FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - POLI IAȘI, DUMINICĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK

Pe ei nu i-a salvat Gigi! Statistica neobișnuită înaintea meciului FCSB - Poli Iași + ce propun moldovenii

Articol de - Publicat joi, 29 martie 2018 13:27

Play-off-ul programează pentru duminică primul experiment, duelul dintre cel mai bogat și cel mai sărac club din turneu. Săracii sunt, coincidență ori nu, printre puținii din campionat care nu au încasat bani din transferuri către FCSB.

De la Iași a trecut Golubovici la echipa lui Becali, dar sârbul era la finalul contractului în Moldova, deci Poli nu s-a ales cu niciun ban.

Ultimii bani s-au dus

Trupa lui Stoican a fost construită astă-vară cu buget redus, Andrei Cristea are 5.000 de euro lunar și e cel mai bine plătit din lot. Budescu încasează în două luni la FCSB salariul pe un an al lui Cristea. Salarii care la Iași oricum nu se mai plătesc la timp.

Clubul a acumulat două luni și jumătate în care nu s-a achitat de plățile către fotbaliști și a stins de curând datoriile. Efortul a fost imens, s-au folosit ultimii bani din cont și nimeni nu știe exact cum va fi gestionată situația în următoarele două luni, cât mai durează programul din play-off.

Mai vor în Europa?

Conducerea a calculat că ar mai fi nevoie de 7 milioane de lei, însă nimeni nu a descoperit deocamdată sursa pentru acoperirea "găurii". Finanțarea de la primărie e blocată, pentru plata salariilor restante s-au folosit drepturile TV.

Motivația alb-albaștrilor ar constitui-o lupta pentru locul al patrulea, care conține un bilet de Europa League. Ar fi, oricum, un deznodământ fantastic pentru un sezon în care moldovenii își propuseseră să se salveze de la retrogradare.
Alt obiectiv, redresarea situației financiare, s-ar realiza dacă Poli ar reuși să vândă la vară unul dintre fotbaliștii străini pe care i-a inventat în urmă cu 9 luni, când a umplut vestiarul care se golise după plecarea jucătorilor din mandatul lui Prunea. 

Ce scot pe piață?

Gigi, salvarea Astrei, a Viitorului, și a CFR-ului în ultimii ani, în care a ținut în viață aceste cluburi cu prețurile mari pe care le-a plătit pe achiziții de acolo, a remarcat în prima parte a campionatului și un jucător de la Iași, pe albanezul Kamer Qaka.

Internaționalul de 22 de ani a mai fost dorit și de Cluj, dar clubul a preferat să refuze o afacere ca să forțeze calificarea în play-off. Un scop pe care Stoican și oamenii lui l-au realizat.

Situația va fi diferită la vară, clubul o să aibă nevoie de bani, indiferent de poziția pe care va încheia stagiunea, și va fi dispus să vândă. Motiv pentru care partida de duminică va însemna și un fel de casting sub ochii lui Gigi. Mijlocașul central Qaka și atacantul Jo sunt fotbaliștii cei mai interesanți din lotul lui Poli. 

Clubul - Jucători pe care i-a vândut la FCSB
CFR: Muniru, Tade, Jakolis, Semedo, Surdu
Craiova: A. Vlad
Viitorul: F. Tănase, F. Coman, Benzar, Nedelcu, G. Iancu, Toșca
Astra: Enache, Budescu, Alibec, Amorim, Boldrin
Dinamo: Gnohere
Botoșani: Moruțan
Voluntari: V. Achim
Chiajna: Ad. Popa
Timișoara: Ov. Popescu
Gaz Metan: Pârvulescu
Sepsi -
Juventus -
Iași -

"Indiferent cât de grea va fi situația, noi o să jucăm serios până la sfârșit. Nu contează clasamentul, jucăm pentru televiziuni, că de acolo vin banii" Flavius Stoican, antrenor Poli Iași

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
109272279906644
Andrei Dumitrescu  •  29 Martie 2018, 20:09
Postat de Diana Dim pe 29 Martie 2018, 18:09

De ce in comentariul meu lansat azi la ora 17,40 unele secvente de text au fost inlocuite cu ***? Nu am folosit cuvinte ce puteau fi categorisite altfel decat decente, nu am jignit pe nimeni, si totusi textul nu a fost lasat integral. Sa fie o dovada in plus ca astfel de articole sunt platite de Becali?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1308183692641866
Diana Dim  •  29 Martie 2018, 18:09

De ce in comentariul meu lansat azi la ora 17,40 unele secvente de text au fost inlocuite cu ***? Nu am folosit cuvinte ce puteau fi categorisite altfel decat decente, nu am jignit pe nimeni, si totusi textul nu a fost lasat integral. Sa fie o dovada in plus ca astfel de articole sunt platite de Becali?

1308183692641866
Diana Dim  •  29 Martie 2018, 18:01

Oricum, domnule Ovidiu Minea ceea ce dumneata ai vrut sa relevezi in statistica cu cluburile care au vandut jucatori Stelei, este total neconcludent, fiind mult mai multe cluburi care - in liga 1 fiind- au dat Stelei jucatori, daca ne referim doar la perioada de dupa transferul lui Surdu sau Semedo. Dar dumneata esti tanar si n-ai prea mancat fotbal cu paine, cum au facut altii. Iar de aici poate rezulta ca nu banii de la Steaua pot tine echipele in prima liga, cum vrei sa insinuezi dumneata in legatura cu viitorul Iasiului in prima liga.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează