FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO 3-2

O notă de la Victor Ciutacu, "unu' din tribună, care a crezut că-i oferă copilului un spectacol fotbalistic decent"

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 18 mai 2012 16:35

Victor Ciutacu, redactor-şef la Jurnalul Naţional, a simţit şi reversul medaliei la Derby de România. Într-o notă adresată Gazetei Sporturilor, acesta scrie despre organizarea unui meci de prestigiu pentru fotbalul românesc şi lipsa de viziune de care suferim la fiecare eveniment autohton:

"Am fost la Barca-Real. Mi s-a împlinit un vis. Fotbalul poate fi asimilat spectacolului de clasă. Oamenii au fost minunaţi. Ne-am simţit ca la o reprezentatie de gală. Am fost la finala Europa League. A fost superb. Păream localizaţi în acea parte de Europa cu apă curentă la robinet. S-a cîntat, s-a scandal, s-a aplaudat, s-a suferit cu demnitate, s-a sărbătorit cu masură şi decenţă. Am fost şi aseară la Steaua-Dinamo.

Dacă nu sîntem spanioli, nu-i prinţul moştenitor la VIP şi nu stă Platini cu ochii pe noi, nu contăm. Noi sîntem romani! Ne-au înghesuit ca pe nişte animale la intrări. Ne-au vîndut sucuri şi cîrnaţi cu porţia. Ne-au oferit, cu generozitate, aleile, zidurile şi copacii să ne pişăm bio. Ne-au oferit cadrul ideal pentru imensul cor de mascari care a acoperit Arena Naţională şi pentru petardele interzise-n teorie. Ne-au închis metroul la miezul nopţii şi au blindat uşile de acces cu jandarmi. Puteam să mergem şi pe jos, prin ploaia rece a nopţii, pînă acasă. Ceea ce am şi făcut.

Unu' din tribună care a crezut, naiv, că poate oferi copilului încă un spectacol fotbalistic decent"

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (46)
dreamer123
dreamer123  •  19 Mai 2012, 18:09
Postat de ockiu pe 18 Mai 2012, 18:06

asta concluzie ai tras in urma citirii acestui articol? sau "il stii tu mai bine" si iti permiti sa vorbesti? mai catinel cu acuzele (fara acoperire - ca le-ai trantit asa de parca lumea te-ar si crede) ca te fac sa fii (in ockii cititorului de ziar) mai jos decat cel in cauza.

da, il stiu mai bine asa ca taci

adriann9
adriann9  •  18 Mai 2012, 23:38

Am fost in SPania, am urmait emisiunile de analiza politica de pe TVE... Cata eleganta, ce stil, cata civilizatie! A urmat apoi finala dintre Hollande si Sarkozy, pe TV5/TF1. Cata decenta, ce exprimare, cat respect! Dupa aceste doua derbiuri, am crezut ca voi vedea spectacol al emisiunea "Vorbe grele". Cata scarna si cata urdoare, cata putoare si umori eliberate in direct, intr-un stil bio mioritc. toata lumea isi usura ideile miorsinde de pe scaunele emisiunii respective, umpland eterul de miasme fetide. Ca sa nu mai spun, jandarmul RCS/RDS a inchis portile metroului numit DIGI, lasand "moderatorul" pe jos. Domnule Ciutacu, nu sunteti mai presus de fotbalul nostru,

ymro20
ymro20  •  18 Mai 2012, 21:25

baaa... mai terminati in pana mea cu exploatarea exclusiva a laturii negative a unor evenimente. intr-o societate normala "jurnalisti" de acest gen erau de multi eliminati de si din societate, dar la noi sunt incurajati sa faca astasa. din pacate pentru noi, astia care papagalii astia ne numesc "romani" sau din fericire pentru ei, sunt prea multi frate. trebuie sa eliminam jumate din populatie. ne sfideaza nu numai politicieni, dar si cei din presa, cu bogatia lor, cu masini si case de inspe sute de mii de euro, Oare pana cand?

Vezi toate comentariile (46)
Comentează