FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Fanii lui Dinamo i-au gonit familia din țară: „Dacă e să mi se întâmple ceva, măcar ei să fie bine”

FOTO: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , - Publicat marti, 11 ianuarie 2022 23:34 / Actualizat marti, 11 ianuarie 2022 23:49

Plamen Iliev (30 de ani) a fost extrem de speriat de evenimentele petrecute după eșecul suferit de Dinamo la Mioveni, când ultrașii au oprit autocarul echipei pe autostradă. Bulgarul și-a trimis soția și copiii la Sofia, de teama unor eventuale agresiuni fizice.

Din cauza acțiunilor suporterilor din galerie, Dinamo e foarte aproape să piardă unul dintre jucătorii pe care îi considera foarte importanți în tentativa de a evita retrogradarea. Plamen Iliev nu dorește să continue în Ștefan cel Mare, iar motivele sunt legate de comportamentul agresiv pe care fanii l-au avut la adresa fotbaliștilor, atât imediat după meciul de la Mioveni, cât mai ales pe drumul de întoarcere spre București, pe autostrada A1.

Despărțirea de Dinamo, iminentă » A fost lăsat în afara lotului pentru amicalul cu CS Mioveni
Dinamo
Despărțirea de Dinamo, iminentă » A fost lăsat în afara lotului pentru amicalul cu CS Mioveni

Plamen Iliev și-a trimis familia acasă

Atunci, un grup de ultrași a oprit autocarul roș-albilor și au urmat scene în care jucătorii au fost inclusiv amenințați, și ei, și familiile lor. Iliev a fost unul dintre cei mai speriați de aceste evenimente și chiar dacă inițial intenția lui de a părăsi echipa a fost pusă pe seama acuzelor și criticilor lansate la adresa lui de Rednic, motivul real e teama de cei din peluză.

Acest lucru le-a transmis Plamen celor din conducere, cărora le-a spus că, dacă nu se va ajunge la o înțelegere, el nu garantează pentru modul în care va putea să fie concentrat și focusat pe antrenamente și partide, stresul tribunei fiind prea mare.

Tocmai fiindcă s-a speriat foarte tare, Iliev a luat o decizie radicală. Imediat după acele evenimente, în care a avut de suportat agresiunea ultrașilor, dar și amenințările acestora, el a decis să-ți ducă soția și cei doi copii, un băiat și o fată, acasă, în Bulgaria, la Sofia, iar la București să rămână doar el, singur: „Dacă e să mi se întâmple ceva din partea fanilor, măcar să mi se întâmple doar mie, nu și celor din familie”.

Fanii lui Dinamo i-au gonit familia din țară: „Dacă e să mi se întâmple ceva, măcar ei să fie bine”
Plamen Iliev / FOTO: Imago-Images

Promisiunea lui Răducioiu

Bulgarul nu e singurul care a acuzat un șoc după revolta suporterilor. Din informațiile GSP, mai sunt și alte nume de jucători, în frunte cu Sorescu, care vor să plece, nedorind să mai fie ținta atacurilor celor din tribună.

Noul manager sportiv al „câinilor”, Florin Răducioiu, a aflat chiar din dezvăluirile fotbaliștilor despre cum au stat exact lucrurile, mai ales în timpul confruntării de pe autostradă, și s-a arătat șocat de faptul că așa ceva a fost posibil. „Vă promit că, atât timp cât voi fi aici, asemenea lucruri nu se vor mai întâmpla”, le-a zis fostul mare atacant jucătorilor lui Dinamo. 

8.000 de eurolunar e salariul pe care Plamen îl are la Dinamo

A mai jucat la două echipe în România

Experiența Dinamo nu e prima pentru Iliev în ceea ce privește o echipă din Liga 1. În urmă cu 6 ani și jumătate a ajuns prima dată la noi în țară. Atunci a semnat cu FC Botoșani, unde a bifat aproape 50 de meciuri. Imediat l-a remarcat Astra, care l-a achiziționat, văzându-l un înlocuitor perfect pentru Silviu Lung jr. 

A evoluat și pentru giurgiuveni tot 2 ani, după care a prins un contract foarte bun în Bulgaria, la campioana Ludogoreț. Acolo a câștigat 4 trofee, iar în 2019 a fost declarat cel mai bun portar din campionatul de la sud de Dunăre. Iliev are și 19 selecții în reprezentativa Bulgariei. 

Rednic nu l-a dorit fiindcă a refuzat-o pe Luana

Iliev a fost criticat violent de Mircea Rednic pe parcursul toamnei. Iuliu Mureșan, după ce l-a demis pe antrenor, a dezvăluit care ar putea să fie, de fapt, substratul acțiunilor ostile ale "Puriului". "Iliev a avut-o impresar pe Luana Rednic. 

23e locul ocupat de Iliev în topul portarilor care au evoluat în acest sezon de Liga 1, conform indexului InStat. Sub el se află doar colegul său Eșanu, Dobre (Clinceni), Popescu (Mioveni) și Păun (Clinceni)

Când a plecat în Bulgaria, a plecat cu un alt impresar, de aici e posibil să fi fost contre între ei doi. Din prima săptămână, Mircea mi-a spus că Iliev nu e un portar de nivelul lui Dinamo, că nu este atât de bun". Cu Rednic antrenor, Dinamo a disputat 12 meciuri, 11 în campionat și unul în Cupa României, iar Iliev a apărat în 8 dintre ele! 

Nici Sorescu nu trece incidente

Un alt fotbalist important, care nu e dispus să accepte scenele de după înfrângerea cu Mioveni, e Sorescu. El a fost dezbrăcat de tricou de fani, care apoi l-au aruncat pe jos. 

„Am venit la Dinamo cu brațele deschise, am venit pentru tata. El mi-a spus niște cuvinte acum, nu mă așteptam de la el. A pus și tata în balanță lucrurile: «Bă, stai, e clubul la care-mi doream să joace, dar până să își bată joc de copilul meu!» Are și el o limită. Acolo a fost momentul critic, la Mioveni s-a terminat absolut totul. Pentru mine a fost ceva îngrozitor. Eu nu am dormit 36 de ore, până la antrenamentul de a doua zi, cred că am dormit o oră și un pic", a declarat Sorescu la ProTV. 

VIDEO Cum crede Dragomir că se poate salva Dinamo

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Transfer ratat de Dinamo » Atacantul a preferat să meargă în Liga 2

EXCLUSIV Fostul fundaș al Craiovei confirmă negocierile cu Dinamo: „Da, antrenorul mă dorește foarte mult”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
gago747
gago747  •  12 Ianuarie 2022, 15:32
Postat de schwartz69 pe 12 Ianuarie 2022, 09:04

Pai dupa ce fac 2 penaltyuri la rand , in mod identic, ori esti prost, ori ai intentii rele pt ca ai pus ceva banisori la o casa de pariuri ! Prea au fost gogonate

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  12 Ianuarie 2022, 13:54

Rednic a fost capul rautatilor !!

514091889218839
Mihai Buzea  •  12 Ianuarie 2022, 13:41

Burlescu ARE GRIJA DE ***!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează