FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

NU marcă, NU stadion! FCSB nu e Steaua și debutează în noul sezon fără casă: unde va juca pe teren propriu

Suporterii FCSB pe Arena Națională
Suporterii FCSB pe Arena Națională

Articol de - Publicat marti, 09 iulie 2019 09:00

FCSB a pierdut legătura cu istoria Stelei și debutează în noul sezon ca o echipă fără casă: va juca pe teren propriu la Giurgiu și la Pitești.

Cine e suporter al FCSB are probleme în a mai găsi legături între echipa lui Becali și Steaua tradițională. Roș-albaștrii tocmai au pierdut palmaresul ca urmare a unei decizii a Tribunalului București.

Hotărârea nu e definitivă, poate fi atacată la Apel, până atunci instanța a stabilit că Steaua fondată în 1947 a fost desființată în 2003, când a fost creat FCSB, noul club al lui Becali. Roș-albaștrii noi mai au și alte probleme de identitate.

Giurgiu joi, Pitești în continuare

Ei nu mai au un loc în care să-și desfășoare partidele de acasă în mod obișnuit. Vor evolua joi, cu Milsami Orhei, la Giurgiu, de la ora 21:30, în direct pe ProTV.

După partida din Europa League va porni campionatul și echipa pe care o antrenează Bogdan Andone o să se mute „acasă” la Pitești. Ambele, arene închiriate, fără legătură cu istoria clubului.

Jucătorii simt și ei că situația e anormală.

„E dificil să facem naveta pe ruta București-Giurgiu-Pitești până în septembrie, e greu să n-ai un stadion propriu. Asta e situația, trebuie să ne adaptăm”, a comentat Florin Tănase.

Fără nume, fără loc

Vicecampioana are sediul în București, într-o clădire a Arcom, o fostă societate de construcții din perioada comunistă pe care a preluat-o Becali, se antrenează în același loc, de asemenea pe un teren care-i aparține patronului, și joacă acasă la Giurgiu și la Pitești, în funcție de competiție.

A pierdut locul „clasic” din Ghencea, nu mai are voie să folosească numele Steaua, nici marca tradițională și, potrivit Tribunalului, nu este continuatoarea formației care a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

Ce mai are FCSB:

  • Locul din Liga 1 preluat în 2003, când Becali a creat clubul direct în prima ligă pe poziția pe care o ocupa Steaua
  • Coeficientul european, cel mai bun al unui club românesc, datorită căruia e singura echipă din Liga 1 cap de serie în ediția aceasta din cupele europene

Ce are CSA Steaua:

  • Dreptul exclusiv asupra numelui Steaua
  • Continuă tradiția roș-albaștrilor, conform justiției
  • Se antrenează și joacă în Ghencea, unde ar trebui să fie inaugurat anul viitor un stadion nou, construit cu ocazia Campionatului European 2020. Fiindcă formația Armatei nu a promovat din „D” în doi ani, „militarii” vor evolua pe noua arenă în cel mai bun caz în Liga a treia, dacă vor izbuti să promoveze la capătul sezonului următor.

 VEZI ȘI:

 Poli Iași vrea să facă un schimb de jucători cu FCSB » Ionuț Panțîru pentru Robert Ion

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (205)
timm
timm  •  10 Iulie 2019, 08:43
Postat de bigbolo pe 09 Iulie 2019, 15:11

Argumentul lui ticbis este ca ii lipseste coloana vertebrala si substanta cenusie :))

ticbis e cel mai prost fcsbist. Se stie.

andreit21
andreit21  •  10 Iulie 2019, 01:27

https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/audiente-liga-1-liga-1-laliga-serie-a-care-e-revelatia-anului-in-materie-de-audienta-571712.html Uitativa aici cine a avut cel mai mare Rating anul trecut si vedeti cat de mult conteaza FCSB=Steaua pt fotbalul nostru. Poate sa faca Talpan ce vrea FCSB ramane STEAUA. Si daca FCSB se va destrama, fotbalul romanesc va ajunge la nivelul celui din malta. O sa vada si hagi ca nu are rost sa se lupte cu prostia din Romania si asa ajungem sa avem ratingul mai mare la Rugby decat la fotbal. Si cu asta sa dus si gsp....si sport. ro . Si atungi vedem cine va mai citi ce scrieti....

ticbis
ticbis  •  09 Iulie 2019, 17:36
Postat de right_wing_resistance_romania pe 09 Iulie 2019, 16:50

Iar o dai pe ocolite si extragi doar ceea ce iti convine din ce ti-am spus. Eu vorbeam de un total de 6000 de abonati: 31 eur(pretul din sezonul trecut al abonamentului) X(ori) 6000 de oameni = 186.000 de euro. Apoi am completat cu inca 3000-4000 de oameni care vor merge la meciurile de acasa pentru stadion sau pt ca tin cu Steaua dar nu au treaba cu galeriile. asta inseamna 5 euro biletul (tribuna), asta inseamna + o alta suma intre 210.000 eur si 280.000 eur fara a avea un meci tare (ceea ce este imposibil din moment ce va participa in cupa Romaniei...iar ultima data, Steaua a scos 100.000 de euro profit dintr-un astfel de meci). Asta este un calcul facut la preturile din sezonul anterior, fara a avea un stadion ultra-modern care va aduce mii de stelisti la meci. Imi vorbesti de alte echipe, cand Steaua - Rapid(LIGA A 4-A) a fost recordul de audienta pe stadioanele din Romania in 2017-2018 exceptand echipa nationala? Esti amuzant..

Ti-am explicat, aici nu vorbim de 2-3 sute de mii de euro pe an din bilete si abonamente, ci de 8-12 mil absolut necesare pentru performanta la nivel inalt! Steaua pe care o stiu eu asa s-a prezentat, si cand era de stat inainte de 1989, si dupa ce s-a transferat la privat. Altfel, n-ai decat sa sustii orice clona de partid vrei, ca nici nu mai conteaza; e la liber!:))) Personal, nu dau nici doua parale pe chestiile astea facute din pix sau dintr-o aberatie a unei justitii defecte pana la maduva. Repet, esti liber sa tii cu cine crezi tu... chiar daca nu e Steaua aia care conteaza si care a avut ceva de spus in fotbal, din 1947 si pana in prezent! Clone se vor naste in continuare, ca asta e trendul si asta e misiunea justitiei!!!

Vezi toate comentariile (205)
Comentează