FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Porumboiu, DEZLĂNȚUIT la adresa unor nume grele din arbitraj: "Au fost grup organizat pro-CFR!" + atac devastator la Balaj: „Să mulțumească Partidului”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 august 2019 15:18

Adrian Porumboiu s-a dezlănțuit la adresa numelor grele din arbitraj!

În articolul publicat astăzi de Gazeta Sporturilor, în care se redeschidea o dezbatere veche de mai mulți ani, CFR e sau nu protejată de arbitri, Adrian Porumboiu, fost arbitru FIFA și patron la FC Vaslui, a lansat o serie de acuzații extrem de dure, iar una dintre ele a fost:

"În perioada 2007-2012, în care a luat 3 titluri, luați statistica să vedeți câte meciuri a pierdut CFR cu cei 3: Balaj, Hațegan și Kovacs, care erau într-o gașcă pro-CFR".

Gazeta a prezentat palmaresul CFR-ului cu cei 3 la centru:

ARBITRU MECIURI ÎNFRÎNGERI
Hațegan 17 2
Balaj 14 3
Kovacs 6 0

După ce a văzut respectiva statistică, Porumboiu a reacționat:

"Statistica prezentată de Gazeta Sporturilor, că CFR a pierdut doar 5 meciuri din 37 cu celebrul trio Hațegan, Balaj, Kovacs, este edificatoare pentru a demonstra că cei trei au acționat ca un grup organizat.

Să pierzi doar de 5 ori din 37 de partide demonstrează în mod clar că cei 3 au pus umărul din greu la trofeele CFR-ului.

Ar fi la fel de interesant să vedeți în aceeași perioadă, 2007-2012, în care CFR a luat 3 campionate, cum arată statistica rivalelor CFR-ului tot cu cei 3 arbitri. Și mă refer la Vaslui, Timișoara, Rapid, Dinamo. Băieții lucrau inteligent și la indirecte!".

Balaj îl dă în judecată

Porumboiu s-a referit și la faptul că fostul central Cristi Balaj i-a transmis că îl va da în judecată.

"În privința somației lui Balaj, îi spun doar atât, să-l someze pe Paszkany, cu sau fără motiv sau pe cei de la Partid care l-au pus la antidoping, când, de fapt, vocația lui era pentru «submarine»", a spus Porumboiu.

Citește și:

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (50)
511110169080791
George Burcasimi  •  07 August 2019, 21:37

Hategan ,Balaj si Kovacs trebuiau scosi din arbitraj ,caci au viciat campionate ,cupe ! Va amintiti de finala cupei ,de la Tg Jiu ,cand Balaj a fost avertizat ça va trage cu Cfr-ul,in defavoarea lui Poli Timisoara ,si asta s-a intamplat ,si mai are curajul sa mai vorbeasca ? Ce tupeu are borfasul !

adi_stelistul
adi_stelistul  •  07 August 2019, 19:32
Postat de steffanel pe 07 August 2019, 18:41

@adi_stelistul Problema se pune nu in cate meciuri au pierdut ci in cate au fost ajutati sa castige si in cate meciuri au pus, cei incriminati, piedici la contracandidate. Cauta pe youtube penalty-ul lui Fabbiani de la Bistrita ca sa-ti dai seama la ce nivel era coruptia atunci.

E o chestie pur statistica. Daca cei 3 au ajutat CFR-ul, cum zice Porumboiu, si ceilalti nu (nominalizandu-i doar pe cei 3 Porumboiu ii exclude, logic, pe ceilalti) deducem ca in meciurile arbitrate de ceilalti s-a vazut valoarea reala a CFR-ului, adica cea neintermediata de arbitri. Si asa obtinem ca in mod normal, fara interventia celor 3, CFR pierde 20% din meciuri. Deci, daca cele 37 de partide erau arbitrate de alti arbitri decat cei 3, CFR trebuia piarda o cincime din ele, adica circa 7, nu 5. E pur si simplu un calcul statistic, are atata relevanta cata vrei sa-i oferi.

steffanel
steffanel  •  07 August 2019, 18:41

@adi_stelistul Problema se pune nu in cate meciuri au pierdut ci in cate au fost ajutati sa castige si in cate meciuri au pus, cei incriminati, piedici la contracandidate. Cauta pe youtube penalty-ul lui Fabbiani de la Bistrita ca sa-ti dai seama la ce nivel era coruptia atunci.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează