FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - CFR CLUJ 0-2

POLI IAȘI - CFR CLUJ 0-2. VIDEO Edi Iordănescu, revenire victorioasă la campioana României! Clasamentul ACUM

POLI IAȘI - CFR CLUJ, liveTEXT pe GSP.ro

FOTO: Captură @TV Telekom Sport
POLI IAȘI - CFR CLUJ, liveTEXT pe GSP.ro FOTO: Captură @TV Telekom Sport

Articol de - Publicat duminica, 06 decembrie 2020 17:11 / Actualizat duminica, 06 decembrie 2020 20:36

CFR Cluj s-a impus clar în deplasarea cu Poli Iași, scor 2-0, și revine la 6 puncte distanță de locul 1. A fost primul meci din noul mandat pentru Edi Iordănescu.

Vezi AICI programul etapei #12!

Poli Iași - CFR Cluj 0-2 / Cronică Remus Răureanu: „Antrenor instant”

Iordănescu a transformat-o pe CFR într-un timp-record, echipa a dominat așa cum n-a mai reușit de multă vreme și a ieșit, cu victoria aceasta, din seria îngrozitoare în care avea cinci înfrângeri din șapte partide.

CFR infirmă deja ideea după care lotul n-ar fi capabil să joace altfel decât cu "rețeta Petrescu", în stilul brutal și speculativ care a consacrat-o de trei ani încoace. Edi Iordănescu tocmai a fost angajat, deci nu a avut destul timp ca să fi schimbat ceva radical. Pregătirea fizică n-ar fi avut când s-o amelioreze, vreo tactică savantă nu a inventat, nici măcar nu a modificat cu mult sistemul pe care-l folosea Dan.

Poli s-a cam speriat de CFR

Echipa a arătat, totuși, altfel la Iași. A condus jocul fără să mai apeleze la "diagonale" și la degajări disperate către vârf. Djokovici e în stare să pună mingea jos și să paseze, nu e doar un bătăuș puternic! Și Deac, și Chipciu sunt capabili să țină mingea, nu sunt buni doar pentru alergat!

Sigur, Poli nu constituie un adversar tare, concluziile acestea sunt valabile în contextul în care moldovenii nu le-au opus o rezistență serioasă campionilor. Moldovenii au pornit partide cu intenții defensive, apoi au primit un gol și Pancu s-a apucat să reconfigureze planul din mers, cu trei schimbări în prima repriză. După o oră epuizase toate înlocuirile și alcătuise o formulă super îndrăzneață, cu Cristea și cu Zajmovici în atac și cu Passaglia în sprijinul lor.

Ceea ce e mai important urmează

Atacul acesta, puternic pe o foaie sau pe tabla magnetică din vestiar, nu a mișcat pe teren. CFR a mai scăzut ritmul în partea a doua, în care a mai înscris un gol și și-a conservat energia pentru duelul cu Young Boys, din Europa League. Meciul din Elveția va fi decisiv pentru calificarea în fazele eliminatorii din Europa League. Pe urmă va fi derby-ul din campionat cu FCSB. Lui Edward abia de acum îi vin testele grele. Demonstrația de la Iași oferă semne încurajatoare și surprinzătoare despre talentul ascuns ale vechii echipe ermetice.

CFR Cluj, la 6 puncte de FCSB

Cu această victorie, CFR Cluj revine la 6 puncte în spatele liderului FCSB. Week-end-ul viitor, cele două se înfruntă în meci direct. Poli Iași se afundă tot mai tare în clasament. E antepenultima în Liga 1, cu doar 10 puncte strânse în 12 meciuri. Moldovenii au cea mai slabă defensivă din competiție, 30 de goluri încasate.

Clasament Liga 1: 

FINAL  » Poli Iași - CFR Cluj 0-2

Poli Iași - CFR Cluj » Echipe de start

Poli Iași: L. Bosz - Onea, M. Mihalache, Angiulli, Baxevanos, Rodny Lopes - De Iriondo, Breeveld, Passaglia - A. Stan, A. Calcan 
Rezerve: T. Axinte - Tălmaciu, Zajmovic, Mensaj, F. Cristea, S. Bușu, Popadiuc, Chachana, A. Cristea 
Antrenor: Daniel Pancu 

CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, D. Ciobotariu, A. Burcă, Camora - C. Deac, Soares, Djokovic - A. Chipciu, R. Rondon, V. Costache 
Rezerve: Sandomierski - C. Manea, Vinicius, Hoban, Itu, Luis Aurelio, Carnat, A. Păun, Debeljuh
Antrenor: Edi Iordănescu

Stadion: "Emil Alexandrescu"
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti) / Asistenți: Nicoară Marius (Drobeta Turnu Severin) și Gheorghe Bogdan (Bucureşti)

Editorial dur al lui Dan Udrea: Edward la CFR! Și principiile? Ce s-a ales de ele?

EXCLUSIV Transfer la Poli Iași » Cine vine sub comanda lui Daniel Pancu

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (77)
2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  07 Decembrie 2020, 12:30
Postat de pirucul pe 07 Decembrie 2020, 09:18

esti nacajit rau baiete. in primul rand cfr are suporterii ei iar u pe ai ei. deci nu am auzit vreun suporter cfr-ist sa fi dat cu bordura in gura vreunui jurnalist asa cum a facuto mult iubitii u-isti. pana una alta cfr a luat 2 campionate in meciurile cu u cluj iar anul trecut a batut steaua si craiova in meciuri decisive deci a meritat campionatul . nu stiu ce echipa sutii tu dar fcsb nu are nici culori nici palmares nici stadion , nici nume este doar fcsb fara nume doar 4 ilitere.

Nu sunt nacajit DELOC "băiete ",sunteti acolo unde vă e locul adică la 6 puncte de Steaua și vine meciul direct.Anul trecut în primul meci v-a calarit Steaua acasă, apoi ați câștigat la București că a vrut Gigi și a jucat cu juniorii,abia dând gol si la ăia mici după minutul 80,că radeau și curcile.In ce privește manarile și furaciunile pe cara le-a făcut paskani cu Jiul,ERAM ACOLO și le știu sigur.cât despre suporteri nu puteți umple nici Gruia decât din an în paste,despre ce vorbim!?!.Puțintică răbdare "băiete ",că joi va trece cu Europa ,iar peste o săptămână o să fiți la NOUĂ puncte de Steaua și atunci vom vedea cine va fi "nacajit".

pirucul
pirucul  •  07 Decembrie 2020, 09:18
Postat de Benedic Gabriel Duck pe 07 Decembrie 2020, 07:33

chefereu' a bătut pe nimeni pe lume,să fim serioși, pancu e principal candidat la retrogradare,să-i vedem pe securiștii lu' dancu bacsi cu Young Boys și mai apoi cu Steaua.Atunci o să vedem "schimbare imediată ".În ceea ce privește promovarea și apoi ascensiunea fulminantă a lu' chefere ,pascani a smecherit TOT cu simota de la Jiul,apoi au avut tot corpul de balet din arbitrajul românesc și așa au devenit campioni!!!Un pic s-a schimbat treaba cu Dan Petrescu,dar acesta a stors totul din "old boys",iar acum și-a dat seama că e GATA și a sters-o...Cat despre suporteri ce să vorbim,TOȚI clujenii sumt cu Universitatea,cum e și normal...Iar față de FCSB=STEAUA sunt la ani lumină ca suporteri,și numeric,și valoric...

esti nacajit rau baiete. in primul rand cfr are suporterii ei iar u pe ai ei. deci nu am auzit vreun suporter cfr-ist sa fi dat cu bordura in gura vreunui jurnalist asa cum a facuto mult iubitii u-isti. pana una alta cfr a luat 2 campionate in meciurile cu u cluj iar anul trecut a batut steaua si craiova in meciuri decisive deci a meritat campionatul . nu stiu ce echipa sutii tu dar fcsb nu are nici culori nici palmares nici stadion , nici nume este doar fcsb fara nume doar 4 ilitere.

1336223443148787
Ionita Sorin  •  07 Decembrie 2020, 07:46
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Ești o oaie frustrata,voi fecesebistii sunteți praf din toate punctele de vedere.

Vezi toate comentariile (77)
Comentează