FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO / EXCLUSIV Ovidiu Burcă, dezvăluiri frapante din vestiarul lui Dinamo: „S-a întâmplat ceva grav”

Articol de , - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 14:35 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 15:20

Ovidiu Burcă, fostul antrenor al lui Dinamo, a fost prezent, astăzi, în studioul GSP Live și a vorbit despre posibilul conflict dintre actualul tehnician al „câinilor”, Zeljko Kopic, și portarul Adnan Golubovic ♦ Pornind de la acest subiect, Burcă a dezvăluit un episod similar petrecut în vestiarul lui Dinamo, la finalul unui meci din play-off-ul ligii secunde.

Ovidiu Burcă e de părere că un vestiar care țintește performanța nu poate evita momentele tensionate și conflictele.

Tehnicianul în vârstă de 44 de ani recunoaște că și în mandatul lui echipa a traversat mai multe episoade delicate, unul chiar „grav”, spune Burcă, imediat după eșecul suferit de Dinamo în sezonul promovării, la Iași (1-4), în ultima etapă din play-off.

„Vii la Craiova?” » Costel Gâlcă a vorbit cu GSP, imediat după vestea demiterii lui Petev: „Asta e meseria mea!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
„Vii la Craiova?” » Costel Gâlcă a vorbit cu GSP, imediat după vestea demiterii lui Petev: „Asta e meseria mea!”

VIDEO. Ovidiu Burcă, dezvăluiri din vestiarul lui Dinamo: „La Iași s-a întâmplat ceva grav”

„Nu știu nimic despre conflictul dintre Kopic și Golubovic. Am rămas departe de echipă, nu vreau să fiu deloc implicat. Se poate interpreta și nu vreau să am contact. Nu am vorbit cu nimeni de la echipă, nici cu Sorin Colceag, nici nu mă interesează lucrurile astea.

Când încasezi goluri pe final de meci și lucrurile nu merg așa cum îți dorești, iar în vestiar ai jucători cu caracter, cu personalitate, ar trebui să se întâmple astfel de lucruri. Nu cu antrenorul implicat.

Dar în interior, o echipă care are caracter, după meciuri precum cel cu Petrolul... Nu vrei să găsești 25 de băieți care stau și discută și beau un pahar cu suc. Te aștepți să fie tensiune. Așa e în fotbal, mai ales când primești un gol de maniera celui pe care l-a primit Dinamo în meciul cu Petrolul.

Am avut foarte multe astfel de episoade. O echipă perfectă nu este o echipă unde nu se întâmplă absolut nimic. Gândește-te că ai o echipă cu 25 de masculi «alpha», cel puțin așa ți-ai dori, să ai jucători cu personalitate, agresivi. Când nu se întâmplă lucrurile așa cum planifici, îți dai seama ce e în vestiar. Și au fost foarte multe momente delicate. Echipa perfectă nu ascunde lucrurile urâte sub preș, ci le discută și transformă acea energie în ceva pozitiv”, a declarat Ovidiu Burcă.

Am informații că s-au împins Golubovic și Kopic după meci, i-a despărțit Colceag. Mi-a spus cineva din interiorul echipei, nu cred că a inventat așa ceva

- Radu Naum, la Digi Sport 1

Burcă dezvăluie un episod „grav” petrecut în vestiarul lui Dinamo

La finalul sezonului 2022/2023, Dinamo rata promovarea directă în favoarea Oțelului Galați, după un eșec suferit în ultima etapă la Iași, scor 1-4. „Câinii” aveau să promoveze totuși în Superliga, după barajul câștigat în fața celor de la FC Argeș, scor 8-5 la general.

Tehnicianul de atunci al „câinilor”, Ovidiu Burcă, a dezvăluit ce s-a întâmplat în vestiar după eșecul usturător de la Iași:

A fost rău în vestiar. S-au întâmplat lucruri grave! Dar mie, ca antrenor, mi-a plăcut, pentru că echipa a avut reacție. În momentul ăla, am știut că avem energie să ne batem până la capăt și să câștigăm împotriva oricărui adversar, chiar și din Liga 1. Dacă nu se întâmplau lucrurile alea, ar fi fost un semn de întrebare pentru mine.

S-au îmbrâncit oameni, s-au aruncat lucruri. Cei care nu știau ce înseamnă un vestiar, și îmi aduc aminte de domnul Voicu, care stătea lângă... Oamenii erau speriați. Dar eu, în adâncul sufletului, știam că asta ne va ajuta. Și așa a fost! A fost un declic.

A fost un meci foarte prost făcut de noi, unul dintre cele mai slabe meciuri făcute de noi anul trecut. Nu avea cum să rămână lucrurile așa. Dacă jucătorii, după acel eșec, mergeau direct la dușuri, apoi plecau acasă, însemna că nu aveam mentalitate de câștigători”.

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Ovidiu Burcă

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Vezi mai multe articole despre Dinamo:

Dawa și Baba Alhassan, la Dinamo » Imaginile care i-au luat prin surprindere pe suporteri
FCSB
Dawa și Baba Alhassan, la Dinamo » Imaginile care i-au luat prin surprindere pe suporteri
Prima decizie majoră luată de Dinamo, după menținerea suspendării terenului propriu până la finalul play-out-ului
DINAMO
Prima decizie majoră luată de Dinamo, după menținerea suspendării terenului propriu până la finalul play-out-ului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
aaxel03
aaxel03  •  10 Aprilie 2024, 23:34

Nu stiu de ce este asa de incantat un antrenor cand se iau jucatorii la bataie in vestiar, denota o lipsa de autoritate a antrenorului in primul rand. Singurul care are dreptul sa faca reprosuri este antrenoru, dar daca e cum zice Burca antrenoru e cam in plus.

creeperno534
creeperno534  •  10 Aprilie 2024, 22:50

Raul Albentosa joaca in Danemarca

istet10
istet10  •  10 Aprilie 2024, 19:12
Postat de aspida pe 10 Aprilie 2024, 17:09

Asa baieti, cautati asiduu stiri negative despre Dinamo. Destabilizati, destabilizati... Dar de Fesnic, cel cu "a existat o atingere, este penalty" nu ne spuneti nimic ? Parintii lui sunt mandrii de el ? Invatatoarea, asa i-a format caracterul ? Isi priveste linistit familia in ochi ?

Raul e la dinamo, nu in alta parte.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează