? Uzura și consumul psihic foarte mare din ultimele 6 luni. 

Sabău se pare că va rămâne în club și, cel mai probabil, va prelua echipa a doua, care urmează să fie înființată și unde se va ocupa de tranziția juniorilor către echipa de seniori.

Variantele Ciobotariu și Bergodi au picat, U Cluj se gândește și la un antrenor din afară

U Cluj avea câteva nume pregătite în cazul în care Sabău ar fi refuzat să continue, printre ele Liviu Ciobotariu și Cristiano Bergodi, liberi după plecările de la FC Voluntari, respectiv Sepsi. 

Numai că Ciobotariu e foarte aproape să bată palma în Arabia Saudită, în vreme ce Bergodi e favorit să o preia pe CFR Cluj. În aceste condiții, U Cluj va analiza și alte nume, inclusiv antrenori din străinătate.

Știrea inițială: U Cluj voia să-i prelungească înțelegerea lui Ioan Ovidiu Sabău

„Sunt șanse mari ca Neluțu Sabău să continue, acum punem la punct detaliile”, au transmis conducătorii clubului. 

La prânz, la Cluj va fi o conferință de presă în care U vrea să anunțe noua înțelegere cu Sabău. Din informațiile Gazetei, antrenorul nu e convins momentan de oferta primită, astfel că următoarele ore vor fi decisive.

Sabău s-a întors în ianuarie pe banca lui U Cluj, când ardelenii erau pe 13, loc de baraj. Componentul Generației de Aur i-a salvat pe „studenți” de retrogradare, a încheiat campionatul pe 10 și a bifat o finală de Cupa României, pierdută la loviturile de departajare cu Sepsi.

Rapid l-a prezentat pe fotbalistul dat afară de FCSB
RAPID
Rapid l-a prezentat pe fotbalistul dat afară de FCSB

Ioan Ovidiu Sabău: „Dacă nu îmi îndeplineam obiectivul, renunțam la cariera de antrenor”

Ce declara Sabău în urmă cu două săptămâni, imediat după ce salvase matematic echipa de retrogradare:

„Sunt foarte fericit în momentul de față, chiar dacă poate nu se vede. Am o satisfacție că mi-am asumat acest obiectiv greu în momentul în care am preluat echipa și e normal că te simți ușurat când l-ai îndeplinit. 

Simt că sunt apreciat pentru ce am făcut, vreau să felicit jucătorii, au dat dovadă de caracter pe parcursul play-out-ului. Am avut momente în care ne-am descurcat foarte bine, cu un joc spectaculos. 

Am spus că dacă nu îmi îndeplinesc obiectivul, renunț la cariera de antrenor. Sunt bucuros și că am făcut fericiți suporterii. Mă bucur când ei sunt împliniți”.

VIDEO. Gică Hagi are noile talente pregătite de debut: „Alexandru Stoian și Iustin Doicaru, plus un optar care seamănă cu Neluțu Sabău”

Mai multe articole de actualitate:

Nelu Varga încearcă să facă rost de bani înainte de CFR Cluj - FCU Craiova » Ce le-a promis jucătorilor înainte de barajul pentru Conference + Miza e una uriașă
CFR CLUJ - FCU CRAIOVA
Nelu Varga încearcă să facă rost de bani înainte de CFR Cluj - FCU Craiova » Ce le-a promis jucătorilor înainte de barajul pentru Conference + Miza e una uriașă
De ce nu își mai vorbesc Ilie Dumitrescu și Dan Petrescu: „Bine, mă, o să uit numărul tău! Uită-l și tu pe al meu!”
CFR CLUJ
De ce nu își mai vorbesc Ilie Dumitrescu și Dan Petrescu: „Bine, mă, o să uit numărul tău! Uită-l și tu pe al meu!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
gazistu
gazistu  •  30 Mai 2023, 15:35

a preluat U, in ianuarie de pe lucul 13/14 si a dus-o pe 10, si in finala Cupei; asta nici in 5 luni ... e totusi o performanta, pt un antrenor ce nu a mai antrebat de 8 sau 9 ani!

traian_v
traian_v  •  30 Mai 2023, 14:49

Cea mai buna veste !

unulobisnuit
unulobisnuit  •  30 Mai 2023, 14:43

Neluțu este unul dintre antrenorii cu demnitate din România, cred că nimeni nu îi poate reproșa ceva. Respect.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează