FOTBAL  »  Superliga  »  NOTE GSP

Notele etapei #6 din play-off, date de Adrian Florea: „10 pentru «noul Luțu», fotbalistul adoptat rapid de fanii Craiovei » Cine a luat 1

Articol de GSP - Publicat luni, 22 aprilie 2019 08:28

Adrian Florea, șeful departamentului Fotbal de la Gazetă și jurnalist cu peste 20 de ani experiență în presa de sport, analizează pentru cititorii GSP.ro evenimentele din etapa a 6-a a play-off-ului.

 Notele etapei a 6-a, play-off 

10 - Valentin Mihăilă (CSU Craiova)

valentin mihaila

Vali nu e oltean, s-a născut la Târgoviște pe 2 februarie 2000, dar a fost adoptat imediat de fanii Universității, care l-au poreclit "noul Luțu". Pentru binele lui, sperăm să fie mai serios decât Ionuț și să aibă o carieră mai consistentă. Primii pași sunt bine făcuți, iar cel dintâi gol în Liga 1 a venit într-un meci în care întreaga sa prestație a impresionat.

"Visam la golul ăsta din prima zi în care m-am apucat de fotbal!"
Valentin Mihăilă

9 - Ianis Hagi (Viitorul)

ianis hagi

Stelist convins, Hagi jr. n-a ezitat să înfigă pumnalul în inima Stelei și să-i pună piedica decisivă în lupta pentru titlu. Până acum, știam că Ianis e fotbalist. Duminică seara a oferit dovada că e și caracter.

10 goluri și 5 pase decisiveare Ianis Hagi în această stagiune de Liga 1

8 - George Țucudean (CFR)

tucudean

Trenul din Gruia nu oprește în aproape nicio stație, ar fi fost culmea s-o facă în fief-ul lui Sepsi! Profitând de a "n"-a evoluție hazlie a covăsnenilor, clujenii și-au trecut alte 3 puncte imense în cont, iar "bolnavul" Țucudean a fost cel mai sănătos de pe gazon.

20 de punctea adunat CFR din golurile lui Țucudean

7 - Gică Hagi (Viitorul)

gica hagi

Face "Regele" ce face și prinde mereu o notă bună. Oricât ar schimba "11"-le de start și orice adversar ar avea, constănțenii propun același joc aerisit, spumos, atractiv.

11 ocazii de golpe meci și-a creat echipa lui Hagi în play-off, cea mai bună la acest capitol

6 - Corneliu Papură (CSU Craiova)

papura

Nu e deloc simplu să preiei un vestiar precum cel al Științei, să ai la dispoziție numai câteva zile să pregătești un meci în deplasare și să debutezi cu un succes. Lui Papură i-a ieșit, la prima experiență la un asemenea nivel, iar pentru asta merită apreciat. Mai interesantă însă va fi continuarea!

"Nu pot să promit nimic, doar că Universitatea va juca întotdeauna la victorie. Iubesc atacul"
Corneliu Papură

5 - Denis Alibec (Astra)

alibec

Vârful dunărenilor a rămas cu o singură reușită în play-off, venită în eșecul lamentabil cu Viitorul (1-4), însă în urma duelului cu Craiova a devenit lider la un capitol: e cel mai avertizat jucător din prima divizie! Cu două "roșii" și șase "galbene", Alibec s-a distanțat de colegul său Bejan, care are un "galben" mai puțin.

240.000 de €pe sezon câștigă Denis, fiind cel mai bine plătit om al Astrei

4 - Andrei Chivulete (Astra - Craiova 0-1)

andrei chivulete

Fiul lui Florin Chivulete, celebrul "iubitor de folclor" din urmă cu aproape două decenii, are numai 32 de ani, însă pare că se distrează cu nervii noștri de-o viață. A debutat în "A" în 2010, n-a demonstrat niciodată că ar putea face saltul valoric așteptat, dar continuă să fie delegat cu o frecvență stranie. Vineri seara, Andrei Chivulete a izbutit să enerveze pe toată lumea, deși partida de la Giurgiu a avut intensitatea unui meci de șah.

"Din 16 meciuri arbitrate în acest sezon, Chivulete a fost delegat de 6 ori la partidele Craiovei. Vi se pare normal?!"
Constantin Zotta, la TV Telekom Sport

3 - Sepsi Sf. Gheorghe

sepsi

Elevii lui Neagoe n-au reușit nici din a 7-a încercare să smulgă măcar un punct CFR-ului. N-au putut, n-au vrut, Dumnezeu știe! Da' să nu tragi niciun șut pe poarta adversă într-un meci jucat acasă... Omenie să fie, numa' să știm și noi!

492 de minutefără gol marcat a strâns Sepsi, care a înscris o singură dată în 6 partide de play-off

2 - Ioan Niculae (Astra)

ioan niculae

Trupa giurgiuveană arată de la zi la zi mai prost, iar vinovații nu sunt doar pe teren și pe bancă. Finanțatorul "sitarilor" e în culpă chiar mai mult decât fotbaliștii sau antrenorii întrucât el a stricat tot ce mergea excelent la un moment dat prin neachitarea salariilor și primelor către angajați. Câtă vreme Niculae deschide robinetul numai când are chef, de ce să-i ceri lui Alibec să aibă chef mereu?!

4 luniau trecut de când elevii lui Enache nu și-au încasat ratele contractuale

1 - Carlos Fortes (CSU Craiova)

carlos fortes

Campionatul trecut, când Știința se baza în atac pe Glavina, spuneam/scriam că n-a existat în istoria alb-albaștrilor vârf de careu mai slab. Iată că Fortes ține să arate că se poate și mai rău din acest punct de vedere. Portughezul vrea, se zbate, aleargă, dar - vorba lui Mister Dinu -, și calu' aleargă, însă nu dă lapte!

0 goluriîn 8 partide are Fortes de când a fost cumpărat de Universitatea de la Gaz Metan, în schimbul sumei de 200.000 de euro

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
firaldo
firaldo  •  22 Aprilie 2019, 19:32

Eu sunt din Craiova si nu am auzit pe absolut nimeni sa-i zica lui Mihaila ...noul Lutu.dar absolut nimeni.

pescarul.amator
pescarul.amator  •  22 Aprilie 2019, 11:42

Domnu Florea, iertati-ma, poate nu-mi amintesc eu, la blatul vizibil si de pe Luna dintre Astra si fc fcsb ce ati scris? intreb pentru un prieten

238318103520970
Autel Radulescu  •  22 Aprilie 2019, 10:34

Aveti mare dreptate cu acest Fortes,cand spuneti ca e cel mai slab varf de atac al Craiovei. Eu as merge mai departe si cred ca asta nu are nici carnet de fotbalist. O eroare de fotbalist.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close