FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Play-off înainte de play-off! Vești bune și proaste pentru FCSB + Analiza roș-albaștrilor înainte de ultima parte a campionatului

Articol de , - Publicat joi, 29 noiembrie 2018 13:02

ANALIZĂ. În ultimele 5 etape din 2018, FCSB va întâlni 4 echipe care acum se află pe locuri de play-off. Roș-albaștrii nu-și fac griji, ei domină clar ierarhia virtuală a meciurilor disputate exclusiv între primele 6 poziţii.

VESTEA PROASTĂ PENTRU FCSB: e echipa care are cel mai greu program în luna decembrie. Practic, va urma un adevărat play-off. Dintre cele 5 formații care se află, alături de roş-albaştri, pe poziţii de play-off în momentul de faţă, 4 vor întâlni trupa lui Dică în intervalul 1-22 decembrie. Comparativ, Craiova va avea un singur joc considerat foarte greu din perspectiva locului din clasament.

VESTEA BUNĂ PENTRU FCSB: echipa s-a descurcat foarte bine în meciurile pe care le-a disputat în turul sezonului regulat împotriva formaţiilor care acum se află între primele 6. De fapt, FCSB domină fără probleme această ierarhie virtuală.

A acumulat 10 puncte, aproape dublu faţă de CFR şi cu două puncte peste Craiova, formaţie care are un meci în plus disputat. În plus, dintre cele 4 meciuri, 3 vor fi pe teren propriu, cu Gaz Metan, Viitorul şi CFR, însă "acasă" pentru vicecampioană va însemna stadionul "Nicolae Dobrin" din Piteşti.

Fiecare dintre cele 5 etape rămase de disputat în acest an va conţine cel puţin un meci de "play-off", adică între echipe din prima jumătate. Va exista chiar şi o zi cu două astfel de confruntări! În runda intermediară de la jumătatea săptămânii viitoare.

Miercuri, 5 decembrie, se vor disputa Gaz Metan - Viitorul şi Sepsi - FCSB! Iar anul se va încheie cu derby-ul campionatului şi al luptei pentru titlul de campioană: FCSB - CFR e programat pe 22 decembrie, de la ora 20:00.

PARADOX

Randament mai bun cu "granzii" decât cu piticii

În ciuda unui program infernal, FCSB are motive să aştepte cu mult optimism finalul de 2018. Echipa s-a descurcat mai bine cu echipele clasate în vârful Ligii 1 decât cu cele din a doua parte a ierarhiei. 

randament

 1

Trei echipe au fost mereu

În primăvara lui 2019 va avea loc al 4-lea play-off. În precedentele, numai 3 cluburi au bifat an de an prezenţa între primele 6: FCSB, Viitorul şi Astra. Dintre cele trei, singura care n-a câştigat titlul e FCSB. Până acum, 9 formaţii au jucat în play-off.

În momentul de faţă, Gaz Metan şi Sepsi sunt pe zonă virtuală de play-off şi ar fi new-entry-uri faţă de anii trecuţi. 

componenta play off

A câştigat două din 3 play-off-uri

FCSB poate fi considerată ca o adevărată specialistă a play-off-urilor. Chiar dacă n-a câştigat niciodată titlul în acest format, trupa roş-albastră a câştigat două dintre precedentele 3 ediţii de play-off.

Exclusiv pe clasamentul celor 10 etape din această parte a campionatului, inclusiv anul trecut, FCSB a fost peste CFR. FCSB a făcut 22 de puncte, iar clujenii numai 20. La fel şi în sezonul în care campioană a ieşit Viitorul: în play-off s-a impus FCSB, 20 puncte, urmată de Dinamo (19) şi Viitorul (18). Doar în primul sezon altă echipă a acumulat cele mai multe puncte: Astra (22), FCSB (21). 

"Dacă vom avea un avans de 5 puncte atunci când va începe play-off-ul, pot să dau asigurări că vom câştiga campionatul" Nicolae Dică, antrenor FCSB.

"Atâta vreme cât va fi sistemul cu play-off, şansele celor de la FCSB de a mai câştiga titlul sunt foarte, foarte mici. Având în vedere ce se întâmplă în play-off, chiar cred că FCSB nu va lua niciodată campionatul" Basarab Panduru, expert Telekom Sport

"Gigi strică tot, inclusiv lucrurile foarte bune pe care le face ca patron. Nu realizează că a pierdut 3 titluri la rând şi probabil că îl va pierde şi pe ăsta" Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

Ultima serie de titluri a fost în campionat normal

FCSB a triumfat ultima dată în Liga 1 în 2014-2015. A fost al treilea titlu consecutiv dintr-o serie începută de Reghecampf la startul sezonului 2012-2013.

Toate cele 3 succese au fost înregistrate în campionate cu 18 echipe şi cu un sistem clasic: tur şi retur, fiecare cu fiecare câte două meciuri, unul acasă, celălalt în deplasare.

În 2012-2013, FCSB a avut un avans de 16 puncte faţă de a doua clasată, a urmat un titlu cucerit cu un surplus de 5 puncte, în vreme ce în 2014-2015, cu Gâlcă antrenor, totul a fost la potou: 3 puncte avans, campionatul fiind decis de ultima etapă: Iaşi - FCSB 0-0 şi ASA Tg. Mureş - Oţelul 1-2, dar la egalitate de puncte, campioană ar fi fost trupa ardeleană, datorită rezultatelor directe, dublă victorie cu 1-0.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
1742401565799276
Gaby A Gator  •  29 Noiembrie 2018, 15:38
Postat de talpan_terminator pe 29 Noiembrie 2018, 15:02

Hai că nu ia niciun titlu FC FîCîSîBî! Lăsați vestile proaste sau bune, calcule fără sens, transferuri fictive (cum va arăta FîCîSîBî-ul cu X, Y, Z, unde XYZ nu ajung niciodată la FîCîSîBî) etc. NU IA TITLUL, NU VĂ STROFOCATI! Mai mare va fi dezamăgirea la sfarsit...

Mi ze ria fc5b-penalty nu mai joaca de mult timp absolut nimic! Singurii care inscriu pentru fc5b sunt arbitrii! Din penalty!

partea47mea
partea47mea  •  29 Noiembrie 2018, 15:23

Merita aceasta Trompeta de echipa atata analiza din partea domnilor ziaristi?

talpan_terminator
talpan_terminator  •  29 Noiembrie 2018, 15:06
Postat de samuiel pe 29 Noiembrie 2018, 14:53

De fapt, cea mai buna dovadă este recentul autodenunț al Strâmbului Mircică, cel care a recunoscut clar că i-a dat meciurile amicului Șumibet, ca să devină Astra campioană. De ce nu i-a pus nimeni cătușele lui Mircică, imediat după declarația asta??

Fiindcă.. ăăă.. cătușele erau la mainile lui Gigi și ale lui MM???

Vezi toate comentariile (6)
Comentează