FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

OPINIE GSP Gata cu Moutinho atacant central! Vlad Nedelea subliniază 3 schimbări drastice de făcut la FCSB: „Alba-neagra nu mai merge cu Guimaraes!”

Articol de - Publicat vineri, 16 august 2019 12:39

Cum, necum, FCSB a scos-o la liman și a mers încă o dată în play-off-ul Europa League. Ce-i drept, fără a avea de depășit adversari de vreo valoare ieșită din comun. 

Ci mai degrabă echipe mediocre, care s-ar zvârcoli pe la mijlocul clasamentului în România. Și aici intră lejer și Mlada, o echipă care în afară de talie, nu are nimic. 

Doar un antrenor cu nasul pe sus, un Gigi Becali în miniatură. Și probabil că va rămâne ca una dintre puținele echipe care n-au dat gol unui FCSB cu mari probleme de lot, și mai ales în defensivă. În mai mult de 180 de minute. 

O „performanță” ce greu va fi egalată de cineva. Cel puțin atâta timp cât FCSB nu-și va revizui jocul. Până la urmă toți, Milsami, Alașkert și Mlada, au fost genul de adversari de care FCSB avea nevoie în această perioadă, când e greu de crezut că ar fi putut trece de echipe mai tari. 

Numai că e clar experimentele patronului trebuie să se oprească acum. 

Înaintea dublei cu Vitoria Guimaraes. Asta dacă vrea potul de 15 milioane de euro. Un adversar de o altă clasă. 

Deși i-au pierdut pe Tyler Boyd (plecat la Beșiktaș) și golgeterul Tozé (cedat gratis la Al-Nasr), portughezii au în continuare o trupă redutabilă. În 5 meciuri oficiale în acest sezon au tot atâtea victorii și un golaveraj excelent, 15-0. 

E nevoie ca FCSB să nu mai apeleze la idei precum cea cu Thierry Moutinho atacant central. 

Să-l retragă din nou pe Florin Tănase, care în acest 4-3-3 încercat în acest sezon, s-a descurcat remarcabil ca inter, însă din momentul în care a fost avansat lucrurile n-au mai funcționat pentru căpitanul roș-albaștrilor. E nevoie ca patronul să-i lase pe cei care se pricep, și are destui oameni în club care o fac, să ia deciziile. Și are exemplul de la CFR. Unde Dan Petrescu dictează, tot el execută. 

Și poate va realiza, mai bine mai târziu decât niciodată, că are nevoie de un antrenor, cu tot respectul pentru Vergil Andronache, de altfel un om onest și un "secund" de calitate. Unul ca Dan Petrescu. Ca Edi Iordănescu. 

Care să pună la punct vestiarul când e nevoie și să-i facă atenți pe toți când vorbește. Și mai are nevoie și de Mihai Stoica. Pe care poate-l va convinge să revină în cazul în care implicarea lui se va diminua. 

Pentru că, cu toate păcatele lui, MM știa să lege vestiarul și să păstreze calmul în momente precum cel actual. Și știe infinit mai mult fotbal decât patronul ce are impresia că le cunoaște pe toate. Altfel își va da singur cu "necalificările" în cap. 

Citește și:

VIDEO DIN CEHIA Declarații tari din vestiarul FCSB după victoria din Cehia: „Să nu uităm la ce echipă jucăm!” 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
151660255948215
Laurentiu Grigoriu  •  16 August 2019, 16:14

Acum sa vedem pana la proba contrarie Voi aici sunteti toti porniti impotriva lui Gigi Aveti dreptate si eu impartasesc cateva idei dar nu uitati insa ca roata se poate intoarce, deci fiti corecti Eu nu am fost niciodata cu Cfr nu imi placea jocul lor strict defensiv bazat pe rezultat si pe joc de culise Sigur am apreciat rezultatele, dar nimic mai mult intr-o epoca unde toata lumea aprecia stilul Piturca, inclusiv mass media care acum au schimbat datele problemii Acum vor spectacol Voi uitati un lucru vremurile cand Cfr nu exista pe harta fotbalului si toata lumea nu facea decat sa se extazieze cu victoriile U. Craiova, Dinamo, Steaua, fara sa uitam un Fc Arges cu un Dobrin extraordinar, Sp Studentesc cu Coras si Hagi, Corvinul, echipa nationala tineret a Romaniei cu Balint in echipa care au castigat un loc 3 ssau 4 la un campionat mondial, Victoria Bucuresti, Otelul Galati cu victoria entuziasmanta contra lui Juventus Torino, Poli Timisoara, Unirea Sigur prezentul va da dreptate, dar poate viitorul spune altceva Nu uitati ca nu demult ati fost in isolventa Eu as vrea ca fotbalul romanesc sa nu stea intr-o echipa, ci in mai multe, astfel incat sa nu fim priviti mereu ca niste outsideri cand avem adversari echipe de top Spania, Germania, Franta etc O zi buna tuturor Ps Ce faceati voi cand Fcsb castiga cu Valencia, Dinamo Kiev, Ajax, Chelsea? Acum sunteti poate pe val dar... maine este o alta zi, poate mai buna pentru voi sau pentru altcineva.. Poli Iasi sau Rapid sau... Fcsb

10157419444493493
Alex Tudor  •  16 August 2019, 16:05

Cum poti sa spui gata cu Moutinho? Clar ca nu e atacant central , dar un super mijlocaș ofensiv, care se întoarce cu mingea și da pase sau trage la poarta , ceva care nu prea se găsește in România!!! El cu Vana la mijloc pot face miracole , bine-nțeles ca sistemul nu va fi cum vrea Gigi....

neacaisa
neacaisa  •  16 August 2019, 16:02

aberatii fara argumente. eu sunt de acord perfect ca moutinho nu are calitati de varf, dar care era alternativa? sa joace tanase, care a facut praf postul atunci cand a fost bagat acolo? polonezul ala care pe langa faptul ca e modest, pare si nepregatit 100% in momentul asta? la fel si in cazul lui tanase, daca il retragi, atunci il bagi pe salomao titular, care si el pare venit in slapi la ora asta. toate transferurile din ultimul timp au fost facute praf de presa "obiectiva", dar daca nu erau facute acum probabil nu vorbeam de calificare. cretu si soiledis au fost printre cei mai buni jucatori , iar pantiru a intrat si a decis meciul. mai e mult de munca, dar lucrurile arata mai bine fata de cum erau acum 2-3 saptamani, problema e ca aceste transferuri s-au facut mult prea tarziu!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează