FOTBAL  »  Superliga  »  JUSTIȚIE

Noi probleme cu legea pentru Cristi Borcea: "Am sesizat DNA în legătură cu posibile infracțiuni de abuz, fals și corupție"

Articol de GSP - Publicat marti, 04 septembrie 2018 09:36

Sorin Dumitrașcu, Liderul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, susține că omul de afaceri Cristi Borcea (48 de ani), eliberat condiționat la 2 iulie 2018, a beneficiat ilegal de 10 permisiuni de ieșire din penitenciar într-un singur an.

"Directorul Marian Dobrica i-a aprobat ilegal 10 permisiuni de ieşire din penitenciar într-un singur an. Astăzi am cerut Ministrului Justiţiei să dispună verificarea modului în care au fost acordate, în perioadă iunie 2017 – iunie 2018, cele 10 recompense cu permisiunea de ieşire din penitenciar pentru deţinutul Cristian Borcea şi am sesizat Direcţia Naţională Anticouptie în legătură cu posibile infracţiuni de abuz, fals şi corupţie în legătură cu favorizarea acestui deţinut-vip", anunţă Dumitraşcu.

Conform spuselor lui Dumitrașcu, Borcea n-ar fi putut acumula creditele necesare pentru a obține 10 eliberări condiționate într-un singur an.

"Pentru ca aceste recompense să poată să fie acordate, ar fi fost necesare cel puţin 800 de credite conform Deciziei 433/2016, în sistemul penitenciar acest lucru fiind practic imposibil, în medie deţinuţii care se implică în activităţi sau care lucrează realizând 60 – 80 de credite într-un an, în funcţie de programul individual de educaţie şi intervenţie psiho-socială", spune Dumitrașcu, conform Telekom Sport.

"În altă ordine de idei, însuşi faptul că în această perioadă de 1 an deţinutul-vip a beneficiat de 54 de zile de permisie, practic o reducere cu 1/6 a timpului de detenţie, face extrem de greu de crezut că, cel pe care-l descoperim a fi probabil cel mai performant deţinut din sistemul penitenciar, să poată să obţină acest număr de credite în mod real" Sorin Dumitraşcu

Fostul acționar de la Dinamo a fost condamnat la 6 ani și 4 luni în "Dosarul Transferurilor", în martie 2014. Magistrații au decis că Borcea poate fi eliberat, după ce a scris mai multe cărți și a muncit în închisoare.

În cele 12 transferuri anchetate în dosar, Cristi Borcea a fost implicat 7: Cosmin Contra la Alaves, Bogdan Mara la Alves, Paul Codrea la Genoa, Florin Cernat la Dinamo Kiev, Nicolae Mitea la Ajax, Adrian Mihalcea la Chunnam, și Dan Alexa la Guoan.

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
vlad.dracul.
vlad.dracul.  •  04 Septembrie 2018, 18:46

*** e un infractor iar locul lui e la puşcărie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky2
rocky2  •  04 Septembrie 2018, 15:50

Nu va mai ambalati inutil! Cel care i-a dat invoirile nu e prost sa recunoasca mita luata, iar Borcea nu e prost sa recunoasca cum ca ar fi dat! Fara probe e apa de ploaie! Dar cel ce a facut aceasta sesizare, la Becali, Copos, M. Stoica, Varanul si altii care au scris, vezi Doamne, tomuri intregi in inchisoare, unii dintre ei *** fiind, de ce nu s-a sesizat? Nu cumva-i cunoaste personal???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

martinpen
martinpen  •  04 Septembrie 2018, 15:39
Postat de davveroirl pe 04 Septembrie 2018, 13:31

Ai auzit de dare de mita bai cap patrat !?

Unde scrie ca a dat mita, cap rotund ? A, ca interpretam noi cum ne place, asta nu e lege, dupa capul fiecaruia...

Vezi toate comentariile (24)
Comentează