FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Pițurcă a rupt tăcerea: "Regret că l-am ajutat pe Gigi. Mi-am dat seama că eu nu am antrenat Steaua. Clănțănitorii, printre care și clănțănitorul Meme Stoica, au început să-i bage idei în cap!"

FOTO: GAZETA SPORTURILOR
FOTO: GAZETA SPORTURILOR

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 18:02

Victor Pițurcă a vorbit despre planurile sale de viitor la noua echipă a Armatei, dar și despre momentul în care Gigi Becali a preluat Steaua în 2003.

Pițurcă a făcut mai multe dezvăluiri din perioada în care Becali a devenit finanțatorul Stelei.

"Nu vreau să iau echipa din Liga 1 de la Becali. Îl vom ajuta pe Lăcătuș cu tot ce putem și vom face tot posibilul ca adevărata Steaua să revină în Liga 1 și să redevină a suporterilor, pentru asta mă lupt și asta e tot ce îmi doresc.

Văd că de la o vreme toată lumea se întreabă unde a jucat Dică, pe cine a antrenat Pițurcă și alte astfel de lucruri. Băi, fraților, am fost conștienți că antrenăm Steaua până când judecătoria i-a dat dreptate lui Talpan. Dacă judecătoria nu-i dădea dreptate lui Talpan, și noi credeam la fel, că am antrenat la Steaua. Dar dacă judecătoria spune negru pe alb că Talpan are dreptate, atunci normal că noi nu am fost în perioada asta la adevărata Steaua.

Mulți spun că, dacă nu era Becali, dispărea Steaua! Stați liniștiți, că nu dispărea Steaua. Eu l-am adus pe Gigi la Steaua, scopul lui cel mare era să ajungă persoană publică. Dar Steaua se descurca și fără Becali, fiți liniștiți.

M-am certat cu Becali la scurt timp după ce a preluat clubul și eram eu antrenor. Voia să dea un jucător afară. Încerca să devină șmecher de fotbal. L-a trimis pe Strizu să-mi spună că vrea să-l dea afară pe Romeo Pădureț. M-am certat cu Gigi, am plecat de la echipă pentru asta, am lăsat o muncă în spate și am plecat. Clănțănitorii, printre care și clănțănitorul Meme Stoica, au început să-i bage idei în cap lui Becali, iar eu m-am retras.

Eu n-am luat în viața mea bani de la Gigi Becali. L-am ajutat pe Gigi Becali financiar. Într-o zi i-am făcut rost de 700.000 euro într-o zi, niște bani vitali pentru el, altfel intra în mari belele și avea de plătit două milioane de euro într-o zi", a spus Pițurcă pentru TV Digisport.

Am înțeles că el a luat o semnătură la Ministerul Sportului și a înregistrat-o și la Ligă și la Federație. Contractul era de această manieră: dacă se face societate pe acțiuni, era de acord și Ministerul. E un act oficial care nu poate fi pus la îndoială.

Acolo erau reprezentanții Armatei și Viorel Păunescu. Eu nu am participat la această tranzacție, doar am semnat. Au fost niște momente penibile la acel moment. După această adunare generală, după ce generalii au plecat definitiv, Păunescu a rămas, deși și el a amenințat că va pleca din sală. După această adunare generală, Păunescu nu a mai vorbit cu nimeni.

L-am susținut pe Gigi, dar regret că am făcut asta, am plecat în cantonament și Gigi a făcut actele. Eu nu am știut că a făcut aceste greșeli: n-a făcut corect societatea, n-a luat palmaresul, n-a luat sigla, dacă știam eu de aceste lucruri , credeți că-l lăsam eu să facă actele?
Victor Pițurcă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (95)
bigdeal
bigdeal  •  18 Ianuarie 2017, 20:39
Postat de bigdeal pe 18 Ianuarie 2017, 20:35

Cateva randuri care m-au impresionat, scrise din suflet de un suporter rapidist. Merita citite. "Salut Gabi! Cu mult respect din partea unui rapidist. Apreciez foarte mult pozitiile tale si viziunea ta asupra fotbalui. Mi-as dori ca in emisiunile la care participi sa se vorbeasca mai mult despre nenorocirile prin care trec azi suporterii Rapidului, chiar daca tu probabil n-ai nicio afectiune pentru echipa noastra. In schimb, draga Gabi, pt ca te stimez si te iubesc pt ceea ce ai reprezentat in fotbalul nostru imi permit sa-ti transmit ceva. Ca de la rapidist la stelist. Si noi am crezut ca ne vom descurca, Gabi. Si noi am crezut ca vor sari banii si investitorii pe noi, doar doar sa plece Copos. Si noi ne-am adunat si am adunat bani, ne-am crezut socios, doar doar sa plece Copos. Si noi Gabi, rapidistii, intre timp am murit, pe mana noastra, chiar daca Copos a plecat. Suporterii "revolutionari" ai Stelei vor avea aceeasi soarta si vor regreta la fel de mult cum regretam noi. Doar ca la fel ca si la noi, va fi prea tarziu. Suntem niste idealisti, manati de intentii bune, care ne place sau nu am contribuit sau vom contribui (cazul stelistilor) la disparitia clubului nostru drag, doar din simpla aversiune fata de un individ fara scrupule, dar care baga bani. Cazul nostru puscariasul Copos George. Cazul Stelei, puscariasul Becali George. Finalul e acelasi din pacate. Iar eu cred ca asa cum le-am spus si gloriilor rapidiste, voi, gloriile steliste trebuie sa fac

Finalul e acelasi din pacate. Iar eu cred ca asa cum le-am spus si gloriilor rapidiste, voi, gloriile steliste trebuie sa faceti ceva sa stopati dezastrul. Nu prin CSA, pt ca acolo sunt convins ca nu se va rezolva nimic niciodata. Ci prin voi, prin cuvantul vostru, prin unitatea voastra. Tu, Hagi, chiar si baietii astia care au jucat recent la Steaua ca Dica, Radoi etc...desi nu-i pot pune vreodata in aceeasi barca, voi trebuie sa faceti ceva. Pt ca fotbalul romanesc moare. Va moare Steaua, Gabi!!!! Iti scriu cu lacrimi in ochi...am cantat in legione granata "sa moara Steaua" ani de zile...acum disparem pe rand. Ce vom face fara pasiunea noastra? Voi ati salvat fotbalul romanesc prin generatia voastra. Mai faceti odata un efort! Va rog! Cu respect, un ex-Legione Granata

chris_bu67
chris_bu67  •  19 Ianuarie 2017, 07:49

A spus ceva neadevărat,Pițurcă?

10210131381213402
Sorin Burnea  •  19 Ianuarie 2017, 04:54

Ce comic de om. Piturca nu-și recunoaște reputația! Dar lumea îl cunoaște. Buget de 8 milioane??? Hahaha!! Dacă nu-i in stare sa bage el un milion, crede ca boeschatri de fostele glorii au bani?? Lumea se ferește mai ales când se alfa ca Piți ii implicat.

Vezi toate comentariile (95)
Comentează