FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN MEDIAȘ

interviu Căpitanul Gazului are planuri mari: „6 puncte măcar. Ce dacă jucăm cu Argeș, FCSB, Botoșani și Craiova?!”

Matricardi (stânga) este unul dintre străinii de calitate din fotbalul românesc FOTO Cristi Preda
Matricardi (stânga) este unul dintre străinii de calitate din fotbalul românesc FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 03 decembrie 2021 17:06 / Actualizat vineri, 03 decembrie 2021 17:26

Patricio Matricardi speră ca Mediașul să iasă cât mai curând din zona retrogradării. Căpitanul Gazului dorește să aprofundeze limba română pentru a se înțelege și mai bine cu colegii

Patricio Matricardi, 27 de ani, a ajuns în scurt timp căpitanul ardelenilor, stoperul de 1,89 metri având calități de lider, atât pe teren, cât și în afara lui. Argentinianul a început din 2018 o aventură în Europa după ce a evoluat în țara sa pentru mai multe cluburi, prin care și Argentinos Juniors. 

Ilie Poenaru, foc și pară: „Deranjăm, cumva? Nu vă mai implicați!” » Discurs extrem de dur al antrenorului de la Gaz Metan
GAZ METAN - FARUL 1-1
Ilie Poenaru, foc și pară: „Deranjăm, cumva? Nu vă mai implicați!” » Discurs extrem de dur al antrenorului de la Gaz Metan

Până să ajungă în Transilvania, în primăvară la Hermannstadt, din vară la Mediaș, apărătorul a fost în Grecia, la Asteras Tripolis, și în Rusia, la Rotor Volgograd. Stoperul a explicat pentru GSP.ro că vrea să învețe și limba română, cu toate că vorbește spaniola și engleza. 2021 este anul ce i-a schimbat radical viața argentinianului: în primele zile ale lui ianuarie și-a unit destinele cu Daniela, jumătatea sa, apoi a sosit în România.

- Patricio, ce auziseși despre România înainte de a sosi aici?

- Nimic. Nici de bine, nici de rău. Am venit fiindcă s-a ivit această oportunitate și, până acum, nu-mi pare rău deloc. Situația a fost așa, mi-au zis agenții: "Uite, a apărut această posibilitate în prima ligă din România". Am zis "OK" și m-am aventurat aici. Nu cred deloc că este un pas înapoi pentru cariera mea.

- Totuși, nu crezi că puteai mai mult decât să te lupți pentru supraviețuire în Liga 1?

- România nu e LaLiga sau Premier League, dar aveți formații bune, jucători de calitate, chiar poți face o carieră bună aici. O să văd ce va fi până la vară în această țară, apoi voi lua o hotărâre. Vor conta, bineînțeles, toate detaliile din familie, mai ales că soția mea, Daniela, urmează să nască în martie, după aceea vom decide ce și cum. Până atunci, mă concentrez pe fotbal, fiindcă responsabilitățile sunt și mai mari, ca tată și căpitan de echipă.

Căpitanul Gazului are planuri mari: „6 puncte măcar. Ce dacă jucăm cu Argeș, FCSB, Botoșani și Craiova?!”
Patricio și Daniela au vizitat diverse locuri din țara noastră, relaxându-se și la Bran, la castel FOTO Facebook

"Avem încredere în cei de la club"

- Porți banderola unei formații multinaționale și multiculturale. Cum este?

- Nu e chiar atât de greu, găsim o limbă comună de a interacționa. Mulți străini au deprins româna, eu mai înțeleg, plus engleză, spaniolă, franceză, grupul e chiar unit și bun! Mă simt bine și responsabil, apreciat, sunt mândru că am fost ales lider. Încerc să fac tot ceea ce e mai bine nu pentru mine, ci pentru colegi.

- Sunt și probleme mari la club, lipsa banilor, a salariilor la timp. Cum e atmosfera?

- E ceva trecător, am primit asigurări și credem că se va rezolva. Avem încredere în cei de la club, vrem să rămânem un grup puternic. Locul nostru nu este în subsolul clasamentului, suntem focusați acum să obținem multe puncte până la vacanță.

Ivan și CFR

- Pentru voi urmează un program de foc: FC Argeș, în deplasare, apoi FCSB, acasă, cu Botoșani, în deplasare, și CSU Craiova, acasă. Ce speranțe aveți?

- Măcar 6 puncte să luăm, alt obiectiv care să fie?! Trebuie să învingem la Mediaș, doar la asta ne gândim. Și sperăm ca meciurile să fie decise de jucători, nu de alți factori.

- Chiar dacă jucați cu FCSB și cu Craiova acasă?

- Chiar dacă! M-ai întrebat ce obiectiv avem, am răspuns știind ce putem.

- Dintre atacanții cu care te-ai duelat în 2021 în România, care ți se pare cel mai puternic?

- Andrei Ivan. Cu el am avut cel mai tare duel.

- Care ți se pare cea mai puternică echipă de acum din Liga 1?

- CFR Cluj. Este foarte bine organizată, are constanță, iar aceasta este o regulă importantă atunci când vrei să câștigi campionatul. Nu degeaba a cucerit titlu după titlu în ultimii ani în România.

14națiuni sunt reprezentate la Gaz Metan, sub conducerea lui Poenaru

12mii de kilometri sunt între Mediaș și Buenos Aires, acolo unde are Matricardi casă

550 de mii de euroeste cota argentinianului, conform transfermarkt

3goluri a marcat Matricardi în 16 meciuri pentru medieșeni, în actuala ediție

"Oamenii sunt faini la Sibiu, la Mediaș. La Mediaș nu prea ai unde să te duci, de aceea te concentrezi pe fotbal. Trebuie să oferim mai mult, pentru ca Gaz Metan să nu aibă emoții la retrogradare" 
Patricio Matricardi, fundaș Gaz Metan

Hagi: „Gaz Metan nu a vrut să joace fotbal!” » Ce l-a mai enervat pe „Rege”: „Așa am auzit”
Gaz Metan - Farul 1-1
Hagi: „Gaz Metan nu a vrut să joace fotbal!” » Ce l-a mai enervat pe „Rege”: „Așa am auzit”
Sepsi s-a despărțit de un fotbalist de națională: „E mai bine așa”
SEPSI
Sepsi s-a despărțit de un fotbalist de națională: „E mai bine așa”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  06 Decembrie 2021, 18:17

macar ii sincer Patricio :)))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează