FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

PCH, susținere masivă pentru șomerul Bonetti » Cele 17 motive pentru care a fost adus la Dinamo

Dario Bonetti a revenit la Dinamo. FOTO: GSP +15   FOTO
Dario Bonetti a revenit la Dinamo. FOTO: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 19:46 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 21:32

Dario Bonetti (59 de ani) a semnat astăzi cu Dinamo, unde se bucură de sprijinul necondiționat al suporterilor din Peluza Cătălin Hîldan.

Șomer în precedentele 5 sezoane, Bonetti a pregătit-o ultima dată pe ASA Tg. Mureș în 2016 (3 meciuri). În România, italianul și-a făcut un nume la Dinamo, pe care a condus-o în două rânduri, iulie-octombrie 2009 și aprilie-noiembrie 2012. 

Bonetti a nimerit într-un cazan încins la Dinamo: „Cea mai ieftină soluție! Cine se gândește la liniște se înșală”
DINAMO
Bonetti a nimerit într-un cazan încins la Dinamo: „Cea mai ieftină soluție! Cine se gândește la liniște se înșală”

Chiar dacă CV-ul lui arată dezastruos, reprezentanții Peluzei Cătălin Hîldan, cei care se află la conducerea clubului, se bat cu pumnii în piept că au luat cea mai bună decizie. Pe facebook. PCH a publicat astăzi cele 17 motive pentru care italianul a fost adus la Dinamo.

PCH: 17 motive pentru care Bonetti a revenit la Dinamo

PERCHÉ DARIO BONETTI? De ce el, când știm că n-a mai antrenat de mult, când prezentările din presă au căutat toate argumentele împotrivă, influențându-i, vrând nevrând, pe mulți dintre suporteri. Dacă tot au fost căutate doar minusuri, haideți să vedem și punctele de forță ale lui Bonetti. Am găsit 17 argumente, care, în contextul actual, trebuie să ne motiveze să-l susținem pe acest antrenor, măcar atât cât i-am susținut pe ultimii antrenori, inclusiv pe Adi Mihalcea sau pe Jerry Gane, cărora li s-a acordat încredere în ciuda lipsei de experiență ca antrenori principali. 

DE CE DARIO BONETTI? 

1. Pentru că ìn primăvara lui 2020, când clubul a rămas exclusiv pe umerii suporterilor, cu datorii din urmă, pe jumătate de an, primul care a vorbit cu noi și ne-a încurajat a fost Dario. Atunci când nimeni nu mai credea că vom supraviețui, atunci când nimeni nu mai dădea doi bani pe clubul ăsta, el ne-a spus că "Dinamo este un Ferrari, cu cheile în contact și cu rezervorul plin. Trebuie doar cineva care să știe să-l pornească." Între timp, au venit impostorii care au furat benzina din rezervor și au vandalizat bijuteria asta roșie. E mai greu ca niciodată s-o pornim din loc, DAR N-AVEM ÎNCOTRO. Vom fi noi scânteia care va reaprinde acest motor. 

2. Pentru că atunci când alții ne spuneau că vor veni alături de noi în DDB când va mai trece pandemia, Dario n-a stat pe gânduri. A crezut în noi, s-a înscris în DDB și i-a provocat pe alți mari dinamoviști să se alăture. Atunci am avut prima mare explozie de înscrieri în DDB. 

3. Pentru că după un meci pierdut cu 3-0 la masa verde, a știut să-i motiveze pe jucători și să-i facă să creadă într-un miracol, intrând în istorie ca prima și singura echipă care întoarce un astfel de rezultat. 

4. Pentru că în contextul în care alți antrenori ne-au spus că mai așteaptă, ca să vadă dacă se deblochează transferurile și dacă vin banii, el a avut curajul asumării. 

5. Pentru că ieri n-a plecat acasă după ce a văzut câți jucători mai sunt la Saftica. Este genul de antrenor care crede în jucătorii săi și știe să-i capaciteze. 

6. Pentru că nu s-a speriat când a văzut că baza sportivă arată ca după război, fără dușuri, fără toalete, fără vestiare, fără obiectele donate de suporteri, fără o parte din aparatură. (așteptăm ca obiectele care au dispărut să fie aduse înapoi de urgență de către cel care le-a luat) 

7. Pentru că el a adus la Dinamo ultimele trofee importante, pentru care a știut să se bată în stil italian. 

8. Pentru că a știut să pună în valoare jucători precum Diabete, Kone, Andrei Cristea, Marius Alexe, Gabi Torje, Dragos Grigore, Constantin Nica sau Steliano Filip. A știut să îmbine experiența unor jucători ca Dănciulescu sau Marius Niculae, cu entuziasmul celor tineri. Unii dintre ei au fost aduși de el la prima echipă, unde i-a șlefuit, pentru ca apoi să fie vânduți de Dinamo, chiar și cu prețuri de peste 1 milion de euro. (preluare dintr-un comentariu: "Ati uitat de Lucian Goian, care nu prinsese 10 minute in sezonul ala si a fost transformat in cel mai sigur fundas din tara") 

9. Pentru că nu s-a dezis niciodată de Dinamo, deși nu este român și nu are nicio obligație morală față de noi. 

10. Pentru că a jucat la cel mai înalt nivel, de la Naționala Italiei până la Roma, Juventus, Milan sau Hellas. 

11. Pentru că nu știe ce înseamnă frica. Este cunoscut drept cel mai dur jucător din istoria Italiei, unde deține recordul de cartonașe roșii. Niciodată nu intra la rupere, dar era genul de care nu putea trece și mingea și adversarul. Dinamo are nevoie de RĂUTATEA CÂINEASCA, asemănătoare celei arătate de italieni în finala de la Londra. 

12. Pentru că anul trecut, când Dinamo căuta jucători, a fost dispus să alerge pentru noi și să ne propună jucători fără să ceară 1 euro. Asta în contextul în care, la noi, tradiția spune că nimic nu se mișcă fără comisioane și interese. 

13. Pentru că provine dintr-o școală care dă ora exactă în fotbal, după cum s-a văzut la ultimul Campionat European. 

14. A format echipa Zambiei, care a câștigat Cupa Africii, o competiție în care se bat echipe ca Nigeria, Ghana sau Camerun, cu care Naționala noastră ar visa la un egal. 

15. Pentru că Dario a cumpărat bilete cot la cot cu noi și a contribuit, cu puținul lui, la supraviețuirea lui Dinamo. 

16. Pentru că noua conducere are încredere în el. 

17. PENTRU CĂ DACĂ EL CREDE ÎN NOI ȘI ÎN DDB, când mulți ne pun la îndoială, ȘI NOI TREBUIE SĂ CREDEM ÎN EL, când mulți nu-i acordă șanse.

Bonetti, CV dezastruos în afara „haitei”! 

În străinătate, Bonetti a condus doar formații modeste din Italia, de ligi inferioare (Juve Stabia, Gallipoli, Potenza Calcio), pe FC Sopron, în Ungaria, și naționala Zambiei. Italianul nu a antrenat niciodată un sezon întreg vreo echipă. 

Cel mai mult a pregătit-o pe reprezentativa Zambiei, între iulie 2010 și octombrie 2011. Însă Bonetti nu a prins în acest interval decât 7 partide pe banca africanilor. De asemenea, Dario Bonetti devine singurul tehnician din Liga 1 fără nicio echipă la activ în ultimii 5 ani, perioadă de timp în care a fost șomer!

Dario Bonetti a semnat cu Dinamo și a condus azi primul antrenament

Italianul Dario Bonetti este de azi noul antrenor al lui Dinamo. Va debuta pe banca echipei pe 19 iulie, în prima etapă din Liga 1, când Dinamo joacă pe teren propriu cu FC Voluntari, de la 20:30.

Dario Bonetti a semnat contractul cu formația alb-roșie, revenind în antrenorat după o pauză de cinci ani. 

„Dario a semnat un contract pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă un an. Va fi azi la antrenament și îl va conduce”, a spus Iuliu Mureșan, administratorul special al clubului, pentru GSP.ro.

VIDEO Lucian Goian vorbește despre situația de la Dinamo și ce înseamnă venirea lui Iuliu Mureșan

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Bonetti a nimerit într-un cazan încins la Dinamo: „Cea mai ieftină soluție! Cine se gândește la liniște se înșală”

Mesajul de adio al lui Puljic pentru fanii lui Dinamo: „Vreau să corectez ceva”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
reddogsv
reddogsv  •  15 Iulie 2021, 11:34

,,17 motive'' trase de par, umflate artificial pt un antrenor care nu a mai profesat de 5 ani! Cam riscante astfel de afirmatii

amadeus2021
amadeus2021  •  15 Iulie 2021, 10:02
Postat de bando. pe 14 Iulie 2021, 21:45

17 motive? Hai nu zău! :))) Sincer am citit 2-3 rânduri din articol după care m-am oprit. Dacă într-un timp epistolele/amendamentele PCH trezeau emoții mai ceva decât serialele Turcești, ușor ușor credibilitatea lor tinde sa devina egal cu zero.

Deocamdată Bonetti a dat dovadă de curaj, nu are ce pierde. Dar dacă va ști să motiveze acest lot pe care îl are, pot fi unele surprize frumoase. Interesant cât de interes suscită Dinamo susținătorilor grupării consonare din Berceni!

viata.de.caine
viata.de.caine  •  15 Iulie 2021, 06:19

Ce poeti, tararache, bucurica și familia răposatului...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează