FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Nelu Varga anunță ce obiectiv are Mutu la CFR Cluj: „Nu ar fi corect să-i cer asta” » Ce promisiune i-a făcut: „Va fi ca Ferguson”

Articol de - Publicat luni, 22 ianuarie 2024 11:28 / Actualizat luni, 22 ianuarie 2024 12:08

Nelu Varga, patronul lui CFR Cluj, a vorbit despre venirea lui Adrian Mutu la echipa sa, după demiterea lui Andrea Mandorlini.

 Omul de afaceri spune că nu-i va cere lui Adrian Mutu să câștige titlul din primul sezon, obiectivul fiind calificarea în cupele europene. Și îi transmite că-l va ține mai mulți ani, dacă va câștiga campionatul, comparându-l cu Sir Alex Ferguson, legendarul manager de la Manchester United. 

Adrian Mutu, detalii despre negocierile cu CFR Cluj: „Nu mă gândeam că va fi așa repede”
CFR CLUJ
Adrian Mutu, detalii despre negocierile cu CFR Cluj: „Nu mă gândeam că va fi așa repede”

Nelu Varga anunță ce obiectiv va avea Adrian Mutu la CFR Cluj 

„Adi e în drum spre Cluj. Va ajunge în această după-amiază și se va apuca de treabă. Abia aștept să-l văd pe Mutu muncind pentru CFR Cluj și făcând performanță. Am discutat toate detaliile. L-am mai vrut de două ori, dar nu pentru că este prietenul meu, ci pentru c ă este un antrenor care a făcut treabă peste tot unde a fost. Sunt convins că va face și la CFR Cluj. 

Obiectivul este calificarea în cupele europene. Nu ar fi corect să-i cer să câștige titlul, ținând cont că este o distanță mare față de locul 1. Obiectivul e să mergem în Europa League. Dar dacă va lua titlul, îi transmit că va fi aici cum a fost Ferguson la Manchester United. Adică va sta mult, mult timp ca să facem treabă împreună

Probabil va fi un contract pe un an și jumătate. Dar contează mult și ce se întâmplă cu obiectivele. Vom trage linie în vară. Dar dacă ia titlul, prelungim pe cât dorește el. Semnez contract în alb. Sunt convins că poate câștiga titlul, dar nu ar fi corect din partea mea să pun această presiune pe el. 

Mutu e un antrenor extraordinar, se va mula fantastic pe lot. Zic că avem cel mai bun lot din România, iar Mutu are toate condițiile pentru a face treabă. Eu sunt foarte optimist”, a declarat Nelu Varga, potrivit Fanatik.

Ce contract va avea Adrian Mutu la CFR Cluj 

Din informațiile Gazetei Sporturilor, Mutu are pe masă un contract pe un an și jumătate, adică până la finalul sezonului 2024 - 2025. Salariul propus e de 15.000 de euro pe lună. 

Va fi unul dintre cele mai mari pentru un antrenor din Liga 1, la egalitate cu cel al lui Cristiano Bergodi la Rapid. Conform surselor GSP, el va avea un bonus de titlu, de victorie, de jucător dat la echipa națională și pentru fiecare tânăr promovat.

  • Adrian Mutu e în prezent liber de contract, după despărțirea de Neftchi Baku. El a plecat de la echipa azeră în decembrie 2023.
  • Până în vară, Mutu antrenase la altă echipă de top din Superliga, Rapid, pe care a pregătit-o timp de un an și jumătate
  • Considerat unul dintre cei mai importanți jucători din istoria României, Adrian Mutu încă nu a avut niciun succes notabil în cariera de antrenor.
  • A trecut pe la FC Voluntari, Al Wahda U23, România U21, FCU Craiova, Rapid și Neftchi Baku, club care l-a dat afară în finalul lunii decembrie. Nu are în palmares niciun trofeu ca tehnician

 VIDEO Cum au sărbătorit jucătorii de la FC Botoșani victoria cu CFR Cluj 

Citește și:

A fost coleg cu Mutu și critică decizia lui Varga: „Nu a avut rezultate. Nu era demis de la Neftchi, dar era antrenorul lui CFR”
CFR CLUJ
A fost coleg cu Mutu și critică decizia lui Varga: „Nu a avut rezultate. Nu era demis de la Neftchi, dar era antrenorul lui CFR”
Mihai Stoica nu e surprins de ce se întâmplă la CFR Cluj: „Nu se terminase meciul și știam deja” » Ce spune despre Adi Mutu
CFR CLUJ
Mihai Stoica nu e surprins de ce se întâmplă la CFR Cluj: „Nu se terminase meciul și știam deja” » Ce spune despre Adi Mutu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
stefanf78
stefanf78  •  22 Ianuarie 2024, 23:01
Postat de branzoi pe 22 Ianuarie 2024, 20:41

***

Aha, simplu și precis, merci!

branzoi
branzoi  •  22 Ianuarie 2024, 20:41
Postat de stefanf78 pe 22 Ianuarie 2024, 16:48

“ L-am mai vrut de două ori, dar nu pentru că este prietenul meu, ci pentru c ă este un antrenor care a făcut treabă peste tot unde a fost.” zice domnul Varga. Mă ajută cineva cu un singur exemplu de “treabă” făcută de domnul Mutu pe unde a fost? Merci.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Van_Basten
Van_Basten  •  22 Ianuarie 2024, 17:00

Dupa Ferguson de United, Ferguson de Pipera, acum o sa avem si un Ferguson de Cluj.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează