FOTBAL  »  Superliga  »  STADION CRAIOVA

Performanță remarcabilă pentru noul "Oblemenco"! Al 4-lea cel mai frumos stadion recent inaugurat: cine a fost peste

Articol de GSP - Publicat joi, 08 martie 2018 11:22

Recent inauguratul stadion al lui U Craiova a fost inclus pe lista celor mai votate zece stadioane date în folosință anul trecut.

Juriul concursului a fost asigurat de 5 arhitecți renumiți din lumea sportului, iar rezultatul este unul extrem de bun pentru arena "leilor".

Stadionul din Craiova este pe locul 4 în topul celor mai frumoase arene, cu 6.98 puncte, fiind devansat doar de stadionul Luzhiniki, din Moscova, cu 7.84 punctaj, U Arena, din Paris, cu 7.24 puncte și Mercedes Benz Arena, din Atlanta, cu 7.12 puncte.

52.600.000 €a costat noua arenă din Craiova, a cărei capacitate este 30.292 de locuri

Ce stadioane au fost în finală

Gaziantep Stadyumu (Gaziantep, Turcia)
Luzhniki (Moscova, Rusia)
Mercedes-Benz Stadium (Atlanta, USA)
Samsun 19 Mayis Stadyumu (Samsun, Turcia)
Stadion St. Petersburg (St. Petersburg, Rusia)
Stadion Śląski (Chorzów, Polonia)
Stadionul " Ion Oblemenco" (Craiova, România)
U Arena (Paris/Nanterre, Franța)
Wanda Metropolitano (Madrid, Spania)
Yeni Ataturk Stadyumu (Sakarya, Turcia)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
turcescu
turcescu  •  08 Martie 2018, 20:53
Postat de albalbastru72 pe 08 Martie 2018, 19:38

Nu am timp sa-mi pierd cu tine si nici nu meriti,topul nu e facut de romani,cauta link-ul si vezi.Nu prea va convine asta inteleg,dar obisnuiti-va,pina la urma e un stadion romanesc,o sa-l apreciati din ce in ce mai mult cu timpul.

La pretul la care a fost construit, arata incredibil. Daca nu-l construiai clujenii de la Dico-Tiganas si era o firma straina, costa 100 de milioane pe putin. Plus ca daca era alta firma romaneasca, poate arata naspa.

turcescu
turcescu  •  08 Martie 2018, 20:52
Postat de Mario Durm pe 08 Martie 2018, 18:35

"La nivel mondial"... auzi ce *** e omul... ba baiatule, in primul rand uita-te la cele 3 stadioane care au fost construite in Turcia... care sunt peste stadionul vostru din orice punct de vedere, design, acustica si tot ce mai vrei tu... ca sa nu mai zic de Wanda sau stadionul lui Zenit... astia care au realizat topul asta probabil ca sunt de la Times New Roman... la ce sa te astepti? normal ca prazarii pun botu'... STARE DE SPIRIT? Ma faci sa rad. Asa ceva nu exista la voi. Iar legat de mesajele alea cu iz politic si de clona pe care le-ati adresat voi unora... scot in evidenta mai degraba prostia voastra... PRIETENI, ATI APARUT PESTE NOAPTE IN LIGA A 2-A. DESPRE CE VORBIM? Ce stare de spirit? Starea de spirit a Olgutei sau care?

Stadionul lui Craiova este pe locul 4 pentru ca este senzational pentru pretul la care a fost construit. In mod normal costa 110-120 de milioane de euro daca era realizat in alte parti sau de ale firme chiar si-n Romania. Clujenii de la Dico-*** se pricep. Alea din Turcia de care spui tu, sunt numai table ca stadionul lui Galatasaray. Turcia are constructori slabi. Cat despre Wanda din Spania, clar este peste Ion Oblemenco dar a costat mult, mult mai multi bani. Stadionul Universitatii este unul dintre cele mai ieftine si frumoase stadioane ALL-TIME.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stefan..
stefan..  •  08 Martie 2018, 20:12

Putea fi construit in orice oras mare al tarii, dar cu eficiența mult mai mica. Un stadion, oricat de impozant, dar pustiu,e dezolant. Suporterii Stiintei meritau acest stadion. Daca la nivel de joc, fotbalul romanesc e tot mai la vale, ceea ce este in tribunele noului Oblemenco este de vis!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează