FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Farul, prim transfer de nicăieri! » Mutu și Dan Petrescu i-au făcut vânt, Hagi îl ia pentru Liga Campionilor

Gheorghe Hagi, manager Farul
Gheorghe Hagi, manager Farul

Articol de - Publicat joi, 04 mai 2023 08:21 / Actualizat joi, 04 mai 2023 11:28

Farul, liderul la zi din play-off, a rezolvat primul transfer pentru stagiunea următoare, Nicolae Carnat (25 de ani), extrema dreaptă de la retrogradata CS Mioveni, un fotbalist cu realizări mediocre în actualul sezon și nu numai.

Carnat ar reveni astfel la Ovidiu, sub comanda lui Gheorghe Hagi (58), „Antrenorul lunii aprilie” în Ancheta GSP, acolo unde și-a făcut junioratul.

Doi portari uriași ai României nu se pun de acord » Bogdan Stelea, ripostă în studio: „Poți să te superi pe mine, dar ce vrei tu se făcea în comunism!”
RĂBUFNIRE
Doi portari uriași ai României nu se pun de acord » Bogdan Stelea, ripostă în studio: „Poți să te superi pe mine, dar ce vrei tu se făcea în comunism!”

Farul, transfer total surprinzător: Nicolae Carnat, ultima oară la „lanterna” CS Mioveni

Carnat a reziliat deja contractul cu retrogradata CS Mioveni și a parafat înțelegerea cu Farul, conform ProSport. El se va alătura grupării lui Hagi în vară, în vederea stagiunii viitoare, când Farul speră să participe în preliminariile Ligii Campionilor.

Farul, prim transfer de nicăieri! » Mutu și Dan Petrescu i-au făcut vânt, Hagi îl ia pentru Liga Campionilor
Nicolae Carnat (dreapta, în galben). FOTO: Imago

În august 2014, Nicolae Carnat pleca de la Academia lui Gheorghe Hagi în Anglia, la Wolves, acolo unde a jucat pentru echipele U18 și U21 ale „lupilor”. Englezii l-au împrumutat în perioada iulie 2017 - decembrie 2017 în Danemarca, la Esbjerg. 

S-a întors în fotbalul românesc în august 2018, evoluând, pe rând, la Dunărea Călărași, Sepsi Sf. Gheorghe, CFR Cluj și Rapid. 

Ce a văzut Hagi la Carnat?

La CS Mioveni, Carnat evolua din august 2022, după despărțirea de campioana României, CFR Cluj. Anterior, echipa lui Dan Petrescu îl împrumutase un sezon la Rapid. 

După un start bun în Giulești sub comanda lui Miță Iosif, Carnat s-a accidentat și a pierdut echipa. Apoi, vara trecută, Mutu a decis să nu conteze pe el, astfel că fotbalistul a ajuns gratis la Mioveni. 

În actuala stagiune, Nicolae Carnat a adunat 26 de apariții în toate competițiile pentru argeșeni, reușind să puncteze de două ori și să ofere o pasă decisivă. 

Cifrele lui au fost mediocre și în sezoanele precedente de Liga 1, motiv pentru care Dan Petrescu și Adrian Mutu nu l-au păstrat la CFR Cluj, respectiv Rapid.

SEZONECHIPĂMECIURIGOLURI/ASSISTURI
2018/19Dunărea90/0
2018/19Sepsi 40/0
2019/20Sepsi336/2
2020/21Sepsi 40/0
2020/21CFR100/0
2021/22Rapid213/1

Extremă dreapta la bază, Carnat e polivalent, poate să evolueze și în stânga, și în centrul atacului. Într-o comparație cu Adrian Mazilu, puștiul de 17 ani folosit în prezent de Hagi în dreapta ofensivei, Carnat nu stă deloc bine, având un indice InStat de 187 pentru evoluțiile din acest campionat, în timp ce Mazilu are 225.

Mai mult, la finalul sezonului regulat, firma de monitorizare a întocmit un clasament cu cei mai buni jucători de pe fiecare post. Încadrat la mijlocași stânga, Carnat a prins abia locul 23 din lista cu 26 de fotbaliști realizată de InStat!

Hagi continuă să-și repatrieze produsele

Transferul lui Carnat la Farul n-ar fi o surpriză doar din prisma faptului că Hagi obișnuiește să repatrieze jucători care au trecut prin curtea dobrogenilor, așa cum este și cazul lui Nicolae, format la Viitorul. 

În lotul liderului se regăsesc în prezent fotbaliști ca Vlad Morar, Louis Munteanu, Denis Alibec, Dragoș Nedelcu ori Tudor Băluță, toți culeși de „Rege” când aceștia treceau prin momente proaste.

Contactați de reporterii GSP, oficialii Farului nici nu au confirmat, nici nu au negat aducerea lui Carnat. Cel mai probabil, un anunț oficial în privința transferului va fi făcut la finalul sezonului.

Mai multe articole de actualitate:

Hagi și Petrescu vor lua foc » Paradox total în lupta la titlu: cum poate fi FCSB campioană cu mai puține puncte decât Farul și CFR Cluj

Un jucător din Superligă se revoltă: „Aveam mai puține minute decât fiul antrenorului! N-o să uit toată viața mea ce zicea patronul despre mine și Edjouma”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (9)
maccarone707
maccarone707  •  04 Mai 2023, 17:31

urmeaza eanis

unurtr
unurtr  •  04 Mai 2023, 16:31

A fost aruncat ca o măsea stricată de marele antrenor Mutu și uite că acum îi dă o palmă, va juca în UCL în timp ce Mutu rămâne acasă!

gazistu
gazistu  •  04 Mai 2023, 16:04

TOT MEDIOCRU o sa fie la la Farul... aia e valoarea lui... de unde mai mult, daca baiatul atata poate?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează