FOTBAL  »  Superliga  »  DECĂDEREA LUI DINAMO

OPINIE "Negoiţă SRL bagă pe Dinamo-n «B»" » Cum îşi bate joc patronul de la RIN de trecutul, prezentul şi viitorul unei superputeri din România

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2017 13:35

Ionuţ Negoiţă l-a vândut pe Valentin Costache la CFR Cluj pentru o sumă de aproximativ 800.000 de euro.

Traducere: cum devine Dinamo, echipă cu 18 titluri în prima ligă, o formaţie ridicolă care are sau va avea un singur obiectiv, calificarea în play-off de pe locurile 5 sau 6. Totul sub comanda patronului de la Rin.

Anunţul făcut joi seară de Radu Naum şi confirmările din partea celor de la CFR Cluj au adus stupoare în lumea fotbalului din România. Fani, fotbalişti, antrenori şi jurnalişti s-au pus pentru prima oară de acord.

Unul dintre cei mai promiţători tineri jucători români şi, cu siguranţă, singurul produs de calitate al lui Dinamo din ultimii 3-4 ani nu trebuia să fie vândut. Dar domnul Ionuţ Negoiţă vinde tot. Sau pierde tot. Pentru că nu şi-a ţinut nicio promisiune de când a venit la club.

"Ionuţ Negoiţă a salvat clubul", vor veni voci din partea specialiştilor de la RIN. Ok, l-a salvat, dar acum îl bagă în mediocritatea Ligii 1. Sau, cine ştie, chiar mai jos de atât în câţiva ani. Cu ce este mai presus Dinamo în acest moment faţă de Voluntari, Botoşani sau Astra?

Pentru că FCSB, CFR Cluj, CS U Craiova şi Viitorul par din altă ligă faţă de clubul care băga frica în adversari de la vestiare. Nimeni nu se mai sperie de Dinamo, iar victoriile lui Poli Iaşi sau Chiajna nu mai sunt de ceva vreme surprize.

Revenind la Costache, jucătorul promovat de Rednic şi inclus în primul "11" de Contra, şefii lui Dinamo tac. Bine, care şefi? Ionuţ Negoiţă tace. Ce ar putea să spună? Patronul de la RIN intră în direct doar când are un interes. Cum a fost după beţia fotbaliştilor de la Piatra Neamţ. Da, domnule Negoiţă, Dinamo merge atât de prost pentru că au băut Filip, Hanca şi restul într-o seară înainte de meci.

Nu, domnule Negoiţă, nu vă mai ascundeţi incompetenţa în spatele acelei nopţi pierdute. Dinamo merge atât de prost pentru că vindeţi ce este mai bun în lot, pentru că îi pierdeţi gratis sau pe sume derizorii. Ce club de top îşi vinde cel mai promiţător jucător la o rivală? Dar mai este Dinamo un club de top?

E ca şi cum FCSB i-ar vinde pe Man, Nedelcu sau Coman la rivale, lucru ce nu se va întâmpla vreodată. Ar fi şi mai amuzant dacă specialiştii de la RIN ar induce ideea că Valentin Costache nu este o pierdere, "pentru că a băut şi el la Piatra Neamţ". Însă adevărul este altul. Dinamo, fără Costache şi ale lui 3 goluri şi 5 pase decisive în primul său sezon în Liga 1, ar fi fost mult mai jos, fără şanse la play-off.

"Câinii" sunt într-o mediocritate continuă de câţiva ani, doar Mircea Rednic şi Cosmin Contra reuşind cumva să aducă aminte de echipa care se bătea la campionat an de an. Însă Rednic nu a fost suficient de bun pentru Dinamo pentru că a vrut comision la transferuri. Şi ce dacă? Atât timp cât îi aduce la echipă pe Mevlja, Gnohere, Palici şi Puljic, "Puriul" trebuia să primească măcar atât.

Specialiştii de la RIN vor da replica iar: "Rednic l-a transferat şi pe Bartalsstovu". Da, nimeni nu spune că nu mai face şi erori, dar şi Guardiola sau Mourinho mai greşesc, păstrând proporţiile. Dar dacă nici Rednic nu are ochi la fotbalişti, atunci cine? Doar i-a transferat pe Mevlja, jucător cumpărat de Zenit pentru 8 milioane de euro, sau pe Gnohere, golgeterul Ligii 1 în acest moment, jucător care îl ţine pe bancă pe Denis Alibec.

Mai mult, vestea din această după-amiază că Nemec se transferă la aceeaşi echipă nu mai aduce nimic nou, plecarea celui mai bun atacant din Liga 1 fiind iminentă încă din vară. Pentru că doar un club mediocru cum este Dinamo în acest moment îl poate pierde pe Nemec din cauza încheierii contractului. La fel cum s-a întâmplat cu Gnohere şi Palici.

Şefii lui Dinamo trebuiau să-i prelungească înţelegerea nu acum, cu 8-9 luni înaintea scadenţei, ci încă din turul campionatului trecut când a arătat de ce este în stare. Repet, dar la fel s-a întâmplat cu Gnohere, actualul golgeter al Ligii 1, şi cu Palici, căpitanul din sezonul trecut al echipei. De ce ar prelungi Gnohere pe un contract mai mic decât cel oferit de FCSB? Pentru că domnul Negoiţă nu poate face un efort financiar?

Negoiţă a promis atunci când a preluat pachetul majoritar al clubului, într-o emisiune de la Fanatik Show, că va băga doar în acea vară 2 milioane în transferuri. Asta acum mulţi ani. De atunci, Ionuţ Negoiţă a cumpărat doar gratis sau a împrumutat jucători. Pentru că patronul de la RIN nu-şi ţine promisiunile. Doar vinde tot.

Vezi și: Prețul pentru care Negoiță e gata să vândă clubul: "Nu-l mai interesează Dinamo. E vorba de această sumă"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (58)
hannah.robinson
hannah.robinson  •  14 Noiembrie 2017, 07:26

Baliverne... dacă costache nu nu juca pentru a da acele pase și goluri foarte probabil le dadea altul

kingdom.of.jerusalem
kingdom.of.jerusalem  •  12 Noiembrie 2017, 11:35

Din pacate Negoita nu poate sta in competitia mafiota din fotbalul romanesc unde FRF. Liga si CCA-ul lui Deaconu susțin fățiș marca de ragaz mafiotă numita caraghios fcsb!!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  11 Noiembrie 2017, 15:31
Postat de liverpool.de.romania pe 11 Noiembrie 2017, 09:25

dumnezeu sa-i dea putere domnului negoita, ca sa duca la bun sfarsit munca inceputa. ai dinamo, ai dinamo, ale ale ale o!

da, la new dinamo

Vezi toate comentariile (58)
Comentează